AEX: DraaiDag

Gisteren maakte de AEX nagenoeg een pas op de plaats. Niet geheel onverwachts omdat de zone waarin de index zich momenteel bevindt is aangemerkt als obstructiezone. Vanochtend gaat de graadmeter proberen los te komen van deze zone. Of dat lukt moet echter nog maar blijken.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Inderdaad bewoog de AEX zich gisteren, net zoals woensdag vanaf de lunch, voort binnen de bandbreedte waarvan eerder deze week is aangegeven dat zij wat weerstand zou gaan bieden: 447/448. De euforie in de slotminuut, waarin de index in staat was om met de hakken over de sloot boven 448 te sluiten, duidt erop dat het gevecht tussen optimisten en pessimisten nog in volle gang is. Niet voor niets stond gisteren expliciet in de column vermeld: “dat terugzakken hoeft overigens niet al vandaag te starten.” Vandaag lijkt deze zinsnede weer van toepassing. Dat neemt niet weg dat ook weer kan worden teruggegrepen op de opmerking uit de column van gisteren dat het koersverloop in de komende dagen bepalend wordt. Het scenario dat de index in de komende dagen, lees volgende week, terugzakt richting 439/438 blijft in het achterhoofd zitten.

In de intra-daggrafiek valt op dat divergentie is ontstaan tussen index en indicator. Daarbij kan ook opgemerkt worden dat de laatste top in de RSI onder de OB-lijn is gevormd. Het ingetekende vraagteken symboliseert de verwachting dat de indicator vanochtend wederom onder deze belangrijk OB-lijn blijft steken. Indien dit geschiedt mag dit  als nieuwe aanwijzing worden gezien voor het hierboven neergelegde scenario voor volgende week. In de slotopmerking van gisteren is aangegeven dat boven 447/448 ruimte ontstaat tot 452. Of de AEX dit niveau vandaag helemaal gaat opzoeken mag echter worden betwijfeld. Zie hier de titel van vandaag.

Heeft u zich al ingeschreven voor het TradeIdeeWebinar van volgende week woensdag over Goud? In deze tijden van abrupte marktbewegingen en monetair (wan)beleid, kan goud als tegengif dienen. In dit TradeIdee-webinar laten wij u vanuit zowel de fundamentele alsook de technische benaderingen zien, hoe en waarom goud door de belegger kan worden aangewend om de beleggingsportefeuille te verzekeren. Gökhan Erem (LeoMont) en Alexander Sassen (Sassen Research) zijn uw sprekers. Een webinar dat u niet mag missen.

Schrijf in: Goud als Tegengif!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

 

 

2 reacties op “AEX: DraaiDag”

  1. Ap says:

    Beste Geert-Jan, Nabeurs alweer voorbij de 452, toch maar verder omhoog, of verwachten jullie toch een daling volgende week?

  2. Johan says:

    Deze vraag houd mij ook bezig… vallen we eerst nog terug naar de eerder genoemde 440 of meteen door naar 460/470?

Geef een antwoord