AEX: De Haakjes

Lagere niveaus. Aldus de haakjes van vorige week. Het herstel werd gisteren in de kiem gesmoord. De rest is bekend. Een duidelijk gevalletje GHS uit “de Dikke Nikken”. Op basis van de slotstand-vergelijking tussen AEX en RSI in de kleinste grafiek kan de graadmeter weer wat herstellen. Echter, let op!

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Het is dan weliswaar een korte week, dat belet de AEX niet om grote stappen te zetten. Nadat de steunlijn in de dag-grafiek vorige week al was doorbroken, nam de graadmeter gisteren verder afstand van het oplopende trendkanaal. De breuk van dit kanaal is nu een feit. De waarschuwende woorden van vorige week blijken dus niet onterecht. In de kleinste grafiek is gisteren tegen het slot wat divergentie ontstaan tussen index en indicator. Daarbij komt dat de tweede test van het voorlopig laagste punt gepaard ging met een RSI boven de OS-lijn. Een positieve start mag vandaag dan ook niet worden uitgesloten. In de grafiek valt op dat de gemiddelde lijn weer van zich laat spreken. Dat betekent dat de eerste focus in eerste instantie naar deze lijn moet uitgaan. De verwachting luidt dat deze lijn zeker als obstakel zal gaan fungeren, maar dat de index toch over genoeg kracht beschikt om zich uiteindelijk boven deze lijn te nestelen. Weet de AEX de gemiddelde lijn te overwinnen dan kan zij een poging ondernemen richting de ingetekende dalende trendlijn over de meest recente toppen. De slotopmerking uit de inleiding is een expliciete verwijzing naar het gegeven dat een opleving geplaatst moet worden in het beeld sinds midden vorige week. In de dag-grafiek kan de tweede gemiddelde lijn nu immers gaan trekken. Nogmaals, De Haakjes. Wordt Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

13 reacties op “AEX: De Haakjes”

 1. jan says:

  Doutzen?

 2. Jan B says:

  Morgen krijgen we hopelijk de voorkant te zien!

 3. lady Curzon says:

  rood gekleurd, slecht teken. Op naar 506/504 ?

 4. Kees says:

  Bandjes beginnen te knellen.

  1. Kees says:

   Dubbele top?

 5. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde,
  De gemiddelde lijn is inmiddels doorbroken. De AEX is op weg naar de dalende trendlijn over de meest recente toppen. Deze loopt momenteel rond 513. .
  @lady…nog geen spijt van mijn gesloten short
  GRS Geert-Jan

  1. T says:

   GJ,
   waarom staat de GAP nog steeds in de intraday grafiek?

   1. T says:

    lijk of de openstaande gap nog gevuld gaat worden???

 6. lady Curzon says:

  GJ nog niet, gisteravond even long geweest 508.50, vanmorgen zonet weer uit 512,80. (limiet order)
  Denk op 514/15 weer short te gaan

 7. lady Curzon says:

  we kunnen weer lager gaan, ben aan short aan het verzamelen. 514 binnen, straks weer uitbreiden op 515/515.6

  1. T says:

   volgens mij ben je een super belegger/gokker…heb nog nooit gelezen dat je verlies hebt geleden.

 8. Geert-Jan Nikken says:

  De middag-update:
  Waarde,
  Na enige kortstondige aarzeling in het eerste uur rond de gemiddelde lijn heeft de AEX deze weten te overwinnen. Inmiddels is echter ook de dalende trendlijn over de meest recente toppen doorbroken. Op dit moment noteert de AEX rond het eerste reactieniveau van de voorafgaande daling. Daarbij is de RSI weer aangekomen rond de dalende trendlijn over haar toppen. Het einde van het herstel lijkt in zicht. De zone 514/515 lijkt zwaar te worden voor de index. Ik sluit me aan bij de woorden van Lady van 12.21 uur.
  GRS Geert-Jan

 9. lady Curzon says:

  met zo’n beurs kun je je verlies beperken door gelijk stop loss orders in te leggen om je verlies enigszins te beperken. Iedereen lijdt wel eens verlies door te vroeg short of long te kopen, ik ook

Laat een reactie achter