AEX: Voor de Muziek

Dat het niveau 446 vrijdag opnieuw het handelsscherm zou sieren was bekend. Ook bij de start van de nieuwe week luidt de verwachting dat de AEX nog niet definitief afscheid heeft genomen van dit niveau. De reden waarom de aangehaalde zone van belang is ligt in de week-grafiek.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Nog steeds blijft de AEX hangen in de zone van de dalende weerstandlijn uit de week-grafiek. Zoals in de tweede helft van vorige week aan aantal keer opgemerkt is het precies deze lijn welke alle opwaartse ambities van de graadmeter in de eerste maanden van 2016 in de kiem heeft weten te smoren. Op dit moment doet de lijn al enkele dagen opnieuw van zich spreken. De verwachting luidt dat de graadmeter vanochtend voorzichtig van start gaat. Deze ingecalculeerde stap dient in de kleinste grafiek nauwkeurig gevolgd te worden. Afgelopen vrijdag is gewezen op groeiende divergentie tussen indicator en index in dit tijdsframe. Inmiddels is de trendlijn over de meest recente toppen van de RSI afgezakt tot onder de OB-lijn. Dit duidt erop dat serieus rekening moet worden gehouden met een nieuwe top in de indicator onder deze signaal-lijn.

Onder het huidige koersverloop is echter wel weer een nieuwe horizontale trendlijn getrokken. Deze loopt op 444. Indien blijkt dat de RSI in de eerste uren van vandaag conform inschatting inderdaad niet in staat is om tot boven de OB-lijn te klimmen dan mag worden aangenomen dat de zone 444 als magneet gaat fungeren. Voor de volledigheid de opmerking dat onder 444 respectievelijk 440 en 434 volgen, maar laat ons niet te ver op de muziek vooruitlopen.

Deze week komt het cijferseizoen aan het Damrak langzaam op gang. Dit betekent dat TradeIdee weer van start gaat met de rubriek “Voor de Cijfers”. Iedere handelsdag voor publicatie een update van de actuele stand van zaken van de onderliggende waarde. Vanmiddag trappen we af met AkzoNobel. Doe uw voordeel!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

4 reacties op “AEX: Voor de Muziek”

 1. Hoekstra says:

  “Indien blijkt dat de RSI in de eerste uren van vandaag conform inschatting inderdaad niet in staat is om tot boven de OB-lijn te klimmen dan mag worden aangenomen dat de zone 444 als magneet gaat fungeren. ”
  De RSI gehoorzaamt, maar de AEX staat nog steeds in de plus.
  Geduld is een schone zaak.

 2. Hoekstra says:

  Heb ik de aankondiging gemist, dat er op deze pagina niet één minuut, maar één dag stilte in acht wordt genomen voor de slachtoffers in Nice ?

 3. Geert-Jan Nikken says:

  Ach…u kent het gezegde…vrouwen bloot….handel dood…
  GRS Geert-Jan

 4. Henk van Hemert says:

  Waar is tegenwoordig de Weekaftrap te volgen? Heb die vandaag weer gemist; OnlineSeminar had niets.

Laat een reactie achter