AEX: “RondOm” (deel 2)

De DD herhaalt haar opmerking van dinsdag dat het nog steeds te vroeg is om al een derde halve cirkel in het koersverloop van de daggrafiek te zetten. Met een verwijzing naar de titel van gisteren moet worden opgemerkt dat de AEX dinsdag niet verder kwam dan het aantikken van de eerste gap.

De MA20 lijn noteert in onderstaande grafiek onder de MA50 lijn. De gezochte volgende aanwijzing voor een verzwakking is dus een feit. Daartegenover staat echter dat in de ochtend de MA20 lijn de AEX nog wist te temmen, maar bij het slaan van de slotgong faalde in deze missie. Dit betekent dus dat de aandacht vandaag in eerste instantie weer uitgaat naar de lijn op 571.00. Zie hier de titel van vandaag welke uiteraard een herhaling is van de titel van maandag.

De RSI is gisteren niet OS geworden. Vandaag spreekt de DD wederom twijfel uit. Ditmaal of de indicator in staat is om OB te worden. Dat de AEX vandaag zonder slag of stoot afrekent met de zone 571.00 wordt op basis van deze verwachting dan ook betwijfeld. Wat als de index toch doorloopt? Boven de zone 571.00 kan de AEX oplopen naar 574.00.

Wat kan er gezegd worden over de onderkant? In eerste instantie wederom de MA20 lijn. Deze kan nu als dynamische steun gaan fungeren. Daaronder uiteraard de bovenkant van de eerste gap op 566.00.

Het spel van de AEX lijkt zich vandaag dus te kunnen afspelen tussen de ingetekende twee bovenste horizontale lijnen in onderstaande grafiek.

AEX 30 MinutenGrafiek

Technische Analyse AEX 11 september 2019 30 MinutenGrafiek

In de achterliggende dagen/weken is de verwachting uitgesproken dat de RSI in de daggrafiek geen hogere top gaat zetten. Daarom loopt de dalende weerstandlijn over de toppen in de indicator sinds februari nog steeds mee in de grafiek.  De ingetekende cirkel in het verloop van de RSI duidt tevens het gegeven dat van een OB-notering nog geen sprake is.

In de daggrafiek staan twee halve cirkels ingetekend. Een cirkel over de toppen van april/mei en een cirkel over de top van juli. Met de reeds neergelegde insteek en verwachting over de RSI in het achterhoofd, gaat de DD bekijken of de stijging op basis van de omgekeerde hoofd schouder van begin augustus in het grotere plaatje niet gaat uitmonden in een lagere top dan juli en als zodanig dus aanleiding geeft voor een derde halve cirkel in de komende sessies.

En als dat zo is, dan gaat in de komende weken natuurlijk weer de horizontale lijn uit de weekgrafiek op 534.50 een belangrijke rol spelen.

AEX DagGrafiek

Technische Analyse AE 11 september 2019 DagGrafiek

Na de bullish engulfing bar van twee weken geleden, een koersbar met veelal positieve implicaties, is de AEX vorige week inderdaad netjes verder geklommen. Let wel, ook in de weekgrafiek is het belang van de zone 571 in een oogopslag duidelijk. Daarnaast is ook in de weekgrafiek al enige tijd, lees jaren, sprake van negatieve divergentie tussen index en indicator.

Reden om rond 571.00 alert te worden. Wordt Vervolgd!

AEX WeekGrafiek

Technische Analyse AEX 11 september 2019 WeekGrafiek

Middag Update AEX

Quote…”…Vandaag spreekt de DD wederom twijfel uit. Ditmaal of de indicator in staat is om OB te worden. Dat de AEX vandaag zonder slag of stoot afrekent met de zone 571.00 wordt op basis van deze verwachting dan ook betwijfeld…”…Unquote.

Onderstaande grafiek laat zien dat de AEX is opgelopen naar de zone “RondOm” 571.00 en daar inderdaad is blijven hangen. Dit komt omdat de RSI vooralsnog is blijven hangen onder OB. De DD herhaalt daarom haar gedachte dat zij zeer sterk twijfelt of de AEX vandaag serieus in opwaartse zin kan afrekenen met 571.00.

Daartegenover staat uiteraard wel dat het neerwaarts risico beperkt is en dat de DD ook niet op het spoor zit dat de index in de komende uren in een vrije val terecht gaat komen. De MA20 fungeert als dynamische steun waarbij opgemerkt dat nog maar bezien moet worden of de AEX inderdaad helemaal terugzakt naar deze lijn.

Waarschijnlijker is een scenario waarin de MA20 lijn in de komende uren opkruipt naar de AEX. Dat zijn dus veel woorden om te zeggen:

RondOm 571.00!

Technische Analyse AEX 11 september 2019 Middag-Update

104 reacties op “AEX: “RondOm” (deel 2)”

 1. Moneymaker says:

  Goedemorgen iedereen, GJN wederom dank voor de analyse super! Voor wat betreft de AEX en Dax, moet in concluderen dat deze sterk ogen. Met name de Dax is duidelijk uitgebroken en kan op weg naar 12450-12600 zone, overige top!

 2. Moneymaker says:

  Verwacht zelf naar exp toe volgende week een gestaag hogere AEX. Zou mooi zijn als we de 586 nogmaals testen en Dax 12600-12700 zone. Dan wordt het spannend of doorstijgen naar 605-607 en Dax 13200

 3. Gerben says:

  Goedemorgen allen. Er valt te verwachten dat binnen een halve dag actie te zien is van de Chinese overheid, aangekondigd door de volgende onofficiële tweet:

  “Hu Xijin 胡锡进
  @HuXijin_GT
  ·
  2h
  Based on what I know, China will introduce important measures to ease the negative impact of the trade war. The measures will benefit some companies from both China and the US.”

 4. Moneymaker says:

  Dax heeft de midside low duidelijk aangetekent alszijnde bindend, dat geeft de burger moed ;-). Aex zal nu moeten afrekenen met de 571, daarboven weer een mooi blauwe lucht met sterren die blinken en een felle zon ;-). Short gaan/zijn is nu uit den boze en leidt tot verlies.

  De topzone lonkt en het guitige alziend oog geniet van de mooie opportuniteiten welke er liggen aan de hoge hemel, dat valt zowel letterlijk als figuurlijk te bezien.

  Een Duidelijke setup met bullish kenmerk zal de komende dagen en volgende week kleuren op weg naar de expiratie.

  “Vult uw eigen zakken zodat die van anderen niet gevuld worden, spoedig en haastelijk”

 5. Bart says:

  Goedemorgen,
  AEX moet verplicht boven de 703 gezet worden. Dat zal ze leren. Weg met die zogenaamde vrije markt. LOL

 6. Moneymaker says:

  @Bart, op weg naar verkiezingen in de states gaat trump, het nooit en ik herhaal nooit toestaan dat de beurzen een significante vrije val laten zien.

  Er is nu al een nieuwe index gelanceerd van het effect van de tweets van Trumpi op de fin markt. En zoals bekend is dit efffect significant.

  Onze rooie rakker zal het dan ook tot de verkiezingen volledig sturen en beinvloeden ten einde de beurzen omhoog te sturen

 7. Moneymaker says:

  We zullen de pips guitig moeten klaren alwetende dat het ochtendgloren goud in de mond/zak geeft.
  Het behoeft tevens geen betoog dat ludieke of anders gezegd kalverachtige pips een klarende en verklarende werking hebben om het uitbreiden van een buffer welke voor een ieder zijns vermogen rijkelijk zal laten toenenem.

  Kortom: GUITIGE PIPS KLAREN en Minder bedeelde bewegingen snel sluiten ten einde de klarende werking te behouden tot een ieders vreugt

 8. Moneymaker says:

  Dax al op 12350 😉 Aex kan snel richting 570-571 gaan…even de druk opvoeren aub om de pips guitig te klaren

 9. string says:

  Goede morgen…
  Nederlands elftal had in de wedstrijd van maandag jl ook 71% balbezit…maar dat was op het einde van de wedstrijd berekend…

 10. Gerben says:

  Short van gisteren gesloten, ik ga een long zoeken.

  1. Moneymaker says:

   long is the way!

 11. Moneymaker says:

  @Gerben, jammer van je verlies maar goed en verstandig om nu long te gaan na de doorbraak van de 571!

 12. Moneymaker says:

  Alarmbellen Alert: 571 gebroken —> aex op weg naar 574.41 in eerste instantie, kan nog mooie dag worden!

 13. WP says:

  https://www.tradingview.com/x/XqdPnOqo/
  en… waarschijnlijk lijk weer fopdag gisteren, net als begin september.
  Lijkt erop dat we weer omhoog gaan!!!!

 14. Moneymaker says:

  DAX gaat ook lekker, yihaaaaaa! Fasten your seatbelts ;-))) pakken wat je pakken kan!!

 15. Moneymaker says:

  Gaan met die banaan!!!!

 16. wh.giesen says:

  Technisch zeer goed onderbouwde teksten allemaal vanmorgen, ik geef er de brui aan voorlopig.

  mvg

  1. Moneymaker says:

   latur!

 17. string says:

  De drang…om het koersdoel volgend uit de afronding van de augustus-formatie te bereiken…lijkt nog altijd aanwezig in zowel DAX als AEX…
  Gaat dus mogelijk die climax worden…waaraan ik gisteren al aandacht besteedde…

  1. string says:

   Was ook mijn laatste bijdrage…voorlopig weer…

   1. Turbo says:

    Zie het positief: betere contra indicatoren vind je elders niet zo snel….

 18. ADutchTourist says:

  Beste Ed,
  Ik moet nog een belofte invullen omtrent de Perfect setup.
  De drie onderdelen van een Sequential zijn de flip, de setup en de countdown. De flip bepaald welke kant de setup op gaat, dat kan bearish zijn (buy setup) of bullish (sell setup). En als we een complete setup hebben dan gaan we door met de countdown. De flip komt maar 1 keer voor en gaat direct over in een setup, de setup loopt tot 9 en moet continu opgevolgd worden er mag geen onderbreking zijn. Daarna start de countdown en die loopt tot 13 en hoeft niet continu te zijn, daar mogen pauzes in voorkomen. De vraag omtrent de “Perfect setup” kan ik als volgt omschrijven. Het is een zelfstandig element in de setup die bepalend kan zijn voor het verloop van de koers. Een Perfect buy setup komt tot stand als de setup de 8 of 9 bereikt en waar de low van 9 kleiner of gelijk is aan de low van 6 en 7 of de low van 8 kleiner of gelijk is aan de low van 6 en 7. Bij de Perfect sell setup is de high van 9 groter of gelijk aan de high van 6 en 7 of de high van 8 is hoger of gelijk aan de high van 6 en 7. Daarbij moet de setup wel binnen de support en resistance blijven. De reden waarom het tussen de support en de resistance moet zijn komt doordat de setup niet het momentum heeft om door de support en resistance door te breken. Als de setup wel de kracht heeft om door de support en resistance door te breken dan kan de countdown gebruikt worden om het punt te bepalen van de reversal van de bearish of bullish trend. En komt de Perfect setup te vervallen.

  Met vriendelijke groet,
  Arend

  1. ed says:

   ik denk te begrijpen wat je zegt. de resistance en support wordt gevormd op de eerste candle van de setup (bull of sell flip) , de tdsl is de low van de eerste candle van de sell set up, deze candle heeft op zich zelf een close boven de 4de vooafgaande bar) en tdrl is high van de eerste candle van de buy set up, (deze candle heeft zelf een close lager dan de close van de 4 voorafgaande bar) .
   Als de setup tijdens de loop naar bar 9 al door een vorige tdsl of tdrl line breekt en er is sprake van een afgeronde perfecte setup dan kunnen is de kans erg groot dat we meteen door kunnen met de countdown telling.

   1. ADutchTourist says:

    Klopt, met wel een kleine aanpassing. Als de buy setup (bearish) de 9 neerzet, dan wordt er een resistance gezet op de hoogste high die door de setup is gemaakt, dit kan dus de 1 zijn maar het kan ook de 2 worden. Voor de sell setup (bullish) als de 9 wordt neergezet, dan wordt er een support gezet op de laagste low van de setup, dit kan dus ook de 1 of de 2 zijn.

    Als een setup door de support of een resistance breekt dan heeft de setup voldoende momentum om door te gaan, dit kan bullish zijn maar ook bearish. Het moment van de start van de countdown kan al plaatsvinden op de 9 maar dit kan ook uitgesteld worden naar een later stadium.

    1. ed says:

     dank voor je aanvulling

 19. Moneymaker says:

  DAX op weg naar volgende VINK zone, dat wederom guitig kan worden geklaard 😉

 20. Moneymaker says:

  Dax bijna op 12400 😉

 21. Gerben says:

  Ik ben naar long gedraaid. De motivatie is natuurlijk nog steeds het verhaal van eerder, d.w.z. de vergelijking met de idiote stijging van januari alsook het gedrag van de beurs van afgelopen weken. Gisteren wilde het maar niet dalen, en China geeft de beurs vandaag een zetje omhoog. Morgen de ECB misschien. Ik wil eigenlijk helemaal niet in de markt zitten, maar als ik dat toch doe dan liever niet short. Zo, met de billen bloot… Nu hopen dat ik ze niet verbrand.

  1. ed says:

   het begint erop te lijken dat we richting een meer zijwaartse markt gaan. bovenkant 572 onderkant 565

   1. Gerben says:

    Dan hoop ik dat we eerst de 572 nog zien zodat ik cash kan gaan.

 22. ed says:

  plaatje, zie dat er een rode stippellijn loopt op de eerste buy flip candle. na negen bars begint de countdown telling, echter in tussen begint er ook weer een nieuwe sell set up.

  1. ADutchTourist says:

   Hoi Ed, dat mag. Zolang de sell setup niet voltooid is kan je de countdown gewoon door laten lopen. Als de sell setup de 9 haalt dan is de countdown uit de buy setup niet meer geldig en begint de countdown te lopen voor de sell setup.

   Arend

   1. ed says:

    begrijp ik, alleen waar ik wel mee zit is dat ik er nog niet zo 1 twee drie toekomst scenarios in zie. bijvoorbeeld kijkend naar deze stijging vanaf 528. er is vanaf 528 nog geen set up compleet geworden( 1 h chart) maar we zijn wel 40 punten gestegen . De reden waarom ik deze week even aan short dacht is omdat er op 9 sept een buy set up is afgerond naar 9 bars, maar met terug werkende kracht zie ik nu dat die niet perfect was . Echter we staan nu al weer hoger dan de top van begin september, dat maakt de td telling dus nog niet een soort van patroon geeft waarop je er een vorm van voorspelling mee kan verrichten, of ik ben nog niet zover. Die support en resistance lijnen lijken me daarentegen van meer waarde.. die neem ik wel mee in mijn eigen technieken

    1. ADutchTourist says:

     Je moet natuurlijk ook in ogenschouw nemen dat deze methodiek is ontwikkeld toen computers en internet nog in de kinderschoenen stonden. Uit de boeken van Thomas kan je lezen dat veel van deze nieuwe methodes zijn ontwikkeld op koers gegevens op dag basis. Zijn eerste boek kwam uit in 1994. In het boek van Jason Perl wordt ook aangegeven dat je moet proberen om zoveel mogelijk methodieken samen te gebruiken en daar dan je beslissing op te baseren. Als je belangstelling hebt in de andere boeken laat dit dan even weten. Een persoonlijk bericht zou in dat geval wel prettig zijn.

     1. ed says:

      Ja zeker, ik heb inmiddels ook de andere indicatoren van het internet weten te achterhalen, zoals de pressure indicator, de roc, de demarker 1 en 2 en de alignment indicator, voorald die laatste vind ik interessant omdat die een gemiddelde uitrekend is van de andere . hoe kunnen wij pm berichten verzenden ?

 23. Moneymaker says:

  Is allemaal mooi die verschillende analyses en opvattingen echter is boerenverstand in dit geval het belangrijkste, zie bericht begin morgen trump-tweets.

  Zoland die rooie aan de macht is kan TA niet op tegen tweet geweld en kun je eindeloos zeveren over een mogelijke short, die gaat er voorlopig niet komen, belangen liggen omhoog, morgen ECB moet de laatste zet geven op weg naar vorige toppen! Niks meer niks minder

  1. ed says:

   super bedankt mm, danzij jouw tips zijn we net als jij al multi miljonairs . waarom traden we eigenlijk nog?

 24. Moneymaker says:

  En nu even een lekker uitsmijtertje pakken in vd Valk Ugchelen (Apeldoorn), heerlijk!

 25. Gerben says:

  De S&P futures gedragen zich opvallend terughoudend. Eerst zien dan geloven wat Chinese toezegging betreft lijkt het.

 26. Gerben says:

  In het kader van transparantie… Mijn long is zojuist gesloten met een bijzonder guitige winst. Verrekend met mijn verlies houd ik bijna 30 euro over. Ik geloof nog steeds in een stijging, mogelijk zelfs een flinke squeeze, maar ik heb er nu even de maag niet meer voor. Zie, gisteren bij slot short gegaan, onrustig geslapen -jawel-, verlies voor de kaken. Even wat rust. Mocht ik later vandaag een mooie setup zien dan ga ik mogelijk weer long. Mooie dag allen!

  1. ed says:

   voor alle geïnteresseerden: De blauwe lijnen in de chart 1h zijn alle weerstandslijnen op basis een volledige buy set up van de demark tellingen ( 9 bars) . nu ik het boek heb gelezen , wil ik het ook eens vergelijken met mijn andere technieken. u ziet tussen 570 en 574 vier lijnen en daarboven op 582 nog eens. dus tip boven de 574 ritje naar 580 , voor 6 punten

   1. Vrijbuiter says:

    Op basis 4 weerstandslijnen en overige indicatoren (Brown composite mogelijk neerwaartse crossing) zie ik nog niet, dat die 580 waarschijnlijk is.

    1. ed says:

     helemaal mee eens vrijbuiter, daarom plaats ik ook de opmerking dat er geen systeem bestaat met een heilige graal,

 27. Gerben says:

  Overigens bijzonder knap Ed, dat je jezelf het DeMark systeem zo snel eigen hebt gemaakt. Meest indrukwekkend!

  1. ed says:

   dank, maar met de kennis van de theorie , heb ik nog geen euro s verdiend en daar draait het om. Ook dit systeem zal niet de heilige graal hebben, anders had iedereen het wel gevolgd.

 28. Peter says:

  Intussen wel 572,30 . . . MA20 gedraagt zich als opdrijvend juk . . . dus door naar 574 (TA GJN) . . . en hoe luidt de verwachting volgens de TA bij 574 ?

  1. Moneymaker says:

   Peter geen retorische vragen stellen of Anders gezegd de vraag stellen is hem in dit geval zelf beantwoorden. Een sterke oplopende bottomline en een goede topline zorgen ervoor dat de steunlijn zeer goed zijn werk doet. Zoals aangeven tot volgende week vrijdag geen grote dalingen op komst en eerder correctie in tijd :-))

 29. Moneymaker says:

  Mooi!

   

 30. sandortrader says:

  Zo. Bijzondere neerwaartse spike even naar 570. Dikke vingers?

 31. Vrijbuiter says:

  Consensus samengestelde handelssystemen op dagslot gedraaid naar sell (vorig signaal – long – was 7/8; ongeveer 30 punten gedaan). Was al een week aan het verzwakken. Reden temeer om rond de huidige koersen longposities te sluiten en te draaien.

 32. Gerben says:

  Trumpje weet de handreiking van China niet te waarderen:

  Donald J. Trump
  @realDonaldTrump
  ·
  1h
  “China suspends Tariffs on some U.S. products. Being hit very hard, supply chains breaking up as many companies move, or look to move, to other countries. Much more expensive to China than originally thought.” @CNBC
  @JoeSquawk

  Voor zijn gevoel heeft hij nu gewonnen.

 33. ADutchTourist says:

  Hoi Ed, je had in het bericht van 12:55 over de opbouw naar een support of een resistance line na het voltooien van een setup. Vanaf januari tot juli is de AEX zeer bullish geweest. In die periode heb ik 3 support lines en 2 resistance lines meegemaakt. Respectievelijk 477, 533 en 566 en 554 en 582. In juli hebben we een vreselijk bearish moment meegemaakt waardoor de koers van 582 terug viel naar support 533. Inmiddels is de AEX weer begonnen met een opwaartse trend richting de resistance van 582 en heeft er een nieuwe support neergezet op 543. Bij een reversale van de markt zou het zomaar kunnen zijn dat we terug kunnen vallen naar de laatste support line. Ik heb ook gemerkt dat oude support lines kunnen fungeren als resistance. Dit merk je als de koers een tijd rondom deze lijn blijft hangen.

  1. ADutchTourist says:

   Plaats een aapje met gmail.com achter mijn forum naam.

   1. ed says:

    ok komt in orde.

  2. ed says:

   Ik heb inmiddels een indicator in mijn systeem zitten die nu automatisch deze tdsl en tdrl lijnen trekt. dan hoef ik zelf niet te tekenen. het gaat erom dat je weet wat je er mee kan doen. vaak zie je in grafieken enorme bull en bear candles, het grappige is dat dat dus met de kennis van nu ook veelal de flip candles zijn, waardoor ik deze combinatie wel ga hanteren om te kijken of ik reversal patronen kan spotten, want daar draait het allemaal om.

   1. ADutchTourist says:

    Voor de korte termijn maak ik gebruik van de supply en demand lines, deze staan ook in het boek van Jason Perl. Ik denk dat je die moet gebruiken om op korte termijn een reversal te herkennen.

 34. Floridaantje says:

  Beste Gerben,
  “Lauwe” reaktie van DT…het is vandaag “9/11”, wat nog steeds “impact” heeft hier.
  MVG.,
  Bert

 35. Moneymaker says:

  Dikke vingers op de koop knop vandaag. Dax deze week nog 12400+ AEX weekslot boven de 574 zou sterk zijn :-))

 36. derfla says:

  heeft iemand een idee wat de “belangen”zijn tussen 15:30-16:00 uur zijn voor de afrekenkoers van de AEX of speelt dit eigenlijk meer op vrijdagen of bij afloop van maandopties?

  1. Moneymaker says:

   Derfla, wat is je eigen inzicht? Niet alles vragen dit zijn vragen waar niemand wat mee kan, kleine teerling die je er bent. Rekel of schobbejak zou een betere omschrijving zijn 🙂

   1. derfla says:

    plaatje zegt genoeg

    1. Moneymaker says:

     Boefje, durf je wel! Mijn oma zei tegen mij ook weleens bolleboos daar was ik een week van de gele kaart mee :-)))

  2. sandortrader says:

   OI op dagniveau (daily’s) is een stuk lager dan maand. En als het invloed zou hebben geldt dit voor elke dag dus mijn inziens dan geen invloed.

 37. Moneymaker says:

  Iemand zin in Bossche bollen met cappuccino? Weest welkom bij de kanariehallen in A”dam vanmiddag, nostalgische folkore in een hip jasje. Diverse snoodaard en nozems uit de tijd van weleer rijkelijk aangevuld door de pleiners en dijkers van de vorige eeuw. Het behoeft geen betoog dat de aanvullingen een zinvolle bijdrage leveren aan de sterke bewegingen welke we nu zien. Daarbij opmerkend dat de believers winnen van de teerlingen welke neerwaarts kijken.

  Kortom happy trading lievelingen ;/))

 38. maurice says:

  Hé MM, kun je nu eindelijk definitief hier opzouten ?

  1. Moneymaker says:

   @maurice, opzouten is nu niet bepaald een normale uitdrukking. Als je gefrustreerd bent over je posities/relatie/financiën of mensen hier op dit forum, blijf dan liever weg! Dat is voor velen prettiger dan hier je persoonlijke frustratie botvieren

 39. Gerben says:

  Beste Bert, aangehecht tref je een plaatje met de tradingresultaten van de S&P van de afgelopen jaren op 9/11. Eerlijk gestolen van cobrasmarketview.

  1. Floridaantje says:

   Beste Gerben,
   Dank voor uw “gestolen” S&P 9/11 staatje. Maar wellicht kent u een (zeer)oude beurswijsheid:
   “historisch resultaten vormen géén garantie op…” Vandaar mijn vraag aan GJ – zie m’n post om 15.08 -.
   MVG.,
   Bert

 40. Floridaantje says:

  Waarde Geert-Jan,
  De S&P500 richt zich weer naar de “opdroogzone” : 2990-2995. Op 9/9 is een kleine “terugtest” geweest
  tot 2860 [ ipv 2840 ].De vraag ontvouwt zich nu : als de RSI niet klimt tot OB in deze opdroog zone, is er dan
  weer een pullback maar dàn tot 2860 (?) zoals mijn ‘boerenverstand’ vooralsnog redeneert.
  Alvast bedankt.
  MVG.,
  Bert

  1. Floridaantje says:

   Oeps, 2860 / 2840 moet zijn 2960/2940.
   MVG.,
   Bert

 41. Moneymaker says:

  @maurice, volg het voorbeeld van Detita en ga een eigen forum beginnen met mensen van je eigen leeftijd die verbitterd en verzuurd zijn door de tand des tijds. Bewondering voor je vrouw eerlijk gezegd!

  1. maurice says:

   MM, ik heb tenminste nog een vrouw ! Wat jij hebt laat zich wel raden………………..

 42. Floridaantje says:

  Ter Info,
  DT heeft Powell & FED gekwalificeerd als “boneheads”.
  MVG.,
  Bert

 43. Phoenix says:

  Puur om voor mezelf een enorme hoeveelheid irritatie te vermijden bekijk ik nu eerst van wie het forumbericht komt. Alle berichten van een zeker sociaal gestoord ventje sla ik meteen over en ga naar het volgende bericht. Dat helpt, tip van de week!
  Het valt wel op dat ik dat overslaan heel erg vaak moet doen. 🙂 Tevens dat ook vandaag de irritatiegrens bij andere forumleden allang weer overschreden is maar dat dat blijft gebeuren had ik recentelijk al voorspeld.

 44. patrickvdsanden says:

  Vandaag weer snoepjes dag 🍡🍡

 45. Vrijbuiter says:

  @15:13
  Collectieve belediging van een groep mensen, op basis van leeftijd is kennelijk geoorloofd op dit forum … (?).

 46. Floridaantje says:

  Beste Vrijbuiter,
  MM c.q. “Bonehead” is wellicht van toepassing op hem volgens dit “Amerikaanse Van Dale”:
  “An poorly behaved, assinine person (usually male) who lacks consideration for others and posseses
  zero potential for character growth”.
  MVG., 🙂
  Bert

  1. Phoenix says:

   Lijkt me een perfecte omschrijving beste Bert. 😉

 47. Geert-Jan Nikken says:

  ASML…220.00…
  GRS Geert-Jan

  1. sandortrader says:

   Ja. prachtig! Had iets meer afkoeling verwacht maar ook dit is prima 🙂

  2. sandortrader says:

   @GJ hoe kijk jij aan tegen ASML? Ik heb LONG in m’n systeem staan met weerstand rond de genoemde 220 maar daar zijn we inmiddels. Ben benieuwd naar jou visie.

 48. wh.giesen says:

  Abnamro ……………18,30

  mvg

 49. maurice says:

  MM, opzouten is gewoon jouw eigen taalgebruik en hoe kan een boerenkinkel als jij nu weten wat mijn positie is ?

 50. string says:

  In de hoop (is meestal uitgestelde teleurstelling) dat snoepjes z’n energie voor vandaag verbruikt heeft…maar ik vrees…

  Zowel AEX als DAX kunnen het target vanuit de augustus-formatie op de daggrafiek vandaag of spoedig bereiken maar…

  Als het op AEX/CFD-weekgrafiek naar ongeveer 586 door gaat stijgen zoals hier vandaag in één van de eerste posts wordt gesteld…dan staat daar ‘n IHS als (afgerond?) voortzettingspatroon te wachten…welk patroon de koers kan brengen naar… 681.63 -/- 464.68 +/+ 588.54 = 705.49…
  Nu klinkt 702 me wel erg bekend…daarin geloven doe ik ook wel…zelfs nog wel in ongeveer of helemaal dezelfde opgaande lijn zoals zoals vanaf maart 2009…maar dan vooraf wel ‘n keer terug naar die lijn…
  Dat kan dan…met nog ‘n beetje toegift erbij…ook de bekende opstopping nabij 380 zijn…

 51. Floridaantje says:

  Beste String,
  Kunt u de DAX-weerstand rond 12475 eveneens bevestigen + een RSI neigende naar ‘overbought (?)
  Alvast bedankt.
  MVG.,
  Bert

  1. ADutchTourist says:

   Beste Bert, de weerstand op 12475 kan ik bevestigen de RSI staat bij mij op 66.7, het neigt wel.

   1. Floridaantje says:

    Beste Arend,
    THKS.
    MVG.,
    Bert

 52. string says:

  @ wh.giesen…16:12…

  Begin is weer gemaakt…maar heeft de koers al zeven maal eerder geprobeerd…en telkens niet door de dalende WS-lijn…
  Wat ik minimaal wil zien eer ik er in geloof…boven SMA20…boven dalende WS-lijn…en boven SMA50…
  Gezien op ABNAMRO/CFD weekgrafiek…

  1. wh.giesen says:

   Exact waar ik op doelde String, de trend is your friend was mijn gedachte hierbij.

   mvg

 53. Gerben says:

  Als ik aan een snoepje denk, dan heb ik mijn meisje in gedachten. Zij is mijn snoepje.

  1. string says:

   Zijn jullie nog zo heerlijk jong…

   1. Gerben says:

    Nee, het is iets kinderlijks dat altijd is blijven bestaan tussen ons. Er weet verder ook niemand iets van, ik deel het voor het eerst hier op het forum. 🙂

    1. string says:

     Ach…en zoiets intiems gooi je hier gewoon op dit forum…

 54. josk says:

  Geert-Jan het is jouw site dus jij bepaalt waar de grens ligt .Ik heb ook nog nooit eerder gereageerd op die terror eikel die hier zoveel irraitatie oproept. Zou de mogelijkheid bestaan om een “ignore “button te instaleren.Mij zou je er in ieder geval een enorm plezier mee doen. IK lees je heel erg graag en laat me absoluut niet wegjagen.
  Vriendelijke groet en moedig voorwaerts, josk

 55. Floridaantje says:

  Ter Info:

  “Expected probabilities for tomorrows #ECB meeting according to overnight swaps:
  Probability of cut: 100%, Probabilility of 10 bps cut: 64%, Probability of 20 bps cut : 36%.”

  MVG.,
  Bert

 56. Peter says:

  Misschien heb ik iets gemist of zoek ik niet goed genoeg, maar klopt het dat de laatste ‘Blik van’ stamt van 4 juli j.l. ?
  Ik was eigenlijk op zoek naar die van September . . .

  In die van juli wordt overigens 573 als kantelpunt besproken en daar staan we nu dus wéér.

  1. wh.giesen says:

   Peter, er zijn geen maandblikken meer geproduceerd sindsdien.

   mvg

 57. string says:

  Beste Floridaantje…

  Heb vanaf 22 april nog boven de koers staan…12450…466…602…663…waarvan 450 als target van de augustus-formatie op CFD/daggrafiek…
  Voor wat betreft ‘n RSI-waarde al dan niet overbought…is ook het bedoelde timeframe benodigd te weten…

 58. Floridaantje says:

  Beste String,
  Dax_Dank.
  Houdoe,
  Bert

 59. sandortrader says:

  ASML: het lijkt erop dat het aandeel de lange termijn stijgende lijn opnieuw probeert op te pakken. Na de twijfel rond 220 nu vooralsnog poging 1 om er binnen te geraken:

 60. Floridaantje says:

  Goedemiddag U Allen,
  Dank voor uw bijdragen op m’n posten.
  Wens u smakelijk eten en een prettige avond verder.
  Tot morgen-middag : “(D)raghi-D-Day”.
  MVG., 🙂
  Bert

 61. n_koning says:

  Vandaag Prosus naar de beurs, ik heb even in de boeken gezien, en ben niet onder de indruk van de zwaargewicht die in de AEX terecht moet komen. Afgelopen jaar hebben ze 9 miljard geinvesteerd maar hun cash flow is ongeveer 400 miljoen en daarvan wordt meer dan 300 miljoen uitgekeerd voor dividend. De gigantische winsten die ze hebben geboekt zijn boekwinsten van luchtfietserij bedrijven. Het lijkt heel erg op WORLD ONLINE voor de kenners.

 62. string says:

  Als het naar verwachting wil gaan…mijn verwachting is weinig of geen stijging meer…dan moet het vanavond in US500 reeds gaan dalen…
  In weekgrafiek US500 is al 5 weken ‘n testgevecht gaande…teneinde de neerwaarts doorbroken opgaande steunlijn sinds 24 december 2018…te transformeren in weerstandslijn…
  Het is nu…make or break…dus het moet omlaag…maar of dat ook wil???

  Mooie avond…

  1. maurice says:

   Hey String,
   Het is tijd om nieuwe pijltjes te gooien.
   Mijn pijltjes zeggen 600 eind seppe.

Laat een reactie achter