AEX: VoorWaarde

In de DD van dinsdag is een voorwaarde voor de indicator meegegeven. De RSI wist deze gisteren niet in te vullen, met als eindresultaat een AEX nog steeds op 538.

De voorwaarde waarnaar in de inleiding wordt verwezen is een noodzakelijke OB-notering in de RSI. Deze bleef gisteren uit. Door het uitblijven van de ondersteuning vanuit de RSI is gedurende de sessie ook de eerste steunpilaar (lichtjes) onder druk komen te staan.

Over het laagste punt van dinsdag kan echter wel opgemerkt worden dat zij vrij nauwkeurig op het eerste, oftewel 38.2 procent, correctieniveau is gezet van de stijging vanaf 11 februari. Dit is de datum waarop de AEX haar tweede poging inzette om door de zone 538 te breken. Een blik op de huidige slotstand leert dus dat dit proces nog gaande is. Voor vandaag geldt dezelfde voorwaarde voor de RSI en wederom wordt twijfel uitgesproken of het gaat lukken.

Deze opmerking vormt een mooi bruggetje naar de dag-grafiek.

AEX-IntraDagGrafiek

De zich ontwikkelende negatieve divergentie in de dag-grafiek is na de eerste twee sessies van deze week nog niet verdwenen. Zie de ingetekende cirkels in het verloop van de indicator. Reden om toch ook een waarschuwing over de huidige stand van AEX en indicator in deze grafiek af te geven.

Als blijkt dat de RSI in de kleinste grafiek vandaag wederom niet tot boven OB komt, dan kan de AEX weer terugzakken naar de laagste niveaus van gisteren en deze waarschijnlijk ook wat scherper zetten. Zie dat de MA200 uit de intra-daggrafiek inmiddels is geklommen naar 534. Dit niveau is uiteraard een oude bekende van de DD.

Tot slot nog even een kleine rekenexercitie. Hiervoor is aangegeven dat het laagste punt van dinsdag op de eerste reactielijn ligt over de beweging sinds 11 februari. De eerste extensie wordt in de DD altijd gezet op 61.8 procent. Wordt deze berekening uitgevoerd dan verschijnt 544.  En dit niveau is uiteraard de onderkant van de bandbreedte 544 tot 546.

AEX-DagGrafiek

Concreet: Twijfel of RSI vandaag kan volgen. Eerste weerstand wederom op, of zelfs al richting, 541. Eerste steunzone 536 – 534. Wordt Vervolgd!

AEX-WeekGrafiek

Middag-Update:

AEX-IntraDagGrafiek

Als vrij snel werd vannochtend duidelijk dat de RSI opnieuw niet kon voldoen aan de afgegeven VoorWaarde. Het resultaat is een AEX welke alweer is teruggezakt naar de bovenkant van de besproken steunzone 536- 534 balanceert. Ook bij het zakken naar de steun vooralsnog geen bevestiging vanuit de RSI in de vorm van een OS. Hiermee lijkt de AEX een vervolg te willen geven aan het beeld dat eigenlijk al vanaf afgelopen maandag zichtbaar, hetgeen een beeld is van zijwaarts hobbelen rondom 538. Nemen we even wat afstand van de dag tot dag ontwikkeling dan kan gesteld worden dat de AEX nog steeds worstelt met de MA200 lijn uit de dag-grafiek. Daarnaast kan worden opgemerkt dat met een huidige minstand voor de dag, het beeld van de negatieve divergentie tussen AEX en RSI in de dag-grafiek alleen maar verder vorm krijgt. De DD blijft daarom onveranderd op het spoor dat de weg omhoog zeer moeizaam oogt. Maar de RSI al een richting moeten kiezen, hetzij OB, hetzij OS, voordat echt weer gesproken kan worden over richting in de AEX. Een herhaling van de bandbreedte, zoals vanochtend afgegeven in de DD, is daarmee op haar plaats, waarbij de kanttekening dat zeer betwijfeld wordt of 541 nog haalbaar is.

 

110 reacties op “AEX: VoorWaarde”

 1. Moneymaker says:

  Goedemorgen iedereen! AEX keurig op weg naar hogere regionen een streling voor het oog 🙂 544 komende sessie(s) zeker haalbaar met ee doorloop naar 547.

 2. Moneymaker says:

  @gjn, nu er itt je analyses toch een uitbraak aan de bovenkant van olie en goud heeft plaatsgevonden wat zijn nu de koersdoelen hiervan: 1380-1400 en Brent 69-70?

 3. Moneymaker says:

  Bodem dax exact op de door mij aangegeven hogere bodem gisteren 11250 🙂 bij doorbraak 11380-11400 zone op weg naar 11600-11700! Bij doorbraak 541 vandaag kan AEX snel doorstijgen

 4. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde MM,
  Goedemorgen…ik had mijzelf de vrijheid aangemeten…om u gisteren ook een vraag te stellen.
  GRS Geert-Jan

 5. Moneymaker says:

  Hi GJN, dat klopt alleen is voor mij lastig om bepaalde grafieken door te sturen. Zou je ze met alle liefde willen toesturen. Ben niet zo handig met dit soort dingen vandaar. Moedig voorwaarts zou ik zeggen 🙂

 6. v.binsbergen says:

  Waarde GJ,

  Zou u de narcist MM s.v.p. de toegang tot dit forum willen ontzeggen.

  Keer op keer dat geroeptoeter. Om gek van te worden. Hoe lang gaat dit nog door?

  GRS Bins

  1. Phoenix says:

   Goedemorgen allen,
   Daar sluit ik mij volledig bij aan, dit is een officieel verzoek.
   En verder probeer ik vandaag niet meer op zijn irritante spamberichten te reageren.
   Succes met traden vandaag allemaal.

  2. Roland says:

   Goedemorgen allen,
   Daar sluit ik mij ook volledig bij aan

  3. Moneymaker says:

   Wat een zinvolle bijdrage weer

 7. Gerrie says:

  @ v. Binsbergen,

  Zelfs het engelengeduld en de enorme zelfbeheersing van GJN is op een gegeven moment ook eindig.

 8. Moneymaker says:

  Dax gaat lekker, wanneer bitterballen vanmiddag al? Hebben ze weer verdiend voor deze week, guitig dan guitiger 😉

 9. detita444 says:

  Ook mee eens. Waar dient anders dat nieuwe reglement nog voor?

  1. Moneymaker says:

   Eerste pluk dax eruit op 11400 🙂

 10. Moneymaker says:

  Ik schoffeer niemand en houd mij enkel bezig met beursgerelateerde zaken. Beetje zielig om nu bij de meester te smeken om straf….hoe oud zijn we kom op zeg! Anderen leveren idd alleen maar zeeeer interessante bijdragen, kom op zeg!

  1. Piet Flintstone says:

   Je voegt heeelemaaal niks toe met je stompzinnige infantiele mededelingen die we alleen lezen als het goed gaat, maar oh wee als het koers tegen gaat zitten, dan lezen we niks van je. Ga iets zinnigs met je leven doen kereltje!

  2. Vrijbuiter says:

   Integendeel, je schoffeert zo ongeveer iedereen en alles.

 11. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde MM,
  Dank voor uwen reactie…dat het plaatsen van plaatjes moeilijk is..ala…maar ik neem aan dat u toch wel in staat bent om het ijkupunt…van uwen PR even te melden…mocht het ook lukken om daarbij de bodems en top te noemen welke u heeft gebruikt…en op welk tijdsframe u de PR ziet…dan is het eigenlijk al genoeg…iedereen op dit forum heeft immers zelf…een grafiekensysteem….u snapt…
  GRS Geert-Jan

 12. Turbotrader says:

  Geert Jan , kan je geen “like/dislike ” knop plaatsen achter een bericht , als iemand bv . 10 dislike heeft (gele kaart) 20dislike (rode kaart) het zou veel op kunnen lossen

  Ik vind de lay-out ook al beter met ” de plaatjes” , is het niet mogelijk dat we een foto van onze lieve snoetjes kunnen plaatsen zoals U , dan blijven sommigen misschien al vanzelf weg .

  Het zijn maar ideeen …. , hopend op een kwalitatief beter forum

 13. string says:

  Goede morgen…
  De start gaat alweer zoals deze beter niet zou gaan…en wij werken er allen aan mee…we weten ook allen dat dit niet wenselijk is… en tenslotte gaat leiden tot ‘n afgebroken leeg forum…
  Roland heeft enige tijd geleden al ‘n keer ‘n poging gewaagd…dat werkte wel even maar was niet bestendig …omdat er toch wat lieden op het forum aanwezig waren…welke de poging meteen torpedeerden…wat anderen weer aanleiding gaf om…u weet wel…
  Laat ons aub opnieuw ‘n start maken…met het uitdragen van het adagium van Roland…Do Not Feed The Troll…
  Concreet gevraagd…het staken van beantwoorden en/of reageren op zijn manier van forum-vervuiling…laat ons stellen ingaande heden 10:00 uur…
  IK DOE MEE…

  1. Roelof says:

   Ik ook! 👍

 14. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde TurboTrader,
  Goed idee….alleen voor je het weet…zit ik ook op een kussentje…voor de senaat-commissie… 🙂
  GRS Geert-Jan

  1. string says:

   Reden temeer om er ons van bewust te zijn…dat we het samen zullen moeten doen…

  2. Turbotrader says:

   het was goed bedoeld hoor , een foto plaatsen uit vrije wil , moet niet verplicht worden 🙂

 15. Turbotrader says:

  Aanvulling op gisteren , het gevecht met de onderkant van het trendkanaal is in volle gang , in de uurgrafiek is hij al licht uitgebroken , in de daggrafiek nog niet ! geduld is een schone zaak

 16. string says:

  Koers 30’AEX/CFD…heeft 61.80% fibo van de daling 19-02/02:30/541.78 naar 19-02/12:30/525.75…niet kunnen overwinnen…
  Pijl gegooid…als 539.97 niet meer wordt overtroffen…dan staat er ‘n koersdoel van 533.94…

 17. kraton says:

  Haha Great GJN,

  “How do you sustain a business model in which users don’t pay for your service?” Sen. Orrin Hatch (R-UT) asked Zuckerberg early on in the hearing.

  “Senator, we run ads,” Zuckerberg replied.

  But it wasn’t all older lawmakers who seemed a bit confused. Sen. Brian Schatz (D-HI), 45, repeatedly asked Zuckerberg whether Facebook could see emails he sends on WhatsApp, which Facebook owns. You don’t send emails via WhatsApp, and WhatsApp is encrypted, meaning it can’t be accessed by outside parties.

  Als we dan toch verzoeknummers mogen plaatsen, zou ik het liefst een “delete” knop voor mn eigen opmerkingen hebben. Maar goed daar schuilt weer het gevaar in dat zeer waardevolle bijdragen van forumgenoten ook weer zelf worden verwijderd.

  Ik sluit me aan bij de UX “user experience” van de meerderheid maar oproepen tot boycotten reageer ik instinctief nogal “laissez faire” free market op. Ik zal een zeker persona niet missen in elk geval.

  KRT

 18. Phoenix says:

  9.55 string: Ik begrijp wat je zegt, maar ik vind het wel de omgekeerde wereld. Als bijvoorbeeld een van onze kinderen de sfeer in huis structureel zou verzieken voor de rest, dan wordt er toch echt ingegrepen richting het desbetreffende kind. Het zou dan bij ons niet zo zijn dat de rest van het gezin het irritante gedrag probeert te negeren, terwijl het kind een vrijbrief krijgt om zijn ongewenste (tegen de regels in) gedrag voort te zetten .

 19. Roland says:

  over tot de orde van de dag.
  vandaag heb ik er een vork bij gezet.
  het is wel een veel lijntjes grafiek geworden maar goed met mijn uitleg hoop ik dat u een eind komt

  Gister schreef ik dat ik er een 50% lijn bij had gezet die op 538.56 ligt waar we momenteel onder zijn
  als men de vork bekijkt dan zie je dat de Median line niet werd bereikt ( das kracht) want
  1. De verwachting is groot dat de koers de ML zal printen
  2. Bereikt de koers de ML dan zal de ML weerstand zijn
  of door de ML zoomen.
  zoals gezegd bereikte hem niet zie grafiek
  wel veerde we op van de schuine zwarte (die ik vet heb gemaakt)
  momenteel tussen 3 lijnen de 50 %
  plus de 537,63 en die schuine vette
  de zwarte stippel is het doosje
  in de vork ziet u ook een paars stukje en das de 1.18
  hopende dat dit duidelijk is
  sluit me aan bij Turbo gevecht onderkant
  String dan staat er ’n koersdoel van 533.94…lijn ingetekend en heee das bij de median

  groet en s6 vandaag
  https://invst.ly/a2z24

 20. v.binsbergen says:

  De grenzen op korte termijn …

 21. Geert-Jan Nikken says:

  Stel…je bent de afgelopen week…lekker op wintersport geweest…en je zet je scherm weer aan…dan denk je…nou niets gemist…was wat weestand rond 538 op basis van een MA200 of zoiets…en inderdaad ….daar staan we nog steeds…vervolgens scroll je door het forum…en dan zie je ineens…550 posts…van…ach u snapt… 🙂
  GRS Geert-Jan

 22. Jos says:

  GJ als ik u mag adviseren mbt al het bovenstaande. Ik ben geen IT mannetje maar is het niet een oplossing als er een filter wordt geïntroduceerd mbt de personen die je wil lezen.
  Bijvoorbeeld als iemand niet geïnteresseerd is in de post van een persoon dan een vinkje achter zijn naam en je volgt alleen diegene die voor jou iets te melden hebben. Probleem opgelost……………………..of is deze oplossing te simpel 🙂

 23. Jos says:

  Vandaag de eerste keer sinds 7 feb dat de RSI intraday niet veel hoger komt dan de 60……………….bovenkant bearmarkt range. Dus dit kan de eerste aanzet zijn van een draai in de markt………………we gaan het zien.

 24. Roland says:

  stel nou dat het een 3 drive pattern is
  krijg je dit
  https://invst.ly/a2zez

  1. Roland says:

   off
   koffie bij de buuf ze heeft een taart gebakken
   s6 vandaag

   1. Jos says:

    Kopje koffie glazenwasser……………..

 25. Piet Flintstone says:

  Er moet dus ergens een onverwachte trigger vandaan komen om de zaak in gang te zetten….

 26. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Piet,
  Dat zal ongetwijfeld de volgende post van MM zijn… immers al enkele uren erg stil 🙂 …sorry…kon het niet laten…ik geef mezelf gelijk een gele kaart…
  GRS Geert-Jan

  1. WP says:

   Haha wel respect en chapeau GJ voor je houding tav de zelfgenoegzame en betuttelende posts die hier af en toe de revue passeren.

 27. Gerrie says:

  @ GJN,

  De VAR heeft de gele kaart teruggedraaid.

 28. Buurman says:

  Waarde GJ,
  Komt er vandaag een S&P500 DD en een weekaftrap? Deze en de blik s&p500 zijn waardevoller voor mij dan de aex.

  GR

  1. string says:

   Roland blijft lang bij de buurvrouw…snap ‘m…de buurman is hier…

 29. Jos says:

  Grafiekje van de AEX intraday met MA200……………een streling voor het technische oog………een trend is een trend until the end.

  1. Jos says:

   Even een correctie de MA140.

   1. v.binsbergen says:

    Jos, welke software/broker gebruik jij voor deze grafiek?

    1. Jos says:

     Helaas de ”ProTrader’ van Binck.

 30. Roland says:

  @String nee hoor lees rustig mee.
  het was slagroomtaart me favoriet.
  😉
  nu nog de aex als een kers op die taart zou lekkaaah zijn .
  verder wacht ik rustig af.

 31. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Jos,
  Zoek een gemiddelde lijn…en gij zult vinden…
  GRS Geert-Jan

 32. Jurrian says:

  Mijn stelling is dat EU koersen worden bepaald op de S&P, daar loopt de hele wereld achteraan. Daarom staan hier permanent die futs open. Ik mis de dagelijkse analyse van de S&P erg. Zou die weer kunnen verschijnen, of heeft iemand een tip?

 33. kraton says:

  Dag Jurrian.
  Een stelling vraagt om een reactie.
  Wellicht dat er wellicht “tijdelijk” een verband tussen s&p en europa is waar te nemen. (Mischien wel sinds 1945.)
  Dat verband zou wel eens snel kunnen verdwijnen als blijkt dat de zogenaamde “win – win” tussen China en VS exact dat zal zijn en Europa wordt geslachtofferd. Helemaal als blijkt dat na een akkoord met China zn pijlen op Europa zal richten.

  Dan is elke “oude waarheid’ voorbij.

  KRT

 34. kraton says:

  Herstel……..Trump zn pijlen op Europa zal richten……..

  KRT

 35. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Buurman,
  Hij staat er.
  GRS Geert-Jan

  1. Buurman says:

   Dank!

 36. floriaantje says:

  Waarde Kraton,
  Al sedert 1980 blijkt uit mijn beurservaringen dat ongeacht welk politiek figuur er ook is,
  de S&P 500 als bron van VS-bedrijfs-/ macro economische data leidend is.
  MVG.,
  Bert

 37. kraton says:

  Dank u Floriaan voor de exacte aanduiding.
  Mijn punt is weer aanvullend op dat van u dat we aan de vooravond van een “Umwertung aller Werte staan.”

  De band VS Europa zal niet meer vanzelfsprekend zijn op geen enkel gebied en de belangen van China zijn ook een verhaal apart.

  Ik denk dat een VS – Europa handelsoorlog in combinatie met een soft, hard of geen Brexit op geen enkele manier in de cijfers en of grafieken is verdisconteerd op dit moment en compleet niet wordt onderkend door de handelaren.

  Ik durfde dit “visie” stukje wel even aan op persoonlijke titel aangezien het op dit moment niet verstorend werkt tussen de andere activiteit op het forum.

  KRT

 38. Jos says:

  Over 5 minuutjes een cijfertje dat vorige week ook niet helemaal goed werd ontvangen we staan inmiddels rond hetzelfde punt.

  1. Roland says:

   thks Jos

   1. Jos says:

    Geen enkele reactie……………………

 39. floriaantje says:

  Waarde Kraton,
  Uit diverse “traders talks” bleek dat de Brexit issue business opportuniteiten geeft voor de VS en
  dat een eventueel handelsconflict tussen VS en Europa “gematigd” zullen zijn wegens wederzijdse
  belangen in NAVO verband zodat Friedrich Nietzsche’ s taalfilosofiesche uitspraak uit 1844 toch
  enigszins niet “update” zal worden.
  MVG.,
  Bert

 40. Roland says:

  het valt nie goe en nie slecht gleuf ik

 41. kraton says:

  Ja Floriaan. Wij gebruiken dezelfde “indicators”.

  De NAVO ben ik na dit weekend dus niet zo gerust op “veiligheidsconferentie van munchen.” Trump heeft al 2 x gezegd daar uit te willen stappen. Niet dat dat gebeurt op korte termijn maar het geeft mijn visie weer op “oude gezapige vertrouwde” standpunten..
  We kijken naar hetzelfde met een andere interpretatie. Daarom is er gelukkig een markt waarbij de 1 iets kan kopen wat de ander verkoopt.

  KRT

  1. Roland says:

   Meneer Kraton .
   heeft u ook een grafiek .
   ben zo benieuwd namelijk hoe u 1 en ander chart .

   groet Roland

 42. kraton says:

  Jos. Waar doelt u op. Ik zie pas om 16.00 weer een event.

  KRT

  1. Jos says:

   Redbook 14:55………….geen reactie.

   1. Jos says:

    Vervaldatum Tijd Actueel Verwacht Vorige
    20.02.2019 14:55 -1,5% -1,8%
    12.02.2019 14:55 -1,8% -2,0%
    05.02.2019 14:55 -2,0% -1,8%
    29.01.2019 14:55 -1,8% -1,5%
    23.01.2019 14:55 -1,5% -1,7%
    15.01.2019 14:55 -1,7% 0,8%
    08.01.2019 14:55 0,8% 0,6%
    02.01.2019 14:55 0,6% 0,1%
    26.12.2018 14:55 0,1% -0,3%
    18.12.2018 14:55 -0,3% -0,5%
    11.12.2018 14:55 -0,5% 0,8%
    04.12.2018 14:55 0,8% 0,8%

    Winkelverkopen.

 43. string says:

  Intraday heeft de koers angst van 62.80% fibo van de laatste daling…voor dit moment…

 44. kraton says:

  Heer Roland.

  Op de korte termijn gebruik ik gewoon die van u.
  Op de lange termijn worden mensen als Heijink als roeptoeter weggezet met hun negatieve praat over 410 etc.
  Ik kijk gewoon op welke manier zo’n grafiek waarheid “zou” kunnen worden.

  Als u de vraag zou stellen: “Heer Kraton, hoe chart u de donderdag en vrijdag VS – China besprekingen?”
  Had ik u geantwoord, Kijk maar naar dat geneuzel al 2 weken lang rond de 200 SMA.”

  KRT

  1. kraton says:

   Sorry hoor : 200 MA

   KRT

  2. Roland says:

   ok
   nooit wat van ma sma gesnapt maar das mijn gemis 🙂

   1. kraton says:

    De SMA reageert sneller dan de MA door andere cijfers in de gemiddelden. Maar ik ben niet zo’n detail uitlegger.

    KRT

    1. Roland says:

     hoef geen uitleg hoor 😉
     geometrietjes das wat ik kan en doe.
     het in de grafiek zien zonder indicator vind ik het fijnste
     noem het old skool
     groet

 45. floriaantje says:

  Beste Jos & Roland,
  Zou niet weten welke cijfertjes ” VS-market movers” zouden kunnen worden dan de
  notulen van de FED vanavond om 20.00 uur en de macro data zoals durable goods,
  initial jobless claims existing homes sales morgen vanaf 14.30 uur uw tijd.
  Intussen blijft de markt focus hier gericht op de nu weer hervatte VS-China talks.
  MVG.,
  Bert

  1. Jos says:

   Onderschat het niet doorgaan van de 16 Elfstedentocht niet Bert.

 46. Jurrian says:

  @ Kraton, De markt is een hele grote rivier die uitstroomt in een delta, daarin zit de S&P nog in de rivier, de rest is delta. Dat de S&P niet meer “in de rivier” zit, kan best gebeuren in de toekomst, dat zien we dan wel. Er moet dan wel, letterlijk, nog veel water naar de zee stromen.

 47. floriaantje says:

  Beste Jurrian,
  Weet wel waar dat “Damrakkertje” ‘stroomt als beurs rivier’….. 🙂
  MVG.,
  Bert

 48. floriaantje says:

  Beste Jos,
  “It Giet Oan” (?)
  MVG.,
  Bert

 49. floriaantje says:

  Tiens, het wordt beurstijd met – onderbouwd volgens traditie van Roland – voor :

  https://www.youtube.com/watch?v=Hsyp4WNv1P8&start_radio=1&list=RDHsyp4WNv1P8&t=22

  MVG.,
  Bert

 50. floriaantje says:

  Tiens [ deel 2 ]:
  Uw Markske :
  “The European Union should “stop grumbling about Trump and start doing business with him,” according to Dutch Prime Minister Mark Rutte. That will be easier said than done. For why, look no further than the U.S. President’s threatened auto tariffs”
  [ bron CS-broker]
  MVG.,
  Bert

 51. Roland says:

  deze tekst zo veel mooier 🙂
  bloed zweet en tranen wel zeer goede band
  https://www.youtube.com/watch?v=SFEewD4EVwU
  trouwens was me eerste tongzoen op dit nummer
  camping de lucht barneveld in de ossestal die was omgebouwd als disco
  overbodige info maar goed 😉

 52. floriaantje says:

  Beste Roland,
  BST-band met Billy Holiday’s uitvoering van “God bless the child” ook om te zoenen 🙂
  MVG.,
  Bert

 53. Jos says:

  Het lijkt erop dat de AEX zijn volgende vloertje rond de 536 heeft neergelegd. Nu nog opzoek naar een hogere top. Zal vanavond kunnen gebeuren als de FOMC notulen goed vallen. Fijne avond.

  1. Roelof says:

   Waarde Jos, het lijkt mij dat iedereen inmiddels wel weet hoe de FED erin staat na de december daling. Die notulen zijn niets anders dan een weerslag van wat er in de afgelopen weken al in de media voorbij is gekomen.

   1. Roelof says:

    non-event dus

    1. Jos says:

     Roelof, het slechte nieuws wordt nu volledig genegeerd……………………….dus dan kan deze bevestiging van het goede nieuws (immers Powell is op zij rug gaan liggen mbt de financieel markten ) misschien wel weer positief worden opgevat. De richting van de AEX gaat nog steeds moeizaam omhoog.

 54. Jan B says:

  Hallo kraton,

  Ik las je bericht van gisteravond laat en ik kreeg een soort hersenspinsel: stel nu dat iemand niets van de beurs af weet, maar elke dag gewoon long gaat met daar onder een stoploss, aan het eind van de dag verkoopt hij z n positie weer.
  Dan kan het toch niet anders dan dat hij over een langere tijd winst maakt, beurzen stijgen nu eenmaal vaker dan dat ze dalen en het dalen is afgedekt.
  Of zie ik nu iets over het hoofd?

  1. detita444 says:

   Hallo Jan B,
   in eerste instantie krijgt iemand de indruk dat dat een goed idee is.
   Echter……, wat als je dat in Japan had gedaan de laatste 20 jaar?
   Of in 2008, nog sterker, op het moment dat de aex op z’n all time high stond.
   Dan zijn er nog 2 problemen en dat is 1) de inflatie en 2) waar leg je je stoploss? Soms schiet de beurs 6 pnt. naar beneden en dan 10 omhoog…..
   Ik ben bang dat het niet zo simpel ligt.
   We staan nu onder het niveau van zomer 2007, echter in die periode hebben we wel een totale inflatie (als we voorzichtig van gemiddeld 2% per jaar uitgaan) van een 22%…. Die verliezen we sowieso. Dan is de vraag hoeveel we m.b.t. verschil instap tot stoploss verloren hadden….
   Nee eerlijk gezegd denk ik niet dat je daar aan verdiend dan.

 55. Jos says:

  Inmiddels is de RSI weer door de 60 gebroken bovenkant bearmarktrange.

 56. floriaantje says:

  Beste Roelof,
  FED’s notulen misschien inderdaad een “non-event” door de huidige sneeuwstorm in DC
  waardoor verscheidene overheidsgebouwen dicht zijn.
  MVG.,
  Bert

  1. Roelof says:

   Beste Bert, we gaan het zien vanavond.

   Ook vriendelijke groet, Roelof

 57. detita444 says:

  @ Kraton,
  was overigens wel een goede en humoristische reactie.

 58. kraton says:

  Geachte Jan B.

  Op basis van uw theoretische input zou u maandelijks voor eenzelfde bedrag een hoeveelheid ETF trackers kunnen aanschaffen. Dan krijgt u theoretisch gelijk.

  Krt

 59. Roland says:

  vind het
  Kortweg
  Uitermate
  Teleurstellend

  positief is dan
  we bevinden ons nog binnen de candle van 15.2

 60. floriaantje says:

  Ter Info :

  The Federal Reserve just released minutes Wednesday of its policy meeting Jan. 29-30, with the market watching closely for clues about the central bank’s views on a variety of matters.
  Because of the inclement weather, the Fed did not hold its usual lock-up for media members ahead of the release. As a result, we’ll be posting important parts of the meeting summation on a rolling basis here.
  The Federal Open Market Committee at the meeting voted to keep its benchmark interest rate target at 2.25 percent to 2.5 percent. More significantly, the committee indicated it will take a “patient” approach to further policy moves, indicating to the market a dovish stance that helped push a stocks rally.

  MVG.,
  Bert

 61. floriaantje says:

  Ter Info :
  Fed Minutes note concern about slowing global growth and China
  Fed Officials Say -Recent Household Data Have Been Strong -Continued Sustained
  Fed Officials See Continued Sustained Expansion – Sees Strong Labour Mkt Demand, Infl Near Target
  Fed Officials Noted -Some Downside Risks Had Increased -Volatility, Tighter Financial Conditions
  MVG.,
  Bert

 62. floriaantje says:

  Ter Info :
  Fed officials saw reasons for patience amid risks, minutes from January meeting show
  and Reserves Might Near Efficient Level Later This Year.
  MVG.,
  Bert

 63. floriaantje says:

  Ter Info:
  FOMC: Officials Note Concerns Over Slowing Growth, China – Concerns Over Trade, Shutdown, Fiscal Policy
  FOMC: Several Participants Saw Further Hikes Appropriate In 2019 If Economy Evolved As Expected
  FOMC: Policymakers Agree It Is ‘Important’ To Be Flexible In B/Sheet Normalization – Agree It Would Be Appropriate To Adjust If Necessary
  MVG.,
  Bert

 64. Phoenix says:

  Met als toevoeging een interessant CNBC interview met Art Cashin over een mogelijke rate cut dit jaar:
  https://www.cnbc.com/2019/02/20/stock-market-dow-in-focus-amid-us-china-trade-talks-and-fed-minutes.html

 65. floriaantje says:

  Beste Phhoenix,
  Het “nadeel” van deze ‘krasse’ Art is dat hij immer analyseert op de midden-lange termijn.
  MVG.,
  Bert

 66. detita444 says:

  Thx Bert.

 67. floriaantje says:

  A votre service, cher Fred.

 68. detita444 says:

  De laatste alarmerende berichten hier zijn dat België Griekenland achterna dreigt te gaan.

 69. floriaantje says:

  Amai, beste Fred, het eeuwige o.a. CD&V streven naar begrotingsevenwicht “werpt z’n vruchten
  af” en immer hoge (loon)belastingen + 5 (gewest)regeringen doen de rest, denk ik.
  Tenminste dat herinner ik mij nog. Zal wel niet fundamenteel veranderd zijn c.q. worden
  ook niet bij de volgende Federale verkiezingen.

  1. detita444 says:

   Klopt Bert, het is alleen maar erger geworden.
   België is samen met Italië en Frankrijk weer het slechtste jongetje van de klas wat betreft het overschrijden van de begrotingsnormen van de EU.

 70. maurice says:

  Beste Bert,
  alles bon aan de overkant van de grote plas ?
  mvg
  Maurice

 71. floriaantje says:

  Kunnen die Lage Landen, beste Fred, niet eens op les gaan bij hun Noorderburen…
  of doen die het niet veel “beter”…?

 72. floriaantje says:

  Beste Maurice,
  Excellent…m’n bdp-tjes werken guitig, al weken lang…”easy said and [ : ipv than ] done”
  En u (?)
  MVG.,
  Bert

 73. maurice says:

  Beste Bert,
  Hier ook alles bon, maar ik zit de laatste tijd nogal scheef, maar zoals u altijd zegt, you can’t win them all !
  mvg
  Maurice

 74. floriaantje says:

  Beste Maurice,
  Sedert S&P’s bodem van 2350 op Christmas Eve ’18 heeft deze rally een constant
  karakter wat eigenlijk door het FED’s jan. ’19 ‘patience’ beleid is “verstevigd”.
  Betekende wel dat je alert moeten blijven en bijna gekluisterd bent aan de pc
  knoppen om de “bdp en/of ‘sell-the-rally’ timing langs G-J’s ijkpunten bijna precies
  te kunnen uitvoeren.’
  Uiteraard is dat géén “garantie op..” en schept voor u wellicht opportuniteiten.
  MVG.,
  Bert

 75. detita444 says:

  Een welterusten Bert en Maurice.

 76. floriaantje says:

  Maurice & Fred,
  Bonne nuit à vous.
  MVG.,
  Bert

Laat een reactie achter