AEX: Plan B!

In de achterliggende DD’s is ingezet op een (lichte) aanscherping van de laagste koers van 7 augustus. Deze aanscherping is nodig om in de daggrafiek de mogelijkheid te laten ontstaan van positieve divergentie. Een scenario welke op deze plek bekend is geworden onder de naam: Plan B.

De laagste koers is gisteren iets scherper gezet. De RSI in onderstaande grafiek is in deze stap niet tot onder OS gedoken. Dit laatste gegeven kan gezien worden als een bouwsteen voor enige reactie op de strakke daling van woensdag. De oplettende lezer heeft gezien dat bewust het woord “reactie” is gebruikt. Vraag is namelijk of de aanscherping van minder dan anderhalve indexpunt al voldoende is om het scenario van het opvullen van de gaps van 5 augustus en 2 augustus te activeren. Het antwoord op deze vraag lijkt te liggen in de zone 538.00 tot 540.00.

In onderstaande grafiek staan twee horizontale lijnen ingetekend welke dit gebied accentueren. Met name het tweede niveau, 540.00, is weer van belang. Dit niveau blijft maar terugkomen! Ditmaal als eerste reactielijn op de beweging van 549.50 naar 533.50. Anders verwoord, een opleving tot aan 540.00 ziet de DD vooralsnog slechts als reactie. Pas boven dit niveau krijgt de AEX wat meer lucht.

Hapert de verwachte reactie richting of onder 540.00 dan moet rekening gehouden worden met een scenario dat de aanscherping van de laagste koers een vervolg krijgt. Een blik op de daggrafiek leert dat in dat geval de eerste aandacht moet uitgaan naar de bodem van 8 maart. Deze ligt op 529.00. Niet geheel toevallig ligt de tweede reactielijn van de stijging van 2019 472.00 tot 586.00 ook op 529.00.

Vandaag dus alle ogen op 540.00!

AEX 30 MinutenGrafiek

Technische Analyse AEX 15 augustus 2019 30 MinutenGrafiek

In onderstaande daggrafiek kan de ontwikkeling van de achterliggende sessies gezien worden al een zijwaartse beweging tussen grofweg de grenzen 548.50 en 534.50. De DD ziet dan ook nog geen reden om de eerste weerstand in deze grafiek te veranderen. Deze stond en staat op 548.50.

Zie dat de MA-lijnen inmiddels een (lichte) neerwaartse kruising hebben gemaakt. Alle reden dus om ook vanuit de daggrafiek nog even een vinger aan de pols te houden. Het scenario van de positieve divergentie kan in de komende sessies verder worden aangescherpt en uitgewerkt, maar pas boven 548.50 verbetert het beeld in deze grafiek.

AEX DagGrafiek

technische analyse aex 15 augustus 2019 dag gr

Ook in de weekgrafiek staat een horizontale lijn getrokken op 548.50. Koersen onder dit niveau duiden op druk. Naast deze lijn staan nog twee lijnen ingetekend. Een diagonaal oplopende lijn en een horizontale lijn op 534.50. De combinatie van deze twee lijnen duidt een omgekeerde descending driehoek. Volgens de theorie mag bij een breuk van de horizontale lijn een vervolgstap ter grootte van de delta van het patroon worden verwacht.

De slotconclusie voor de weekgrafiek luidt dus hetzelfde als voor de daggrafiek: onveranderd vinger aan de pols en pas boven 548.50 enige verbetering.  Wordt Vervolgd!

AEX WeekGrafiek

Technische Analyse 15 augustus 2019 WeekGrafiek

Middag-Update AEX

Met de hoogste koers van vandaag heeft de AEX netjes de onderkant van de bandbreedte 538.00 – 540.00 aangetikt. Een beweging naar deze zone mocht slechts gezien worden als reactief. Inmiddels heeft de AEX, na het afdraaien op de weerstand, ook al het volgend ijkpunt op 529.00 gehaald. Vanaf nu wordt het interessant.

Op 529.00 ligt een reactielijn van de stijging in 2019. Zie DD van vandaag. Deze zou als steun kunnen fungeren. Let wel, de parameters in de kleinste grafiek staan nog op rood. Het spel zit momenteel echter in de daggrafiek. Als het de AEX in de komende uren lukt om wat te herstellen dan past dat natuurlijk prima binnen het neergelegde plan B. Let wel, eerste weerstand nu lager op 535.00. Pas boven dit niveau enige verlichting. Want als 529.00 klapt staat er ook heel snel 526.50.

Technische Analyse AEX 15 augustus 2019 Middag-Update

Lees ook DailyDosis EUR/USD en DailyDosis S&P500.

148 reacties op “AEX: Plan B!”

 1. Bart says:

  Goedemorgen.
  Bedankt GJ voor wederom een onbezoldigde & duidelijke column.
  Succes, en een fijne dag allen.
  Gr, Bart

  1. Roelof says:

   De Daily Dosis staat ook op de site van Goldman Sachs. Lijkt me daarom niet geheel onbezoldigd, Bart.

 2. peks says:

  bijna op alle indexen bearish engulfing , vandaag een rode candle en hij word bevestigd , of houden jullie daar geen rekening mee?

  1. Roelof says:

   Het heeft mijns inziens minder waarde in een zijwaartse markt.

  2. wh.giesen says:

   Als ik de column goed begrijp Peks zal er allereerst op slotbasis in de dag-en weekgrafiek een slotstand moeten zijn onder 534,50 alvorens er rekening mag worden gehouden met echt lagere koersen.

   mvg

  3. string says:

   Goede morgen…Peks en anderen..

   Die Engulfing-candle moet dan vandaag wel eerst bevestigd worden…en dan nog zijn er ook wel van die enge candles te vinden…waarvan het vervolg na 1 of2 dagen van bevestiging…niet ging zoals verwacht mocht worden dus…stap voor stap…

 3. peks says:

  zijwaartse markt?de 534 is vorige week pas gezet , of is 1 week ook reeds zijwaarts?als er vandaag een rode candle komt staan we waarschijnlijk onder de 534 . mvg

 4. Roelof says:

  Het heeft gewoon meer waarde aan het eind van een lange stijging. Het fungeert dan als omkeerpatroon of key reversal.

 5. Moneymaker says:

  Sell the rally lijkt mij duidelijk nu! 26400 dow was exacte top zoals twee dagen geleden aangegeven 😉 Toen alles eruit, ook aangegeven overigens. Nu Shortposities laten lopen sinds gisteren ingenomen op aex en dax en bij elke significante stijging boven bijkopen

 6. Moneymaker says:

  Het verbaast mij altijd hoeveel mensen uiteindelijk toch de echte grote bewegingen missen. Het was al tijd duidelijk dat de grote beweging eraan zat te komen echter zijn er maar weinigen die hier volledig van hebben kunnen profiteren toch opmerkelijk

  1. Phoenix says:

   Hoi MM, naar dat soort cijfers was ik net op zoek omdat ik mezelf exact dezelfde vraag stelde. Kan je ajb aangeven op welke bron dat gebaseerd is?
   Bij voorbaat dank.

   1. Moneymaker says:

    Hi Phoenix, wat bedoel je concreet?

    1. Phoenix says:

     Je zegt: ‘echter zijn er maar weinigen die hier volledig van hebben kunnen profiteren’. Dat is interessante materie, maar het lukt mij niet om daar cijfermateriaal van te vinden.

 7. Moneymaker says:

  Je zult overigens sinds enkele jaren Fugro/Aegon/Mittal/ING etc etc maar in je mandje hebben liggen dat gaat pijn doen…..lange termijn beleggen is uit de jaren 80-90 maar nu niet meer beleggen 3.0 is puur algoritmen/tweets en niks anders. Snel erin en eruit.

  Gezien de activiteiten momenteel bij Fugro lijkt mij dit de ideale overnamekandidaat momenteel…..heb zojuist toch de eerste 1800 stukjes opgepikt op € 5,87

 8. string says:

  Heb me voorgenomen dat ik me afmeld op het moment dat Snoepjes het forum komt vervuilen…dus bij deze…

  Succes en tot later/morgen…

 9. Gerrie says:

  Idem dito String

  1. Moneymaker says:

   Veel succes Gerrie! Hoe is het trouwens met je ziekteverloop? Vernam van Vin dat je toch weer gezondheidsklachten hebt, vervelend voor je. Tja daar is de beurs zeer relatief bij. En in dat licht maak je aub niet zo druk over mij of anderen hier op dit forum er zijn veeeeeel belangrijkere zaken Gerrie zoals je zelf weet, veel sterkte!

 10. Moneymaker says:

  BAM op 2,87 toch worden de shorts door grote partijen uitgebreid opgepast dus.

  Archelor kan naar 9 euro

 11. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde String en Gerrie,
  Kijk…iedereen ziet dat het verhaal ongeloofwaardiger wordt met de dag…eerst was er bij mij een kleine lach bij een post…toen een grote lach…en momenteel lig ik op de grond te schuddebuiken bij iedere post…dat neemt niet weg…dat ik wel gewoon op dit forum actief blijf ..als jullie vertrekken zou ik dat jammer vinden…dus…doe als ik…negeer het gewoon…geef het geen aandacht…en blijven posten..dank alvast…
  GRS Geert-Jan

  1. Moneymaker says:

   GJN, je bent en blijft een mooie kerel, dikke duim omhoog ;-). Gelukkig dat jij er wel de humor van in kan zien. Als we het leven en dit forum met de TA nu allemaal wat minder serieus nemen wordt de wereld nog mooier dan hij al is.

 12. wh.giesen says:

  Waarde GJ, u heeft volkomen gelijk dat we soms beter dingen kunnen negeren, echter al het niet onderbouwde gebral hangt de meeste posters enorm de keel uit, dan laat ik nog achterwege dat er ook nog zeer verderfelijke uitlatingen gedaan zijn met betrekking tot bommen laten exploderen vanwege ingenomen posities.

  mvg

  1. Moneymaker says:

   Diegene die zonder zonder zonde is werpen de eerste steen Giesen dat zou jij als geen ander moeten weten.
   Echt ongelofelijk hoe druk jullie je constant maken om de posts van anderen hier. Geloof mij maar hier wordt echt geen enkele aandacht aan besteed. Iedereen vaart zijn eigen koers hier en dat is ieders goed recht. Een forum is bedoeld om o.a. je mening te geven over zaken of je dat nu wel of niet leest. Ik lees de meeste posts hier ook niet, vind ik nl totaal niet interessant. Er zijn een paar schrijvers hier die ik interessant vind en zo heeft iedereen zijn personen die hij wel/niet leest.
   En nogmaals ik blijf schrijven wat ik wil schrijven en als je het niet bevalt….ach ja u weet….

   1. ed says:

    schrijf dan eens een visie dat controleerbaar is en hou het zakelijk. vaak heb je het over het verleden en wordt je persoonlijk, dat maakt geen sense.

 13. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Giesen,
  Ik deel helemaal uwen mening…ik struikel met name over de post van 10.12 uur…ik weet alleen niet of het oprecht bedoeld is of niet…daar ik de prive situatie in kwestie van de persoon niet ken…mocht de persoon waarop de post betrekking heeft…aanstoot hebben aan de post…dan hoor ik dat graag…mag uiteraard ook buiten dit forum om op nikken@leomont.com…indien zo…zal ik passende stappen nemen…
  GRS Geert–Jan

  1. Moneymaker says:

   GJN, graag een toelichting. Passende stappen nemen zodra je gewoon vanuit betrokkenheid even informeert over de persoon in kwestie. Met alle respect maar het leven is meer dan dat beleggen en geld verdienen. Het gaat om waardigheid en persoonlijke betrokkenheid maar als dit kennelijk niet mag dan wordt het allemaal wel heel erg zakelijk en onpersoonlijk. Ik wil graag een toelichting hierop want begrijp het serieus niet.

   1. ed says:

    MM

    Volgens mij is dit forum bedoelt om zakelijk te zijn en visie te delen over de aex, niet meer en niet meer, maar geen kwebbelbox over persoonlijke zaken, doe dat maar facebook en in de kroeg.

 14. ed says:

  het llijkt erop dat de aex toch kiest voor zuidwaarts. die vraag is of we eerst nog een reboundje krijgen om vanuit een hogere positie in het kanaal af te zakken

 15. Moneymaker says:

  Belangen zijn zeer groot om de 534.50 te houden, dit is nog niet zo maar 1/2/3 gespeeld. En met ook op expiratie liggen de belangen toch duidelijk 540-545 zone en zeker niet rond de 530-535.

 16. sandortrader says:

  27 post en 18 gaan weer over de frustratie die de burgemeester van Lalaland teweeg brengt hier. Jammer om String en Gerrie te zien verdwijnen. Kan de burgemeester niet worden overgeplaatst?

  1. Moneymaker says:

   Laat dat los, wat kan jou dat nou schelen met alle respect maar ook zij zenden alleen…. String met zijn kinderachtige pijltjes gooien, sorry hoor maar als dat van enig niveau getuigt

   1. ed says:

    ik heb met met je eens MM, dat er hier ook lieden zijn die zaken communiceren waar ik inhoudelijk niets mij kan.

 17. wh.giesen says:

  MM, dat kan een klein kind snappen, daar ik jou alleen nog maar heb kunnen betrappen op snerende post richting Gerrie, maar ook dan zou het nog een oprecht gemeende post kunnen zijn(wat ik zeer betwijfel). Wat betreft de inhoud van jou postings, er zijn regels en fatsoensnormen die door jou stelselmatig worden overtreden. Volgens het reglement fungeert iedereen hier als Var en heb ik het volste recht om hierover mijn beklag te doen.

  zvg

  1. sandortrader says:

   Geen enkele aanvulling op dit juist verwoorde stuk.

  2. Moneymaker says:

   Graag defintie van fatoensnormen, ben zeer benieuwd. Ga mij niet verlagen door nu verschillende namen en rugnummers te noemen maar er zijn er meerdere die houden om af en toe een speldenprikje uit te delen dat moet kunnen wij zijn niet van suiker en anders wordt het echt een wijvenforum kom op zeg!

 18. ed says:

  spannend nu, houden of kraakt het. opletten iedereen, focus op de chart, bralpraat is voor later en op een ander forum.

  1. Moneymaker says:

   @Ed, niks spannends aan! Aex laten we de grote partijen voorlopig niet verder weg zakken egzien de exp belangen voor morgen! Is puur test 533-534 zone met een mooie hammer als gevolg = dubbele bodem versus maart 2019

  2. Roelof says:

   Helemaal eens, ed.

   Kijk eens goed naar de daggrafiek vanaf de 586 top. Dat is nie bullish nie.

 19. Moneymaker says:

  dax long 11410 voor mooie rebound

  1. ed says:

   zorg voor de goede stop loss

 20. Moneymaker says:

  534 is en blijft erg sterk…we veren weer op let op mijn woorden laagste punt van vandaag gezien kwartier geleden

  1. Phoenix says:

   Ik let op jouw woorden.

  2. sandortrader says:

   Ijzersterk niveau idd.

 21. ed says:

  daar gaat ie

 22. mikeonyx says:

  ik waardeer String zeer, heb hem ook mogen ontmoeten.
  Het pijltjes gooien is een bekende techniek, volgens mij ontwikkelt door Lobsang.

  1. ed says:

   ik ga kijken wat het inhoud

 23. ed says:

  continuering?

  1. Peter says:

   Ja, lijkt op een vlag rond 532.50

 24. Phoenix says:

  MarketWatch: U.S. stock futures move off highs after China says it’ll take countermeasures.
  Trump geeft toe, China slaat harder terug.

 25. Roelof says:

  548.50 – 534.50 = 14 punten.

  534.50 – 14 punten = ???

  1. ed says:

   Had ik ook in gedachten, maar wat vind je van het grote plaatje. als dit vierkant een continuering is vanaf de daling 586-549 dan staat ons nog wat te wachten. 500 komt dan in zicht.

   1. Moneymaker says:

    Heb verlies tijdig genomen met strakke stoploss, nu gedraaid naar short. Hopelijk stort alles in elkaar kunnen we over 2 jaar weer bodemvissen met goedkope aandelen…maar moet eerst alles even lekker in elkaar storten.

    Jan Modaal heeft net geld in aandelen gestopt en de zingende huisvrouw ook…..tja als die in aandelen gaan….ach u weet 😉

    1. sandortrader says:

     Ik blijf uw strategie vermakelijk vinden.

   2. Roelof says:

    Ik hou er in mijn achterhoofd rekening mee, ed dit mede in het kader van het opvullen van gap(s)

 26. Bart says:

  AEX heeft nog tot 12.30 uur om de OS te voorkomen. Verwacht niet dat het gaat lukken.

  ps. MoneyClown = fail

 27. Phoenix says:

  AEX en Dax beide OS.

 28. Phoenix says:

  Sorry, je hebt gelijk Bart.

 29. Jan B says:

  Wat een drukte weer over MM, er zijn waarachtig toch wel belangrijker dingen dan de posten van hem, waarom laten sommigen zich toch zo opnaaien?
  Natuurlijk… sommige posten van hem kunnen niet door de beugel, maar vaak is dat wel nadat hij door reacties met de grond gelijk wordt gemaakt.
  Een paar weken geleden werd hij nog door iemand hier op de site vergeleken met ongedierte dat door scheuren en barsten van de grond omhoog kroop, een zeer ongepaste opmerking en daar wordt dan niets over gezegd hier op de site, bij deze dus.

  Wat mij verbaasd is de opmerking van Roelof 9.12 Laat GJN zich prijzen dat hij de DD onbezoldigd verzorgd terwijl hij op de loonlijst staat van Goldman Sachs?? Misschien kan hij erzelf wat duidelijkheid, transparantie, ingeven??

  1. Moneymaker says:

   Jan B, eens! Heb ik al vaker aangegeven er lopen hier veel hypocrieten rond die dan zielig gaan doen bij GJN, triest.

   GJN, idd graag hier transparantie in, want als je dit niet doet gaat dit een eigen leven leiden. Ik ben ook erg benieuwd hoe dit verhaal in elkaar steekt, graag reactie!

 30. Geert-Jan Nikken says:

  Daar is 529.00…een mooi moment voor de middag-update…
  GRS Geert-Jan

 31. Bart says:

  Niet OS gegaan op ES, positieven divergentie. Vanmiddag shortsqueeze ?

  1. Bart says:

   Fakenieuws, wel OS gegaan.

 32. Moneymaker says:

  GJN graag nog reactie op vraag Jan B

  1. ed says:

   plaatje zegt genoeg

 33. Vrijbuiter says:

  MM graag nog reactie op vraag Phoenix 10:13

 34. Allset says:

  dacht kom ga is lezen
  wat een chaos zeg.
  Geachte GJN

  toon is leiderschap.
  en verlos de welwillende hier van die bagger

  dank

 35. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Jan B.
  Welk onderdeel van de disclaimer op GoldmanSachs is voor u niet duidelijk? In het kader van transparantie ben ik uiteraard bereid uwen vraag daarover te beantwoorden, maar lijkt me dat de disclaimer voor zich spreekt. Immers, ik ben zo vrij om te stellen dat niemand mij kan verwijten dat ik niet transparant, duidelijk of open zou zijn.
  GRS Geert-Jan

  Disclaimer

  LeoMont B.V. is verantwoordelijk voor de Daily Dosis publicaties. Daily Dosis publicaties zijn bedoeld als achtergrondinformatie over de financiële markten. Deze publicaties zijn niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van transacties. De waarden waarop de analyses gebaseerd zijn kunnen onderdeel uitmaken van beleggingen van LeoMont, haar werknemers en andere relaties. GoldmanSachs is geenszins verantwoordelijk voor de inhoud van deze publicaties en fungeert slechts als distributeur hiervan. Raadpleeg meerdere bronnen en neem zelf beslissingen. Deze DailyDosis is een service waarvoor Leomont B.V. wordt betaald door Goldman Sachs. De productselectie wordt uitsluitend gedaan door Leomont B.V.. Dit is geen aanbod noch een aanbeveling voor de aankoop van effecten. Goldman Sachs heeft geen invloed op de selectie van aanbevolen producten noch de inhoud van het artikel. Voor vragen neem contact op.
  Stuur een e-mailbericht naar info@leomont.com of bel naar +3120 8200 128

 36. Bernard says:

  Beste MM, fijn dat u over lagere niveaus gaat schrijven. Voor mij een signaal contra te gaan. Juist wanneer de overmoed bij u een richting in slaat gaat de beurs of aandelen juist de andere kant op. Wist trouwens niet dat u ook opeens kijk op aandelen heeft. Of volger van Tostram 😂?

 37. Peter says:

  Kon het niet laten, op 529 toch een plukje long opgepakt . . .

  1. ed says:

   gedurft , ik blijf op mijn short zitten.

  2. Phoenix says:

   Ik had hetzelfde gevoel Peter, maar ben toch niet long gegaan. Ik zit dit herstel(letje) uit en ga dan weer short zodra daar aanleiding voor is.

 38. Jan B says:

  Bedankt GJN dat u me op de disclaimer wees, het is dus duidelijk dat u niet onbezoldigd de DD schrijft zoals sommige van uw lezers denken, zoals Bart om 8.13.

  1. ed says:

   gelukkig rookt de schoorsteen bij Leomont BV ook .

  2. detita444 says:

   Waarde Jan B, dank voor uw waardevolle bijdrage. Dit werpt n.l. een geheel ander licht op de zaak. Ik ging er n.l. ten onrechte van uit, zoals nu blijkt, dat GJN van de gezonde Nederlandse lucht leefde en zich op vrijdagmiddag naar de voedselbank repte om aldaar wat over datum zijnde bitterballen te bemachtigen.
   Ik zal mij vanmiddag dus serieus moeten bezinnen, hoe ik nu tegen zijn dagelijkse DD aan moet kijken.
   Overigens nu we toch zo open tegen elkaar zijn, heb ik nog een prangende vraag aan jou: leef jij van de opties die je schrijft? Zo niet waar dan van? Transparantie staat vandaag namelijk hoog in het vaandel.
   GRS, Fred

 39. Allset says:

  de spike die je wist dat die zou komen
  😉

  1. Floridaantje says:

   Beste Allset,
   Uw”spike” werd veroorzaakt door uitstekende Walmart Q2 cijfers [voorbeurs + 6%] èn
   weer “verzachtende” uitspraken door China inzake het over-bekende handelstarieven dispuut.
   Lijkt mij absoluut niet : “die je wist dat die zou komen” m.i.
   MVG.,
   Bert

   1. detita444 says:

    Een goedemorgen beste Bert.

    1. Floridaantje says:

     Goedemiddag Beste Fred,
     Over GJ’s inkomen hoeft u zich geen zorgen te maken m.i. met de reeds aangestelde “host”
     van het mei-2020 Eurovisie Songfestival in Ahoy èn de aanstaande funktie als F-direkteur.
     MVG, 🙂
     Bert

   2. Allset says:

    mijn systeem volgend .
    plus een indicator zag ik hem komen hoor Bert
    dat u dat niet ziet
    zegt nog niet dat ik dat niet zie
    groet

    1. Floridaantje says:

     Beste Allset,
     Proficiat met zo’n {perfect short/long} systeem. Echter “ik zie dat niet” omdat ik niet handel op het
     “Damrakkertje” Echter indien u zo’n systeem hebt voor de S&P500, hou ik mij aanbevolen en –
     is mijn vermoeden – vele NYSE-analisten/traders met mij.
     MVG.,
     Bert

   3. ed says:

    ben ik niet met je eens, als je van 537 bent gevallen naar 528 is een retrace naar 50%-61,8% mogelijk. reken het dan maar uit…

 40. ed says:

  het is wel handen bij de knoppen, het gaat als een achtbaan

 41. Vrijbuiter says:

  Zojuist een (kinderachtig) pijltje op de “5 verschenen richting 526.

 42. ed says:

  wordt steun nu weerstand op 534.5

 43. Vrijbuiter says:

  Pijltje alweer vervallen.

  1. ed says:

   ik denk dat de tweede bus met shorters opgehaald werd. de aex ketst precies op de lijnen. even wachten met bevestiging

 44. Floridaantje says:

  Ter Info,
  “President Trump and Xi are in touch via meetings, phones and letters, according to China MOFA”
  MVG.,
  Bert

  1. ed says:

   Daar is in het eerste kwartier van de huidige uur candle dan weinig vertrouwen in, gelet op het feit dat de stijging al geheel door de verkopers is terug genomen, maar het uur is nog niet om.

   1. Floridaantje says:

    Klopt, beste Ed, maar neemt niet weg dat in de vroege uurtjes DOW futures {-}200 stonden
    toen China weer “tegen maatregelingen” aankondigde. De spike kwam na Q2-Walmart +
    m’n post om 14.10.
    MVG.,
    Bert

    1. Roelof says:

     Walmart heeft niet een dusdanig weging in de DOW om zo’n beweging te veroorzaken, Bert.

     1. Floridaantje says:

      Beste Roelof,
      Stelde ook : + China …”want to meet halfway”..
      MVG.,
      Bert

 45. string says:

  Hey Vrijbuiter..

  Mogelijkheid voor pijltje andersom…up…
  In zo’n situatie van accumulatie spelen dikwijls de raarste krachten op zeer korte termijn…
  Reden waarom diverse technieken…mogelijk verminderde kans op gewenste uitkomst geven…

  1. ed says:

   met dergelijke volatiliteit is timing key , dus kleine timeframes erbij en kleine pos, anders ben je zo door je geld heen . scheef zitten kost je zo 6-8 punten

   1. Allset says:

    klopt timimg is key

 46. Allset says:

  Dat snap ik Bert

  Helaas kan ik e.e.a niet laten zien .
  systeem in ontwikkeling…plus in het verleden veel van me gedachtegoed weggegeven.
  doet ik niet meer.
  want u snapt……geleerd van het verleden.

  1. detita444 says:

   Benieuwd wat je geleerd hebt van het verleden. Dat anderen dan ook wat gaan verdienen met jouw systeem, waardoor jij minder verdiend omdat de beurs niet groot genoeg is voor meerdere mensen die met hetzelfde systeempje handelen? 😉

 47. Floridaantje says:

  Ter Info [ econ.VS- data]:
  “US July advance retail sales +0.7% vs +0.3% expected”
  “US Q2 prelim non-farm productivity +2.3% vs +1.4% expected”
  MVG.,
  Bert

 48. Floridaantje says:

  Ter Info:
  De reden waarom DT zijn per 01/09 10% handelstarieven op China uitstelde naar 15/12
  is vanwege de ong. 500 milj. consumptieve uitgaven aan kado’s voor Thanksgiving + Kerstmis
  niet te belasten omdat die nu geproduceerd worden in China.
  MVG.,
  Bert

  1. string says:

   Inkoop daarvan…onder betaling van de onlangs gedevalueerde Yuan?…

   1. Floridaantje says:

    Beste String{
    VS-politiek / “Joe Sixpack-kiezers” gezien is consumptie het fundament van de VS-economie.
    Extra vorm van belasten (behalve de voor jarenlang dezelfde bestaande BTW-%) heeft grote
    nadelige consequenties. Derhalve andere economische parameters zoals valuta heeft
    (psychisch) hier géén consumptie-effect in tegenstelling tot Europeanen.
    MVG.,
    Bert

 49. Geert-Jan Nikken says:

  Toch een leuke dag…
  538…vink
  529…vink
  535 ..vink
  als het nu ook nog 540 wordt en er PD in de daggrafiek staat…
  dan ga ik door de straten rennen…( dit laatste in het kader van de transparantie…belangrijk…)
  GRS Geert-Jan

  1. Floridaantje says:

   Waarde Geert-Jan,
   En nu nog de S&P500: 2790, 2860/-68, 2900…..ga ik rennen over het strand…..
   Overigens valt mij tegen dat u dàn niet een guitige duik neemt in de Hofpleinvijver.
   MVG., 🙂
   Bert

 50. Jan B says:

  Beste Detita,

  In het kader van de transparantie, ik leef van de handel op de beurs en sta niet op de loonlijst van Goldman Sachs

 51. Allset says:

  Beste Fred

  geef mij redenen waarom ik 1 en ander moet of zou delen.
  of anders wat is mijn meerwaarde in deze dat me ego word gestreeld
  “kijk mij is ”
  heb ik niet meer nodig .

  groet

  1. ed says:

   misschien omdat anderen kunnen leren van hetgeen u doet?

   1. Allset says:

    U heeft kunnen leren van mijn Geometrieen .
    reaktie daarop niets
    U heeft kunnen leren van mijn vorkjes
    reaktie daarop niets
    u heeft kunnen leren van mijn Astro
    Hoon is mijn deel
    U had kunnen leren van mijn uitleg ins squaring price and time inz uitrekenen Patuiven Iex
    reaktie niets
    U had kunnen leren van mijn verwijzingen naar de heer Pastuiven inz DC code
    die u had kunnen lezen zodat etc………..

    Hoop u snapt
    groet

    1. Allset says:

     Maybe it’s time to let the old ways die
     Maybe it’s time to let the old ways die
     It takes a lot to change a man
     Hell, it takes a lot to try
     Maybe it’s time to let the old ways die
     https://www.youtube.com/watch?v=cz0qhCWl1o4

    2. ed says:

     als u het zo bekijkt..no hard feelings

 52. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Jan B,
  Wederom in het kader van de transparantie…ik sta ook niet op de loonlijst van GoldmanSachs….(kunnen ze niet betalen..lol)
  GRS Geert-Jan

  1. Jan B says:

   😊😊

 53. Geert-Jan Nikken says:

  Terug naar het echt belangrijke…voor mij blijft de zone 538.00 tot 540.00 toch cruciaal…in de huidige stand schuilt natuurlijk het gevaar van een NR….
  GRS Geert-Jan

  1. Allset says:

   zo is het GJN
   dank voor deze uitgang.
   DD is leading .

   groet

  2. Floridaantje says:

   Waarde Geert-Jan,
   Geldt dat “echt belangrijke” ook voor uw nog te publiceren S&P500 DD (?)
   Alvast bedankt….”voor u vraagt, wij draaien”… 🙂
   MVG.,
   Bert

 54. ed says:

  bus met shorters zit vol , we kunnen weer rijden

 55. ed says:

  hopefully worden we nu niet afgeleid door getoeter en houden we het stuur op de weg.

  1. wh.giesen says:

   Zo te zien een hogere bodem op 532 dus snel omdraaien met die bus.

   mvg

   1. ed says:

    nou ik kijk net even weer op de 4h chart en wat mij wel zorgen baat is de enorme pos div in de rsi op de 4h chart. dus lastig op dit moment

 56. Floridaantje says:

  Ter Info:
  Voordat Draghi afscheid neemt…gaat weer strooien als ‘zwarte piet’ :
  ‘A top official at the ECB said that the stimulus package to be announced in the September, “should overshoot investor’s expectations”.
  MVG.,
  Bert

  1. detita444 says:

   Ils sont foux beste Bert.

  2. detita444 says:

   In feite betekent het dat ze de wanhoop (vooral met Italië) nabij zijn.

   1. Floridaantje says:

    Tegen die tijd zullen er wel Italiaanse parlementaire verkiezingen zijn, beste Fred.
    Draghi, de nieuwe MP (?).
    Overigens hoe gaat het met de Belgische Federale…uw Bartje al formateur (?)
    MVG.,
    Bert

    1. detita444 says:

     Hmmmm Draghi komt ook al van Goldman Sachs…. 😉
     Bartje is alleen nog maar voor het Vlaams gewest bezig en zoals een andere NVA bobo zei: België is onbestuurbaar geworden.

     1. Floridaantje says:

      “Onbestuurbaar”….tijd voor de èchte [ charlatan] : prins Laurent.

 57. Vrijbuiter says:

  En een pijl op de “30 richting 517

 58. peks says:

  belangrijke candle , weten ze in de usa maar al te goed , gelukkig hebben ze daar diepe zakken 😉

 59. Bart says:

  Pas op voor de shortsqueeze : P/C ratio opening US is 170% !

 60. Floridaantje says:

  Beste Bart, Goedemiddag,
  Tijd geleden [!] Ca va [?]
  Ben al vanaf 2840 S&P500 wachten op die squeeze…op naar 2860/-68.
  MVG.,
  Bert

  1. Bart says:

   Goedemiddag Bert,
   Heb u gisteravond nog bericht.
   De squeeze mag zomaar naar de 73. Daar zie ik eerste weerstand.
   Gr, Bart

   1. Floridaantje says:

    Beste Bart,
    Heb een ander privé-mail-adres : flgoforit1112@outlook.com.
    MVG.,
    Bert

 61. Vrijbuiter says:

  Mogelijke Chinese militaire interventie in Hong Kong ophanden?
  Kan wereldwijd beurzen doen schudden.

  1. Floridaantje says:

   Ons Donaldske zal dàn een leuke tweet sturen…nog méér ‘swingende beurzen.’

 62. Bart says:

  Steun ES op 45

 63. Bernard says:

  Waarde GJN , wanneer/waar is er het gevaar van NR? U post van 15.16

 64. Allset says:

  Ed

  kijk 2 medians gestippeld ( oude median lines) en een nieuwe der tussen in.
  ping pong doet tie.. van median naar median
  mooi toch zelfs in volatiliteit.
  nu dus keuzes … dus ik wacht af
  https://invst.ly/brgho

  groet

  1. ed says:

   dank voor de info

 65. Jurrian says:

  @Bert Floridaantje, ik zou een beetje blijven letten op die SPDR S&P retail ETF (XRT). Hij staat nu onder de genoemde 38, en dat gaat terug tot 2013. Walmart zit niet in de holdings !! Nu vergeet ik em verder.

  1. Floridaantje says:

   Beste Jurrian,
   Thks. Had ook al m’n gegronde twijfel dat de onverwachte S&P (futures) spike weinig houvast zal
   hebben, hetgeen gedurende deze sessie zich ook openbaart tot nu toe.
   MVG.,
   Bert

 66. Floridaantje says:

  Beste Bart,
  ES shortsqueeze is reactief tot 2880. Zie GJ’s DD 15/8.
  MVG.,
  Bert

 67. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Bernard,
  Ik zat te kijken naar de top van 15.00 uur…maar inmiddels is de top van 16.00 uur hoger gezet en ook boven 536.50 de top van 10.30 uur…daarmee is niet alleen de RSI hoger maar ook de AEX…dus NR vervallen.
  GRS Geert-Jan

  1. Bernard says:

   Dank voor u reactie. En long zittende gelukkig dan maar 😜

 68. Geert-Jan Nikken says:

  Waarden…

  nog even terug naar dat verhaal uit de daggrafiek….zeg maar Plan B…het verhaal van de Positieve Divergentie…

  de bar van vandaag mag omschreven worden als…hammer…dus als het morgen wel door dei 538.00 tot 540.00 loopt…dan kun je zo naar 548.50 en 553.00…en is 529.00 netjes de 50 procent fibo steun geweest…(zie DD)…

  als het dus morgen inderdaad een expiratie omhoog wordt…zoals ik hier gisteren las…nou dan kun je mij vanaf de grond opvegen…van het schuddebuiken…

  dat gezegd hebbende…ga ik genieten van een glaasje en een warme maaltijd…(uiteraard beiden aangeboden door GoldmanSachs)…en dan over minder dan een uurtje kijken…hoe 010…met twee vingers in de neus…de wedstrijd uitspeelt…

  dank wederom voor een plezante dag….tot morgen…

  GRS Geert-Jan

  1. Floridaantje says:

   Waarde Geert-Jan,
   + nog bitterballen, bier….amai…’t kan niet op, zunne… 🙂
   MVG.,
   Bert

  2. wh.giesen says:

   Waarde GJ, dat de RSI in de kleinste grafiek OS is geweest vandaag speelt dat indien de aeniks morgen omhoog gaat dan geen enkele rol meer?
   Maw de hammer op de daggrafiek is dan belangrijker als de 30min begrijp ik?
   Veel succes met uw cluppie vanavond.

   mvg

  3. Bernard says:

   Fijne avond en dan voor alle content !

 69. Bernard says:

  Dan= dank

 70. Turbotrader says:

  Het lijkt op een bear-trap , de uur is niet OS geweest , halfuur vind ik ook minder belangrijk tenzij hij duidelijk OS geweest is . Het zou wat zijn morgen 547 ? In de 5min staat een omgekeerd SHS met neklijn 538 , dus het kan zomaar

  Groeten TT

 71. peks says:

  rode candle maar inderdaad hammer , denk dat er tijdelijke bodem staat . komende week maar zien hoever we komen

  1. Roelof says:

   sorry hoor, maar ik zie in de candle van vandaag geen hamer.

Laat een reactie achter