AEX: Het Zoet

In de achterliggende dagen/weken is op deze plek ingezet op het vullen van het koersgat. Gisteren heeft de AEX in de weekgrafiek het gat gevuld. Op opening is donderdag een nieuw klein koersgat ontstaan. De recente geschiedenis leert dat deze hiaten aantrekkingskracht hebben.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Om maar in de beeldspraak van de achterliggende dagen te blijven. We zijn weer een stukje verder op de A7, oftewel Route du Soleil. Gisteren is de AEX aanbeland op het ijkpunt 516. De indicator is netjes tot duidelijk onder de OS-lijn gedaald. Gedurende de sessie is positieve divergentie ontstaan hetgeen in samenhang met de gisterochtend neergezette gap aanleiding geeft om rekening te houden met wat herstel. Eerste punt van focus is nu de zone 521. Zie in deze ook de middag-updates en de tweets van donderdag. Rond de aangehaalde zone wordt het koersverloop interessant. Vormt de oude steun nu weerstand of is de voormalige steunpilaar zo zacht als warme boter en schiet de AEX in de komende dagen door omhoog binnen het opwaartse trendkanaal waarbinnen de graadmeter onveranderd fluctueert? Even een geheugenopfrisser. Het was de weerstandlijn van dit trendkanaal welke aanleiding gaf om rekening te houden met een terugval binnen het trendkanaal naar het koersgat. In de weekgrafiek is te zien dat het laagste punt van gisteren nagenoeg gelijk is aan de eerste gemiddelde lijn uit de week-grafiek. Zie pijl. De theorie stelt dat deze lijn de neiging heeft om als vangnet te fungeren. In de dag-grafiek is de RSI bij lange na nog niet bij de OS-lijn en heeft alle mogelijkheden om in de komende dagen een serieuze Positieve Reversal te vormen. Na het lezen van de chat van gisteren en de artikelen welke op TradeIdee verschijnen bekruipt mij het gevoel dat meerderen nu negatief beginnen te worden. Dat vind ik een onbehagelijk gevoel. Liever heb ik een mening welke niet gedragen wordt door de meerderheid. Voor nu eerst echter het gevecht met 521, maar alle reden om dit weekend nog eens de grafieken nauwkeurig te bekijken. Van mijn bevindingen doe ik u dan weer verslag in De WeekAftrap van maandag. Wordt Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

36 reacties op “AEX: Het Zoet”

 1. T says:

  Gm GJ, wat is de weektrap? is het een analyse of video chat?

 2. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde T,
  Vorige week maandag ben ik weer gestart met De WeekAftrap. In een kwartiertje neem ik u via een video mee langs een aantal standaard waarden waaronder AEX, S&P500, Euro-Dollar, Goud, Olie. Daarnaast bespreek ik een aantal aandelen die interessant zijn of die om wat voor reden dan ook in de belangstelling staan. Uiteraard kunt u ook aangeven welke namen u graag voorbij ziet komen in de video. U kunt ze hier vermelden of opsturen naar info@tradeidee.nl.
  GRS Geert-Jan

  https://www.tradeidee.nl/video/de-weekaftrap/

 3. jan says:

  Goede column, gisteren zei je nog opveren tot 520 en dan verder zakken maar ik denk dat het goed is flexibel te blijven. Mega expi dag, misschien heftige bewegingen en misschien gaat de beurs komende dagen verder up dan menigeen verwacht, dont fall in love with the short side.
  De SP500 heeft ook een positieve dagcandle neergezet, die trekt t spul nog wel mee omhoog denk ik.

 4. jan says:

  15 min indicators diep onderin geweest en draaiend naar UP, in extrema gaan aex en dax nog toppenlijn opzoeken 12905 en 529 fti (geen garanties haha). Dax en AEX nu bij 38 fibo, wel NR op 15.
  Succes
  PS. ben gisteren long gegaan SP500 vanwege de goede TradeIdee tip dat 2416 een sterke steun was, thnx!
  Trailing stop eronder en laat maar lopen

 5. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde,
  En weer staat er een koersgat…ditmaal op 519….waarvan akte…
  GRS Geert-Jan

 6. Hubert says:

  Goede Morgen Traders,
  Geert-Jan is dat koersgat van eind april wel gesloten? De laagste koers gisteren was 516,03 en eind april de hoogste koers 513,62. Ik heb het hier wel over de cash AEX.

  1. Frank says:

   Hubert, zie chart. Is weliswaar niet de cash maar komt overeen. zwarte stippellijn is onderkant gap.

   https://invst.ly/44dlk

 7. marcel says:

  geert jan we mogen hopen dat we niet richting costa dell sol doorschieten volgende week

 8. marcel says:

  De sluitel voor de komende dagen zit hem in het trading patroon van de nasdaq EN de s enp500
  We handelen nu binnen 4 dagen van de top met gisteren een reversal dag dit betekent dat we vandaag omhoog moeten anders ontstaat er zowel in de s en p als de nasdaq een probleem Vandaar mijn opmerking over de costa del sol

 9. Fred says:

  Ach Marcel, 6 jaar geleden zijn we nog naar Tasmanië geweest. 😉

 10. Jan B says:

  Vooral de terugreis was erg leuk! 🙂

 11. Geert-Jan Nikken says:

  Middag-Update:
  De AEX heeft vanochtend netjes het gisteren ontstane koersgat gevuld en worstelt al de gehele dag met de ingetekende trendlijn welke nu als weerstand moet fungeren. De RSI is niet in de buurt van OB gekomen. Vanochtend is een nieuw koersgat ontstaan op 519. Zie in deze ook de eerdere post. De stand van index en indicator duiden erop dat dit koersgat gevuld kan gaan worden. Vooralsnog doet 521 dus heel netjes wat zij moet gaan doen. Uit de reacties van vandaag proef ik een beetje dat men nu denkt dat ik 550 of hoger verwacht. Dat was vooralsnog echter niet de strekking van de DailyDosis van vandaag. Niet voor niets heb ik vandaag nogmaals verwezen naar de Route du Soleil. Het ijkpunt van 513 is op deze plek in de achterliggende dagen/weken benoemd. Gisteren heb ik in de middag update aangegeven dat het niet mijn verwachting is dat we in een rechte lijn naar dit niveau zouden doorzakken. De stap van vandaag past dus naadloos. Wat ik probeerde aan te geven is dat alle signalen rond 537 op rood stonden. Nu we op een haar na het ijkpunt 513 hebben gehaald moet worden bekeken of er signalen minder rood worden en of misschien zelfs al groen zijn. Dus de strekking van de DailyDosis is dat het scenario nog steeds intact is, maar dat ik vanaf nu wel goed op zoek ga naar aanwijzingen dat de druk op de koers van de AEX afneemt. Maar een trend is een trend. Op dit moment is nog steeds sprake van een correctieve trend alleen wilde ik opmerken dat we niet aan het startpunt van de correctie zaten maar dat deze al enkele weken aan de gang is. Hopende een en ander op deze manier duidelijk te hebben toegelicht.
  GRS Geert-Jan

 12. T says:

  HELDER! dank voor de update.

 13. Wietzendorf says:

  Goedemiddag geert jan
  Staat er nu geen island reversal ?
  In dat licht bezien zal de 519 niet op de k.t
  Gesloten worden
  Mvg

 14. Elly de Waard says:

  Dank!

 15. Maurice says:

  Vanmorgen direct een deel longs verkocht, nu totaal geen vola en alleen maar gepruts en geprul.

 16. Loran says:

  Ik heb vanmorgen zelfs al mijn longs verkocht, nu geen positie en bekijken wat de middag nog gaat brengen.

 17. Wietzendorf says:

  Vandaag expiratiegesnuffel.
  Zit zelf ( long ) 2

  Mvg

 18. Bert says:

  Waarde Geert-Jan,
  Dank voor uw middag update.
  Begrijp ik het nou goed dat het nieuwe 519 koersgat toch nog gesloten wordt als de AEX niet op slotbasis de 522 ( de tot nu toe intraday hoogste koers) passeert.
  Alvast bedankt.
  MVG.,
  Bert

 19. Roberto says:

  Denk zelf dat 510 en 504 nog tot de mogelijkheden behoren en zou me verbazen als we gisteren het dieptepunt gezien zouden hebben. Maar wel eens dat je moet kijken naar het maken van een bodem in een volgende daling, dus kopen op zwakte blijft voor mij geldig.

 20. Bert says:

  Beste Roberto,
  Vanuit gaande de leidende S&P500 zou dat bij uw scenario betekenen dat T. het FBI onderzoek juridisch belemmert – halve impeachement – èn dat speciaal aanklager Robert Mueller die zijn pijlen richt op de financiële handel en wandel van Jared Kushner, de schoonzoon van president Trump, Russische banden
  ontdekt tijdens de afgelopen verkiezingscampagnes.
  Gaat niet gebeuren, “anticipeer” ik.

 21. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Bert,
  Ja. En lager.
  GRS Geert-Jan

 22. Bert says:

  Waarde Geert-Jan,
  Thks…”F-Kameraad”!
  MVG,
  Bert

 23. Roberto says:

  Hi Bert,
  Ik probeer koersbewegingen zo min mogelijk te relateren aan dit soort gebeurtenissen.

 24. Bert says:

  Hi Roberto,
  Begrijp u vanuit de TA-AEX invalshoek.
  Maar hier vanuit de S&P500 is de focus veel méér gericht op Tump’s-geopolitieke + “America-first”
  ( hier gedefinieerd als Trump’s- business-dynasty: First ) met wat FA-schommelingen.
  Daarom zolang GJ stelt dat indien de S&P500 boven 2416 struktureel blijft sluiten om richting 2478 op te stomen, hobbelen die “020-ters” vrolijk mee.
  MVG.,
  Bert

 25. jan says:

  Goed gezien Geert-Jan, die Gap fill. Mooi van geprofiteerd, nu uitkijken naar een long SP500.
  Prettig weekend iedereen

 26. Roberto says:

  Ja, snap je punt Bert en daar heb je denk ik ook wel gelijk in. Overigens is het een prachtige stijgende trend in de sp500

 27. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde,
  Dank weer. Het was een mooie week. Tijd voor de borrel. Tot maandag.
  GRS Geert-Jan

 28. Loran says:

  En dat was het! Geniet van de borrel Geert Jan, alvast een prettig weekend allen.

 29. Bert says:

  Beste Loran,
  Santé voor jouw-AEX wèl, maar hier /S&P500 begint ‘t pas na aankoop Whole Foods door Amazon.
  MVG.,
  Bert

 30. Loran says:

  Zeker een bijzondere aankoop Bert, en de S&P volg ik ‘s avonds ook nog wel hoor, al dan niet met een schuin oog. 😉

 31. Maurice says:

  Hallo Bert,

  Ik vrees dat vandaag een verloren dag is/wordt ! Oeverloos gepruts en geprul. Ik heb mijn longs vastgehouden en zelfs bijgekocht. Hopelijk maandag wat meer beweging ( naar boven ) en meer vola.
  Fijn weekend voor u !
  mvg
  Maurice

 32. Bert says:

  Beste Maurice,
  Heb de AEX 517 nu op 521 gesloten omdat GJ stelde dat het slot boven 522- zie zijn post van 14.56 –
  diende te zijn. M’n nu enige AEX 527 hou ik naturrlijk vast. Zie GJ’s Weekaftrap wel voor verdere
  akties.
  Beste Loran,
  Doe je S&P 500 “schuin oog” maar dicht, doen zij hier ook al sluimerend….
  U beiden Prettig (zonnig ? )Weekend.
  MVG.,
  Bert

 33. Loran says:

  Niet eens een schuin oog beste Bert, want ik was net op de bank al in slaap gevallen… 🙂
  De longs die ik na 16.30u CET had aangeschaft bij AEX 518,8 had ik tegen etenstijd al weer verkocht. Te vroeg blijkt nu maar ik wilde er van af voor het weekend. Mij hoor je verder niet klagen, winst is winst.
  De zon gaat hier inderdaad steeds meer schijnen dit weekend, hopelijk zondag een stranddag.
  Fijn weekend!

 34. Loran says:

  AEX nabeurs trouwens net boven de 522 gesloten.

 35. Maurice says:

  Dan gaan we maandag wellicht weer naar boven, 525-527 !?

Laat een reactie achter