Blik van de Nik: Augustus 2017

“Wel nog een laatste overweging. In de komende weken staat het verloop van de RSI centraal. Weet de AEX inderdaad op te veren tot aan de dalende trendlijn binnen het grotere opwaartse trendkanaal dan begint zich in de indicator een patroon af te tekenen welke bekend staat als Positieve Reversal. Het mag dus niet als verrassing komen als volgende maand blijkt dat deze slotalinea de startalinea vormt voor de Augustus editie van de Blik van de Nik.” Aldus de slotconclusie van een maand geleden. En zie hier, inderdaad de openingsalinea voor de Blik van de Nik van Augustus. Waarvan Akte!

De Positieve Reversal staat onveranderd ingetekend in het verloop van de RSI. Nu het patroon in de achterliggende weken langzaam aan meer vorm heeft gekregen kan voorzichtig gekeken worden naar het richtpunt dat op basis van deze set-up bepaald kan worden. De rekenexercitie levert een koersdoel op rond 547. Het geheugen moet helemaal terug naar 2007 om de laatste herinnering aan dit soort niveaus te hebben. De opwaartse trendmatige beweging, die al vanaf begin 2016 intact is en in deze Blik van de Nik ook maand op maand benoemd en aangehaald is, zou met het doorstijgen naar deze zone wederom ondersteund en bevestigd worden. Geen vuiltje aan de lucht dus.

AEX-WeekGrafiek

Toch is dit slechts de helft van het huidige technische verhaal. De vaste lezer van de DailyDosis is inmiddels bekend met de zone 530. Dit niveau heeft in de dagelijkse publicaties in de achterliggende weken de bijnaam “betonnen-weerstand” meegekregen. De ingetekende horizontale lijn op 530 geeft aan dat de AEX al weken op rij haar hoofd heeft gestoten tegen dit plafond en tot op het moment van het schrijven van deze Blik niet in staat is geweest om dit berenbastion te overwinnen. De zone 530 neemt in deze Blik de plek in van de zone 505 tot 500 welke in de vorige editie centraal stond. De zone tussen deze twee niveaus werd vorige maand aangeduid als springplank voor een beweging naar de dalende correctieve trendlijn over de beweging van mei. Zo geschiedde. De zone rond 530 kan nu aangemerkt worden als een struikelblok en het aarzelen van de laatste weken kan zeer goed het startsignaal inleiden voor een zoektocht naar een hogere bodem. Anders verwoord, hoe langer de AEX aarzelt en hapert rond 530 hoe aannemelijker de situatie wordt dat zij nog een keer richting 516 beweegt. En de verwachting luidt dat de AEX nog wel even moeite zal hebben met de aangehaalde zone. Vandaar ook haar bijnaam.

In het grotere plaatje moet deze ontwikkeling vooralsnog worden gezien als het nemen van een nieuwe aanloop. Want nogmaals, de langere trend is stijgende. Maar de vaste lezer van de Blik van de Nik weet dat inmiddels.  Let op, boven 530 kan het snel gaan. Zoals opgemerkt is boven de “betonnen-weerstand” het eerste ijkpunt 547.

Succes met de Handel!

Laat een reactie achter