Big Kim

Ik ben natuurlijk maar een simpele technische analist en zeker geen politocoloog, maar wat er nu gebeurt vind ik wel fascinerend. Big Kim tart de wereld en de wereld kijkt eigenlijk hulpeloos toe. Dat was wel even anders in Irak, daar hadden ze het vermoeden dat er een raket was en toen was het al raak…Maar goed, daar wil ik jullie verder niet mee vermoeien en we gaan eens kijken waar de mogelijkheden liggen in deze markt.

Bitcoin II

De Short van vorige week is echt een klapper geworden en heb daar van bekenden leuke reacties op gekregen, maar nu moet de short gesloten worden. We hebben een meer dan 50% retracement gehad en wat we nu zien is een stukje “overshoot”. Bitcoins & cryptocurrencies zijn de toekomst en gaan niet weg.

AEX

Zoals verwacht heeft de AEX afgelopen week, relatief gezien, een wat betere performance laten zien dan de SP500. Wij hebben deze spread in positie, maar hebben inmiddels wel de helft afgebouwd. We denken dat de spread nog steeds wat kleiner zou kunnen gaan worden, maar bij een dalende markt zal de spread eerst weer toenemen. Ja, als ik naar alle indicatoren kijk dan lijkt de markt wat “overbought” en zou de markt dus wat kunnen gaan dalen. Een daling tot 520 zou helemaal geen probleem zijn en past nog steeds in de opgaande trend. Op de grafiek heb ik het kleiner worden van de spread aangegeven door de dalende witte lijn op de onderste grafiek. Dus voor de volgers met een Long positie, bouw de helft van de Long af.

Goud

De goudprijs heeft een geweldige mooie upgaande trend achter de rug, maar de kracht lijkt er nu wel uit te zijn. Op de Twindicator hebben we een short en zien we nu een pullback die maximaal tot $1347 mag gaan. Een pullback is dus een technische reactie waarbij de koers –kortstondig- een tegengestelde reactie op een nieuwe trend laat zien. Wij gebruiken dit vaak om in positie te komen of om posities verder uit te breiden. Met goud zitten we nog wel boven de stijgende trendlijn, maar wordt de ruimte tussen de trendlijn en de Twindicatorlijn steeds kleiner. Een kleine range is erg aantrekkelijk om op te handelen, want wat voor positie je ook neemt, de stoploss is vrij kort en dat maakt het aantrekkelijk.

A trend is a trend is a trend…

Van de onderstaande grafiek word je als technisch analist blij. Het is de dollarindex en kijk eens naar die perfecte neergaande trend! Met beleggen zijn dit soort bewegingen echt de krenten in de pap en zorgen dit soort posities voor het extra rendement in de portefeuille. De interessante ontwikkeling die we nu gaan zien is de neergaande trendlijn die steeds dichter richting de oude bodem gaat… Long of Short, je hebt in ieder geval een korte stoploss. Ik ga zelf traden vanuit een long positie en dat ga ik puur doen omdat ik verwacht dat een opwaartse doorbraak van een lange dalende trendlijn een flinke reactie zou kunnen geven, meer winstpotentieel bij stijging.

Laat een reactie achter