AEX: Draken-Bal

Na lang aarzelen en treuzelen heeft de AEX gisteren de zone 571.00 overwonnen. Het volgende punt op 574.00 werd al bijna gehaald, maar zolang de AEX boven het opdrijvende MA20 noteert zit er nog meer in het vat.

Ook gisteren bleek weer dat het vooralsnog veel te vroeg is om al te spreken van het plaatsen van een derde halve cirkel in de daggrafiek. Sterker, met de inschatting voor vandaag begint de symmetrie van een mogelijk patroon onder druk te staan. In onderstaande grafiek staan de drie gemiddelde lijnen na gisteren weer netjes met elkaar in lijn. Dat betekent MA20 boven MA50 boven MA200. Daarnaast is de eerste lijn gedurende de sessie van dinsdag richting de AEX opgeklommen. Zie middag-update. Wederom kan de MA20 lijn daarom vandaag als eerste dynamische steunpilaar worden aangemerkt. Zie dat deze lijn vandaag al iets boven 571.00 start en gedurende de sessie uiteraard door kan klimmen.

Nadat het vullen van de openstaande hiaten eerder in de week mislukte, maakt de index zich alweer op voor het zetten van een volgend hiaat. In tegenstelling tot de gedachte van gisteren luidt de visie voor vandaag dat de RSI in deze vervolgstap nu wel tot boven OB moet kunnen klimmen. Een belangrijk gegeven voor mogelijke toekomstige PR’s, maar hierover meer in latere DD’s.

In onderstaande grafiek staan twee horizontale lijnen getekend op respectievelijk 566.00 en de bekende 571.00. Deze lijnen duiden de bandbreedte voor de AEX gedurende de achterliggende dagen. Nu de weerstandlijn is doorbroken mag de delta worden geprojecteerd. Dit impliceert 576.00. Daarnaast staat vanaf vandaag een parallellijn getrokken over de diagonale lijn welke al enige dagen meeloopt. Nog even als geheugensteuntje, deze diagonale lijn is zelf ook weer een parallellijn van de trendlijn onder de bodems vanaf 26 augustus. De nieuwe parallellijn start vandaag rond 578.00. Dit impliceert dus een eerste vervolgzone 576.00 – 578.00. Let wel, net als hierboven opgemerkt bij de MA20 lijn geldt ook voor de parallellijn dat deze gedurende de sessie simpel door het verstrijken van de tijd kan klimmen.

Wat betekent dit voor het verhaal van de twee halve cirkels? Zie daggrafiek.

AEX 30 MinutenGrafiek

Technische Analyse AEX 12 september 2019 30 MinutenGrafiek

“Laat ons nu ook weer niet te enthousiast over een aanstaande daling worden. Waarvan Akte!” Aldus de DD van dinsdag. De tussenliggende sessies hebben inderdaad bewezen dat van een echter verzwakking inderdaad nog geen sprake is. De haarscheurtjes waarover eerder in de week werd gesproken in de kleinste grafiek zijn inmiddels uiteraard ook alweer gerepareerd.

Dat neemt niet weg dat de RSI in onderstaande daggrafiek nog steeds onder OB noteert en dat de dalende trendlijn over de toppen in de RSI vanaf februari uiteraard nog niet uit de grafiek kan worden weggehaald. Hierboven is al opgemerkt dat de symmetrie van een mogelijk derde halve cirkel met de ingeschatte koersontwikkeling van vandaag onder druk komt te staan. Nu hoeven de linker- en rechterschouder natuurlijk niet exact op hetzelfde niveau worden gezet. Reden voor de DD om ook vandaag de twee halve cirkels nog te laten staan.

En dan nu een opmerking om toekomstige teleurstellingen te voorkomen. In de achterliggende dagen is expliciet ingestoken dat de DD gaat kijken of er een rechterschouder komt. Het laten staan van de twee halve cirkels geeft aan dat de DD dit blijft doen. Let wel, dat is dus wat anders dan dat de DD stelt of heeft gesteld dat er al een hoofd schouder formatie staat.

AEX DagGrafiek

Technische Analyse AEX 12 september 2019 DagGrafiek

Na de bullish engulfing bar van twee weken geleden, een koersbar met veelal positieve implicaties, is de AEX vorige week inderdaad netjes veder geklommen. In de weekgrafiek is echter ook al enige tijd, lees jaren, sprake van negatieve divergentie tussen index en indicator.

Reden om alert te zijn op de mogelijkheid dat de stijging vanaf midden augustus stil gaat vallen onder de top van eind juli. Wordt Vervolgd!

AEX WeekGrafiek

Technische Analyse 12 september 2019 WeekGrafiek

Middag Update AEX

Door de datastoring is het lastig een update te schrijven. Bijvoorbeeld: in onderstaande grafiek is de RSI niet OB, maar als de koersen om 09.00 uur van start waren gegaan dan was dat wel het geval. We doen toch een poging.

In de DD is vanochtend gewezen op de zone 576 – 578. Wordt de FTI bekeken met een hoogste koers op 575.95 dan zou je kunnen stellen dat de AEX inderdaad het vinkje op de extensie van de uitbraak 566.00 – 571.00 heeft aangetikt en daar vooralsnog in zwaar weer terecht is gekomen. De horizontale lijn op 571.00 is nog niet in gevaar geweest en de AEX noteert ook nog steeds netjes boven MA20. Ook voor deze lijn geldt natuurlijk dat deze een vertekend beeld geeft daar een aantal half-uren niet zijn meegenomen in de berekening van deze lijn. Daarom focust de DD zich voor vandaag maar op de combinatie van de horizntale lijn als ook de diagonale lijn. Deze noteren, nu het aftellen naar het Draken-Bal is begonnen, beide nagenoeg rond 571.00. Dat betekent dus een zone 571 tot 576/578.

Eens kijken of het bal hier straks verandering in kan brengen. Niet voor niets is vanochtend besproken dat de halve cirkels in de daggrafiek gehandhaafd blijven. Voordeel van de storing is natuurlijk dat mocht er straks koersdruk ontstaan het me de symmetrie van de schouder reuze meevalt, simpel en alleen omdat de hogere koersen van vanochtend niet zijn afgedrukt.

83 reacties op “AEX: Draken-Bal”

 1. Jan B says:

  Goedemorgen, het wordt tijd dat de DD weer eens met een schot in de roos komt, maar zullen we eerst de ECB maar afwachten vanmiddag?

 2. string says:

  Goede morgen…

  @ Geert-Jan…
  In de laatste tekstregel van de weekgrafiek-omschrijving lees ik “middag”…moet waarschijnlijk “midden” zijn…

 3. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde String,
  Dank…aangepast.
  GRS Geert-Jan

 4. sandortrader says:

  Aangaande ASML heb ik mijn antwoord reeds. Stijgende lijn moet nu als steun gaan fungeren al lijkt afkoeling naarbij.

 5. Roelof says:

  @ Jan B: ik begrijp jouw opmerking niet. Dat de DD (+ aanvullingen in de chat) een tijdje geleden op een voltooide omgekeerde hoofd-schouder formatie wees met als mogelijk koersdoel 575 is geen schot in de roos?

  1. Jan B says:

   Dat klopt Roelof, maar zoals je zelf zegt: het is alweer een tijdje geleden. De verwachtingen van dag tot dag zijn de laatste tijd geen schot in de roos.

   1. Roelof says:

    Tja. Misschien kan je mij hier even mee helpen. Is het mierenneuken of miereneuken?

 6. string says:

  In zowel de daggrafiek van AEX/CFD als DAX/CFD…is de ruimte naar de onderkant van de neerwaarts doorbroken opgaande steunlijn sinds eind december…direct na middernacht volledig gevuld…
  Hierbij is ook de verwachting vanuit de augustus-formatie…bij beiden waargemaakt…
  Wil toch nog even afwachten en zien…of deze steunlijnen nu niet als weerstandslijnen gaan gaan fungeren…de eerste aanzet hiervoor is het sluiten van de heden ontstane Gaps en daarna op zoek naar de beide anderen ter vulling…

  1. string says:

   In US500 is het hierboven omschrevene gisterenavond niet gelukt…maar koersbreak zit nog binnen de marge van “zaagtand”…

 7. sandortrader says:

  Iemand anders problemen met de real time AEX koers?

 8. Geert-Jan Nikken says:

  Ja…koersen AEX-index.. staan inderdaad stil.
  GRS Geert-Jan

  1. sandortrader says:

   Thx GJ.

 9. josk says:

  kleine aanvulling, bij binck staan de koersen ook stil maar kan je wel handelen tegen actuele koersen (in ieder geval in opties aex. Voor de actuele aex index stand kijk ik even bij Guy. Maar leuk is anders..
  Moedig voorwaerts,groet josk

 10. Roelof says:

  Of hier kijken voor een indicatieve koers:

  https://www.ig.com/nl/indices

 11. string says:

  Openingsgap AEX en DAX op CFD-grafieken beide gesloten…nu kijken of het verder dalen wil…

 12. wh.giesen says:

  String, ik las gisteren dat jij ergens schreef over 380, bedoelde jij hier niet 480?

  mvg

 13. Geert-Jan Nikken says:

  Door de datastoring is het schrijven van de update een lastig verhaal…toch uiteraard een poging….hij staat weer voor je klaar…en nu aftellen naar het Draken-Bal.
  GRS Geert-Jan

  1. sandortrader says:

   We hebben weer koersen!

 14. patrickvdsanden says:

  Wat denk jij wat er gaat gebeuren vanmiddag na het drakenbal Geert Jan.
  Spuiten we omhoog of knallen we naar beneden?

 15. Jan B says:

  Beste Roelof,

  Jij vindt het blijkbaar mierenneuken, maar TA’ ers die met een goed onderbouwd verhaal komen die check ik af en toe of de verwachting ook uitkomt, ik zou wel gek zijn als ik het niet deed. TA’ers waar ik geen vertrouwen in heb , die check ik niet eens.
  En als je nu goed leest kun je het bovenstaande zien als een compliment aan GJN.

  Je bent ongetwijfeld nog wat geprikkeld over het begin van de zomer, je roeptoeterde toen zo n beetje elke dag een nieuw koersdoel , wat ik nogal ongeloofwaardig vond overkomen. Eigenlijk leek je wel een beetje op MM

  1. Roelof says:

   Het is al goed, Jan B. Fijne dag verder…………:-)

 16. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Patrick,
  Het is en blijft lastig…want ik was niet bij de vergadering van de ECB…en weet niet wat ze besloten hebben en wat hun motivatie is…maar als ik een kant moet kiezen…op basis van de huidige stand van zaken in de grafiek…zeg ik lager…let wel…ik gebruik niet het woordje…spuiten…want het zou ook zo maar eens een heel opgeklopt verhaal van de markten kunnen zijn…en dat de vola…wel gaat meevallen…immers…ik geloof dat 95. procent van de mensen denkt dat hij gaat verlagen en stimuleren…dat is dan ook waarschijnlijk…waarom je al van 529 naar 576 bent geklommen…maar geloof me…als het straks allemaal bekend is en de markt kiest een richting….dan zijn er ongetwijfeld…heel veel mensen op twitter, fora, websites etc…die allemaal goed kunnen verklaren na de beweging….waarom de beweging er kwam… 🙂
  GRS Geert-Jan

  1. ed says:

   precies, achteraf weet iedereen hoe het gekomen is, een ook kunnen ze vertellen waar zde instapmomenten lagen, maar traden gaat niet over nadenken maar voor denken. Toch kan onderbuik gevoel best helpen, niet alles is wetenschappelijk. Met een knipoog naar MM

 17. patrickvdsanden says:

  Dankjewel voor je snelle reactie Geert Jan.

 18. string says:

  @ wh.giesen 12:00…

  Als ik de huidige koers in de weekgrafiek omlaag laat naar de steunlijn…onder ongeveer dezelfde schuinte maar dan contra aan de voorgaande stijging…kom dat uit op ongeveer 480…zou mooi zijn om van daar de weg omhoog weer op te pikken maar…
  Kort onder die 480…ligt de horizontale op 465…(15 punten is kort gezien de afstand waarover we nu spreken…en bedenk daarbij ook nog wat het sentiment tijdens zo’n downtic zal kunnen zijn)…en dan nu door naar de maandgrafiek…

  In deze maandgrafiek is 465…welke met de bedoelde toegift (zie post gisteren) dan gehaald wordt…de neklijn van ‘n grote dubbele top formatie…
  De belofte vanuit deze dubbele top formatie na activering is 353…en dat is alweer onder de genoemde 380…
  Bedenk daarna de weg vanaf 353 naar 380 als ‘n backtest…om die dan wederom neklijn te testen…met ‘n vervolgpatroon wat uw voorstellingsvermogen zeker niet vreemd zal zijn…dan zijn we na de benodigde tijd weer terug…in maart 2003 of maart 2009…
  Wil nu niet gaan beweren dat deze weg geheel afgelegd gaat worden…vandaar mijn gedachte bij de horizontale weerstand bij 380…
  Wil tenslotte nog wel opmerken…waar de koers in het verleden al tweemaal is geweest…daar kan het ook voor ‘n derde keer naartoe…

 19. Jan B says:

  Het is zolang het duurt een streep recht omhoog… is dan iedereen blij?

 20. ed says:

  short queeze 580 in play, had het gisteren er nog over, niet naar gehandeld.

 21. Geert-Jan Nikken says:

  Het is nog lang tot half zes…maar vooralsnog netjes de bandbreedte…571.00 tot 576/578…we gaan het zien…
  GRS Geert-Jan

  1. ed says:

   ik heb een lijn op 578,5

 22. ADutchTourist says:

  Nu is het ff wachten op een antwoord van de andere kant van de plas.
  Dan heeft hij er nog een Bonehead bij, want hij zal niet blij zijn dat de Dollar duurder wordt.

 23. string says:

  Nadat het grootste deel van de kudde de nervositeit weer enigszins heeft bedwongen…stel ik vast dat de eerder gemelde neerwaarts doorbroken opgaande steunlijn vanaf december 2018 in AEX/CFD en DAX/CFD daggrafiek…nog immer als weerstandslijn gerespecteerd zijn…

  1. string says:

   Nog wat aanvulling…

   Beide genoemde indices hebben met de candle van 01:00 uur vanochtend ‘n top gezet…Op CFD derhalve wordt met de candle van 13:30 uur mogelijk de eerste lagere top geplaatst…maar het heeft nog even te gaan…

 24. Phoenix says:

  Ah, daar is ie eindelijk:
  @realDonaldTrump
  European Central Bank, acting quickly, Cuts Rates 10 Basis Points. They are trying, and succeeding, in depreciating the Euro against the VERY strong Dollar, hurting U.S. exports…. And the Fed sits, and sits, and sits. They get paid to borrow money, while we are paying interest!

 25. Floridaantje says:

  Goedemiddag U Allen,
  Deze lokale “bonehead” constateert dat de futures van de NASDAQ door haar weerstand 7900 zijn kan
  en dat de “moeder der indexen” weer in de 3000 range is aangekomen, waardoor volgens m’n
  “boerenvertand” de RSI OB geworden is om vervolgens ‘oude’ ATH’s te gaan opzoeken. Zèlfs
  “sinterklaas” Draghi kan in zijn één na laatste “zwanenzang” [persconferentie] weinig aan
  veranderen.
  MVG.,
  Bert

 26. Phoenix says:

  DT probeert er nog een schepje bovenop te doen (hij dacht waarschijnlijk: Beter iets dan niets! 🙂 ): @realDonaldTrump
  It is expected that China will be buying large amounts of our agricultural products!

 27. Floridaantje says:

  Beste Phoenix,
  Stelde al…sinterklaas Draghi; Over “strooien van ‘fakenews’ ” gesproken, DT’s tweet over ‘buying
  LARGE amounts’ is bepaaldelijk relatief.
  MVG., 🙂
  Bert

  1. Phoenix says:

   Die tweets zijn zeker relatief beste Bert, ze zijn meestal doorspekt met superlatieven maar ontberen vrijwel structureel aantallen en tijdslijnen. Maar iedereen blij natuurlijk.

   1. Floridaantje says:

    Inderdaad, beste Phoenix, hier zijn ze ook “blij” met het as. vertrek van Draghi. Normaliter werd
    zijn persconferentie integraal uitgezonden op de kabel, nu slechts 15 minuten.
    MVG.,
    Bert

 28. wh.giesen says:

  Indien we naar de olieprijs kijken gaat men hier de komende tijd in deze business niet veel verdienen. Ruim 7% eraf sinds gisterenmiddag om deze tijd.

  mvg

 29. Gerben says:

  Ik hoop stiekem dat Donald weer in een ouderwetse rage raakt en boos roept dat er tarieven worden opgelegd op de handel met Europa. Dat is zijn antwoord op alles.

  1. Floridaantje says:

   Beste Gerben,
   DT heeft al geraaskald o.a. over Powell & FED…zie m’n post 11/9 om 15.18 uur.
   MVG.,
   Bert

  2. string says:

   Zal ie wel laten…Europa koopt toch ook bij hem…en niet zo’n beetje ook…

 30. wh.giesen says:

  Gerben op de Dax kan het nu wel iets terug, nie OB nie en inmiddels neg divergentie.

  mvg

  1. Gerben says:

   Ja, zou me niet verbazen als we vanmiddag weer op de slotstanden van gisteren staan.

   Mochten we vandaag alsnog heftig dalen, dan staat er op Wallstreet een dubbele top en valt er wat meer daling te verwachten.

 31. Floridaantje says:

  Beste Gerben,
  Spijt me maar ik zie -volgens m’n boerenverstand- de relatie tussen weerstand DAX op 12475 èn
  uw “dubbele top” van bijv. de S&P niet, nu -volgens GJ’s DD – de volgende weerstand 3020 is
  waar de OB status van de RSI wordt beschouwd.
  MVG.,
  Bert

 32. string says:

  Draghi was beetje later wakker dan de koersen…dus de reactie op de grafieken zichtbaar…maar het heeft de symmetrie van het patroon geen geweld aangedaan…
  Wel stelregel 04 volop in actie…en die actie is ook nodig…
  De lagere toppen van post 14:32 uur zijn nog altijd lager…maar verschil dermate miniem dat ik vanaf nu uitga van dubbele top…

 33. ed says:

  kon de top weleens geweest zijn.

 34. ed says:

  nu eerst maar eens afzakken naar de 571 en kijken wat daar gebeurt

 35. Floridaantje says:

  Ter Info,
  Het “echte”Centrale Bankier werk : woensdag 18/9 om 20.00 / 20.30 p.m. :
  FED rate statement / Powell’s persconferentie.
  MVG.,
  Bert

 36. wh.giesen says:

  Oei oei oei, Ma20 inmiddels onder druk in zowel Aex als Dax. Zo bezien gaan we dus op zoek naar een PR, maar of die behaald gaat worden waag ik inmiddels ook te betwijfelen.

  mvg

  1. string says:

   PR halen binnen ‘n opgaande trend…ja…
   Maar binnen ‘n periode van distributie?…’k zou d’r nie op in willen zetten nie…

 37. Geert-Jan Nikken says:

  “Goedemorgen, het wordt tijd dat de DD weer eens met een schot in de roos komt” ,

  Als dit de eerste post op je DD is…dan snapt u…zit je toch de hele dag met zweet op je rug…u begrijpt…

  ..maar als het dan na de cijfers van 571.00 naar 578.00 naar 571.00 gaat…begin je er toch wel weer lol in te krijgen… 🙂 …en als het dan straks ook nog in de min gaat sluiten…dan durf ik ook morgen… Patrick weer onder ogen te komen…# lol…

  GRS Geert-jan

  1. ed says:

   reken daar maar op, dat gaat wel een punt of 10 zakken richting 568 , we stonden veel te ver van de ma banden af, die terug de aex nu weer terug

  2. August says:

   Haha! lol

 38. ed says:

  trekken de aex nu weer terug

 39. patrickvdsanden says:

  ☝️😁😁

 40. Gerben says:

  Beste Bert, de relatie tussen Wallstreet en de Europese beurzen is ongeveer gelijk een de relatie tussen meester en dienstknecht. Als Wallstreet een dubbele top plaatst en daalt dan zal de Dax keurig volgen.

 41. string says:

  De manipulatoren o.l.v. “s-werelds grootste “Bazuin”…hebben vandaag héél druk te werken…

 42. wh.giesen says:

  Die achtbaanritjes geven meestal een trend-ommekeer aan, dus vinger aan de pols komende tijd.

  mvg

 43. Gerben says:

  Voorzichtig met je shorts forumvrienden. Een gemiste kans is minder erg dan verlies. Er wordt al enkele weken gewerkt aan het de markten omhoog zetten. Zojuist dreigden we door het putje te gaan, en toen kwam er dus weer een (vals) twitterbericht en schoot de beurs omhoog. Dit gaan ze niet zomaar opgeven.

  CNBC Now
  @CNBCnow
  ·
  8m
  Stocks jump sharply to session highs after report says Trump aides are considering an interim China deal to delay tariffs https://cnb.cx/2lM12Eo

 44. wh.giesen says:

  Als ik zo lees, is er geen sprake van een echte bazooka door de ECB, dus die houden we in het achterhoofd indien we die neklijn in de weekgrafiek eventueel naderen.

  mvg

 45. ADutchTourist says:

  Volgens de Range Expansion Index. staat de prijsdruk voor de AEX al 14 handelsdagen erg hoog. En voor de DAX al 8 dagen. De druk zal er een keer vanaf gehaald moeten worden om weer een naar een stabiele prijsvorming toe te gaan. Om vanuit die positie weer op te bouwen of verder af te bouwen. Volgens mij is het wachten op een OB op de RSI van AEX/DAX daggrafiek.

  Groetjes, Arend

 46. ed says:

  toen nu toe slechts normale retrace op de daling 578-571

 47. Floridaantje says:

  Beste Gerben,
  Inderdaad, met zo’n “‘tweetende-DT-maniak” is short binnen een “uptrend is your friend”
  ‘beurs onwijsheid’ m.i. Echter een “buy-the-dip” heeft zijn guitig effect zojuist weer bewezen.
  MVG.,
  Bert

  1. Gerben says:

   Voor de tweede keer vandaag was ik net iets te laat, en toen wilde ik er niet achteraan hollen. Het is ook de onzekerheid… De beurs beweegt wilder dan mijn maag aankan.

   1. ed says:

    @ gerben,

    als de top vandaag is gezet, (bevestiging moet nog komen) en de trein is vertrokken naar het zuiden komt er echt nog wel een mooie gelegenheid om op het tweede station in te stappen.

   2. string says:

    Heb je vandaag dan echt ‘n moment gedacht…dat er gehandeld moest worden…?

 48. Gerben says:

  Het effect van de tweet lijkt net zo kortstondig te zijn geweest als de actie van Draghi. Ik vind het leuk geweest voor vandaag. Morgen met frisse ogen weer naar de beurs kijken. Allen een mooie avond!

 49. Floridaantje says:

  Beste Gerben,
  Als oud “maagpatiënt” heeft een ‘cognacje’ immer geholpen 🙂 …zèlfs bij volatiele beurzen.
  MVG.,
  Bert

 50. ed says:

  het vijf uurtje komt er weer aan, voorspelling: zakken

 51. Floridaantje says:

  Om na slot Europese beurzen, beste ED, weer voorspelbaar stijgen.
  MVG.,
  Bert

 52. Phoenix says:

  CNBC: The U.S. is “absolutely not” considering an interim trade deal with China, a senior White House official told CNBC.
  Twitter waarzin.

  1. Floridaantje says:

   Daarom, beste Phoenix, ‘buy-the-dip’ èn ‘sell-the-rally’.
   MVG.,
   Bert

 53. Jan B says:

  Beste Gerben,

  Je schrijft dat “ze ” de markten al enkele weken omhoog zetten, wie zijn ” ze ” dan?
  Het is toch niet vreemd dat de markten liever willen stijgen dan dalen? Wat er ook geschreven wordt, er is gewoon economische groei, met in de meeste landen een zeer lage werkloosheid, er is ook een zeer lage rente, obligaties zijn niet echt aantrekkelijk, lonen stijgen en er is weer optimisme over een handelsakkoord tussen China en de VS.
  Al met al geen reden om je aandelen maar te dumpen.

 54. Jan B says:

  Proficiat GJN! 571-578, een schot in de roos! Waar zo n klein postje aan het begin van de dag al niet goed voor kan zijn, ha ha.😊

 55. Floridaantje says:

  S&P500 weerstand 3020 [vink]. RSI OB (?). Neen, terugtest…(?)
  MVG.,
  Bert

  1. maurice says:

   Middag beste Bert,
   ik zeg, er door ! op naar hogere standen …….en aex weldra op 600
   mvg
   Maurice

 56. Floridaantje says:

  Beste Maurice, Goedenavond,
  Dat is lang geleden. Ca va (?)
  S&P : 3020 bij slot [?] gemeten, uiteraard. En dàn volgt de échte ATH op 3047…..
  Volg niet dat “Damrakkertje” dus 600…amai…Zit wel in de DAX sedert 12.000
  “und das geht soweit sehr lustig” .
  MVG., 🙂
  Bert

  1. maurice says:

   Ca va bien beste Bert !
   Ik lees nog steeds iedere dag de DD’s van GJ en maak daar dankbaar gebruik van, maar verder vind ik het niveau van de post hier met de dag lager worden, en dat komt vooral door 1 persoon (jammer dat daar niks tegen gedaan wordt).
   Ik denk idd S&P op 3020 op het eind en uiterlijk begin volgende maand door de 3047 heen, daar zorgt ‘jullie’ Donald Duck wel voor. Op zijn vroegst pas een flinke correctie na de verkiezingen in de VS ( maar wie ben ik ? haha ).
   gr
   Maurice

   1. maurice says:

    Met een correctie bedoel ik dus een crash ! Maar tot eind 2020 stijgen we rustig en gestaag door, met tussendoor wat lichte correcties, maar dat is normaal. Stijgen in een rechte lijn doet het immers nooit. Ik ben dus zeer positief gestemd voor de komende tijd:)

 57. Floridaantje says:

  Beste Maurice,
  Zo ver in de toekomst kijk ik niet intraday. Wel qua m’n large caps portfolio. Bovendien vind ik
  intraday handelen een prettige hobby wat mij ook nog alert houdt op economische en
  geopolitieke constant veranderende ontwikkelingen ipv alléén maar zgn. genieten van het niks
  doen in dit aard’s paradijs.
  Intussen is de S&P 3020 [nog] een “little-johnny-concrete”. Ga nu effe zwemmen in een
  onstuimige zee – er staat meer wind dan vorige week toen orkaan Dorian passeerde –
  en wens u een prettige avond verder.
  Tot een volgende keer.
  MVG., 🙂
  Bert

  1. maurice says:

   Prettige plons in de altijd warme voor uw deur liggende Oceaan beste Bert, en morgen gezond weer op ( maar die heb ik van Sonja Barend gepikt !
   )
   mvg
   Maurice

Laat een reactie achter