AEX: Belangrijke Dag

Het laagste punt van afgelopen vrijdag was voor de lezer van de DailyDosis herkenbaar.  Nogmaals: negatieve divergentie is een waarschuwingssignaal, geen hard handelssignaal. Dat neemt niet weg dat vandaag verder kan worden gebouwd aan het uiteenlopen van AEX en indicator.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

In de achterliggende DailyDosissen is al een aantal keer verwezen naar de zone 522 zolang de eerste triggerlijn niet neerwaarts wordt doorbroken. Vanochtend tikt de AEX inderdaad dit niveau aan en mogelijk zelfs nog een fractie hoger. Dat betekent een nieuw koershiaat en u weet uit de recente geschiedenis dat die zelden lang open blijven. Deze constatering vormt de brug naar de titel van vandaag. Al enkele weken staat in de dag-grafiek een dalende trendlijn getrokken over de koersbeweging vanaf mei dit jaar. Langzaam maar zeker nadert de AEX deze lijn. De correctieve trendlijn start de week rond 526. Eerder is al verwezen naar de zone 505 tot 500 en is de uitleg gegeven waarom deze zone voor het langere plaatje van belang is. Het succesvol testen van de aangegeven steunzone is slechts een eerste aanwijzing. Een breuk van de dalende trendlijn is de volgende aanwijzing dat de correctieve beweging binnen het grotere opwaartse trendkanaal sinds begin 2016 is afgerond. De verwachting luidt dat de index niet zonder slag of stoot door de dalende lijn sinds mei loopt. En dat brengt het verhaal weer terug naar de divergentie. Zoals in de inleiding reeds aangegeven kan vandaag een volgende stap aan deze divergentie worden toegevoegd. De eerste top onder de OB-lijn is na vrijdag inmiddels een feit. De verwachting luidt dat de hoger ingecalculeerde opening voor de RSI betekent dat zij wederom tegen de aangebrachte dalende trendlijn aanloopt.  De eerste steun is na vrijdag wel opgetrokken van 518.50 naar 519.50. Zoals ook vorige week aangegeven vandaag wederom de opmerking dat pas onder de eerste (opgehoogde) horizontale lijn het startschot wordt gegeven voor een terugval naar de lange horizontale lijn rond 513.75. Wordt Vervolgd!

Graag nodig ik je uit voor mijn webinar van morgen. In een uurtje praat ik je bij over de achterliggende 6 maanden en kijk ik in mijn Blik van de Nik vooruit naar de komende 6 maanden. Schrijf snel in! Kun je niet wachten tot morgen kijk dan rond 12.00 uur vandaag alvast de nieuwe WeekAftrap.

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

15 reacties op “AEX: Belangrijke Dag”

 1. Roger says:

  Goede analyse
  AEX Daggrafiek komt overeen –
  https://pbs.twimg.com/media/DExC6oOXkAArWiL.jpg

 2. Dries Roelvink says:

  Heeft ff pijn gedaan, maar BEARmarket is comming… Dries is en blijft eigenwijs 🙂

 3. Fred says:

  Goedemorgen allen.

 4. Arjan says:

  Nou Dries, ben benieuwd…. mijn zwembroek begint aardig te knellen ;-))

 5. Geert-Jan Nikken says:

  Heb zelf zwembroek even rond 519.50 uitgedaan…loop nu rond met vrij vogeltje…kan op 519.50 weer zwembroek aantrekken.
  GRS Geert-Jan

  1. Fred says:

   Beste Geert-Jan, is dat niet wat frivool om rond te lopen met en vrij vogeltje. En dan nog met dit weer, pas maar op voor vogelgriep dan wel blaasontsteking.

 6. Roger says:

  -> Dat neemt niet weg dat vandaag verder kan worden gebouwd aan het uiteenlopen van AEX en indicator.
  De RSI is boven de dalende trendlijn geweest en duidelijk OB -> is dit geen aanduiding dat we hogere koersen mogen verwachten de volgende dagen of vergis ik mij?
  Nu even uit OB kan intraday wat druk geven.

 7. Fred says:

  Wat een heerlijke rust heerst hier.

 8. Geert-Jan Nikken says:

  Middag-Update:
  De AEX heeft vandaag vooralsnog haar Waterloo net even boven 523 gevonden. Het ontstane koershiaat is inmiddels gevuld. Bij het uitstrekken naar de fractie net boven de benoemde 522 is de RSI weer duidelijk OB gegaan. Dat legt een bommetje onder het scenario van divergentie. (zie ook opmerking van Roger hierover). De zone 522 was echter ook op andere weerstanden gebaseerd. De verwachting luidt daarom dat de grens rond 522 nog wel even zal blijven staan. De horizontale lijn op 519.50 is inmiddels vervangen door een oplopende lijn welke op het moment van schrijven rond 520.50 noteert. Het doorbreken van deze lijn, waarvan verwacht wordt dat dat slechts een kwestie van tijd is, luidt het startsignaal in voor de terugtest naar 513.75.
  GRS Geert-Jan

 9. Roger says:

  Dat komt mooi overeen met de 20 MA 520.2 uit de Renko grafiek
  https://pbs.twimg.com/media/DE7gm5VWsAMY5ns.jpg

 10. Bert says:

  Beste Fred,
  Is het donderdag as. de Draghi-QE-showdown (?)…zal uw rust wèl worden verstoord 🙂

 11. Bert says:

  Zie nu idd. do. rentedag. ‘”het is stil aan de overkant” (van mij)…
  https://www.youtube.com/watch?v=h45lMA2qsv0

  1. Fred says:

   Hoi Bert, ik was vanmiddag weg.

 12. Bert says:

  Okay, beste Fred, je hoeft je niet te verontschuldigen, hoor !
  In ieder geval, als ik vragen mag nog een positie in EUR/USD in afwachting van Draghi-Day ?
  ‘k ben uitgestapt op 1,1480 en heb géén enkele meer tot donderdag om 14.30 p.m
  MVG.,
  Bert

  1. Fred says:

   Beste Bert, ik had ook al winst gepakt op Euro/$.
   Nu alleen nog S&P short en aex short.

Laat een reactie achter