AEX: VastGeplakt

De AEX zat gisteren vastgeplakt. De zone waarop zij zat gevangen was herkenbaar: 496. Vanochtend gaat het gevecht met dit niveau verder. Tussen index en indicator begint negatieve divergentie te ontstaan in de kleinste grafiek en in de dag-grafiek staan twee achtereenvolgende doji’s.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Gisteren luidde de vraag op deze plek of een aanval op 496 niet gezien moest worden als de klassieke terugtest. Gelukkig stond maar een diagonale lijn ingetekend waarnaar werd verwezen en niet honderden zodat je altijd wel ergens een raakpunt hebt. De hogere opening reikte exact tot aan de aangewezen lijn waarna het koersverloop geheel stil viel. Net als dinsdag koelde de indicator tijdens deze adempauze af. Wat echter opvalt is dat de top van de AEX weliswaar fractioneel hoger lag maar dat de RSI deze hogere opening niet wist te ondersteunen. Vanaf vandaag loopt daarom een dalende lijn over de toppen van de indicator mee. Een tijdsframe hoger wordt de huidige aarzeling gesymboliseerd door twee achtereenvolgende doji-formaties. Reden om vast te houden aan het huidige scenario waarin de AEX kan verzwakken tot aan 491 en 488 respectievelijk. Wordt Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

17 reacties op “AEX: VastGeplakt”

 1. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Bert,
  Ik las zojuist dat u mij gisteravond om 21.08 uur nog zocht. Een oefenwedstrijd van een van mijn dochters had op dat moment mijn aandacht. Excuses voor het niet 24 uur paraat staan. Wat kan ik voor u doen?
  GRS Geert-Jan

 2. Jan B says:

  Honderden lijntjes lijkt me wat overdreven maar een paar nieuwe lijntjes zijn snel getrokken.
  Ik denk overigens dat Bert nog lekker ligt te slapen, dromend over een S&P die tegen de verwachting maar hoger en hoger gaat .

  1. Geert-Jan Nikken says:

   Waarde JanB,
   Dan wachten nog even rustig af. Immers, niets vervelender dan uit een mooie droom wakker worden.
   GRS Geert-Jan

 3. Yathzee says:

  Het feit dat de RSI een lagere top vormde heeft toch geen waarde aangezien deze top in OB gebied lag.. of is dit een gevalletje anticiperen op meer 😉

 4. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Yathzee,
  Waarop u uw stelling baseert dat negatieve divergentie in OB gebied geen geldigheid kent, is mij niet geheel duidelijk. Het aanbrengen van de lijn had daarnaast als functie om aan te geven dat de weerstandslijn van de RSI inmiddels tot onder de OB-lijn is gedaald. Een volgende top zal dus naar alle redelijkheid wel onder deze signaallijn worden gevormd.
  GRS Geert-Jan

  1. Yathzee says:

   Thx. dat is dan wellicht een lacune in mijn kennisniveau.. ik duik er nog eens in. GRS

 5. Erics says:

  Goedemorgen GJ en een ieder,
  Dank voor de uiteenzetting. Dringende vraag: Ziet u een PR in de 30′ en volgens welke voorwaarden (voor)ziet Mevr. Brown en u hierin een geldige PR..?

  Gr.Erics

 6. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Erics,
  De mogelijkheid van een PR in de 30 minuten grafiek is zeer zeker aanwezig gezien de recente duidelijke OB-notering op dit tijdsframe. Op dit moment is de AEX echter nog zoekende naar een bodem. Dus nu al inspelen op een mogelijke PR is…wat Yathzee zo mooi omschrijft…anticiperen.
  GRS Geert-Jan

 7. Hubert says:

  Goede Morgen Traders,
  Geert-Jan, de berekening van de PR in de dag-grafiek is toch Y+(X-W)=Target. Daarbij kom ik constant op hogere koersen dan de 506 van u. Ik heb daar nu verschillende keren aan gerekend en geprobeerd mij op een fout te betrappen maar ik kom geen enkele keer op 506. Dat dit een zware WRST wordt begrijp ik wel maar de berekening van mij ligt een stuk hoger. Uiteraard geen 520 wat ik eerst heb geroepen.

 8. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Hubert,
  U heeft gelijk:
  2-12: AEX 450
  31-1: AEX 477
  20-12: AEX 484
  PR AEX 511.
  Excuses.
  GRS Geert-Jan

 9. Patrick says:

  Ik blijf kopen….ik heb sind 07.02 alleen maar gekocht, dus kan wel een tegenvallertje verkroppen.

 10. Patrick says:

  Hij heeft weer getwitterd.

  Donald J. Trump ‏@realDonaldTrump
  Stock market hits new high with longest winning streak in decades. Great level of confidence and optimism – even before tax plan rollout!

 11. Hubert says:

  “Hij heeft weer getwitterd “. Nou is hij enthousiast. In z`n campagnetijd kraakte hij Wallstreet af en zei hij dat de koersen in een grote bubbel zaten. De man is labiel. Weet niet wat hij zegt en roept maar iets. Het ergste is dat die amies alles geloven.

  1. Patrick says:

   Niet alle Amies Hubert. Maar dat is een ander verhaal. Deze bijdrage was alleen om aan te duiden hoe de Beurzen omhoog worden gepusht.

 12. Bert says:

  Waarde Geert-Jan,
  Aangezien ik nog geen S&P daily dosis aantrof vanmiddag, zie ik nu uw aanmerkelijke opmerking in deze AEX column. De bedoeling van mijn bericht gisteren om 21.08
  was in alle opzichten GééN attent maken op uw 24/7 paraat te moeten staan.
  Heb immers in al onze (Rotterdamse) correspondentie u in alle toonaarden
  GEPREZEN voor uw heldere èn degelijke “free of any charge” visies en dat het
  hele Forum daar uitzonderlijk dankbaar voor moet zijn om van deze AEX/S&P
  ‘koopgoot’ DD’s dagelijks te mogen genieten !
  Neen, mijn bericht was een Reaktie op uw daily dosis “Kop en Staart” van 15/2
  en dat -mijn Anticipering – die analyse maar niet van de “Kop” (van Zuid) in de
  Nieuwe Maas zou plonsen door de maar voortdenderende S&P die toen 15/2
  al méér dan 1,5 % boven uw dalende doel-diagonale- lijn 2321 (slot)stond.
  Nogmaals mijn oprechte excuses indien ik U zou hebben geaffronteerd gisterenavond en weet nu voortaan mijn – ‘no comment’ – plaats.
  Uw co-“hand in hand-F-kameraad”
  MVG.,
  Bert

 13. Fred says:

  Waar voetbal al niet toe leidt. 😉

 14. Yathzee says:

  https://www.youtube.com/watch?v=UtKADQnjQmc

  call put ratio al weer dagen ver onder water.. wie schrijft die blijft.. wie koopt die hoopt..

Laat een reactie achter