AirFranceKLM: Melden aan de Gate

Op 7 maart publiceerden wij op deze plek voor u een update over AirFranceKLM. De titel van de column dat AFK geen hoogvlieger was, gaf de strekking van de column weer. Sinds het verschijnen van de column heeft de koers inderdaad onder druk gelegen. De huidige stand van zaken geeft echter aanleiding om het aandeel opnieuw bij u onder de aandacht te brengen. Opnieuw is de gekozen titel van deze column een expliciete verwijzing naar het te verwachten koersverloop.

AirFranceKLM-WeekGrafiek

AirFranceKLM-WeekGrafiek

In de bijgeleverde grafiek staan onveranderd de horizontale trendlijnen ingetekend welke ook in de grafiek van 7 maart stonden getrokken. De extra lijn is de lijn onder de koersontwikkeling sinds de tweede helft van vorig jaar. Dit is de lijn welke het koersverloop heeft begeleid van de onderkant bandbreedte naar de bovenkant bandbreedte. In de achterliggende weken is de koersdaling tot rust gekomen op deze trendlijn. De ingetekende groene pijl accentueert dit gegeven.

Wordt de blik naar de RSI verschoven dan was het uitblijven van een duidelijke OB-notering op 7 maart reden om zwakte te verwachten. In de achterliggende dagen blijkt echter dat dezelfde leidende indicator tot rust komt op het niveau van een vorige bodem. Daarnaast symboliseert de ingetekende groene cirkel in het koersverloop van de gemiddelde lijnen dat sprake is van een koopconditie. Dit impliceert aanstaande sterkte.

Samenvattend kan worden gesteld dat de ingenomen visie begin maart op AFK heeft uitgewerkt en dat het tijd is om de visie te herzien. De verachting luidt dat de koers in de komende periode kan aansterken. Richtpunt is de horizontale weerstand rond €8,60. De lezer met een getraind technisch oog ziet de mogelijkheid van een omgekeerde hoofd schouder binnen de zijwaartse beweging. Eerste kwartaal 2015 linker schouder, de test van de steunlijn augustus 2015 hoofd en de verwachte stijging nu naar de horizontale eerste weerstand als rechter schouder. Laat ons echter niet te ver voor de muziek uitlopen. Nu eerst naar de bovenkant horizontale bandbreedte.

Laat een reactie achter