AEX: OnderSteuning

Na het doorbreken van de handelsbreedte mocht de blik voor de AEX op 488. De huidige slotstand is in deze een streling voor het oog. Dat de zone rond 488 voor wat aarzeling zou zorgen was bekend. In de dag-grafiek staat na gisteren dan ook een doji-formatie.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Al in de eerste minuten noteerde de AEX gisteren het koersdoel 488 om vervolgens gedurende de gehele dag te hangen rondom genoemd niveau. De kortstondige opleving in de namiddag heeft in de kleinste grafiek gezorgd voor negatieve divergentie en in de dag-grafiek, zoals reeds in de inleiding aangehaald, voor een doji-formatie. Nu weten we dat beide indicaties slechts waarschuwingssignalen zijn en geen  harde handels-signalen. De verwachting luidt dan ook dat de graadmeter vanochtend wederom wat hoger van start gaat. De blik dient in de eerste uren op de verdere ontwikkeling van de RSI in de kleinste grafiek gericht te zijn. De vraag is of de indicator in de verwachte sterkere opening tot boven de OB-lijn kruipt. De verwachting luidt van niet.  Indien inderdaad blijkt dat de hogere koers van de index niet ondersteund wordt door een hogere top in de indicator dan groeit de kans van de gisteren reeds aangehaalde mogelijkheid van een terugtest op 484. Wordt Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

21 reacties op “AEX: OnderSteuning”

 1. Michiel says:

  Goedemorgen,
  Ik kan de maandblik niet vinden die gistermiddag geplaatst zou worden. Waar kan ik die vinden?

  gr Michiel

 2. Tom Schrauwen says:

  Beste Wensen Geert – Jan en andere forumleden,
  Ik vind de maandblik ook niet direct terug.
  Ben gisteren short gegaan op 488,14.
  Geert – Jan, verwacht jij een verdere daling mochten we 484 bereiken?
  Ik verwacht een correctie van de hoogste top met +- 20 a 25 BPTN om nadien terug naar nieuwe toppen te stijgen.
  De vraag is natuurlijk wanneer we de voorlopige top bereiken?
  Verwacht jij dus ook een mogelijke verdere daling mochten we 484 bereiken of eerder terug omhoog vanaf dit punt?
  Bedankt!

 3. Roberto says:

  Goedemorgen. Shorts nog steeds uit den boze en de meesten hier hebben een giga stijging gemist. Iedere dip richting 484 is kopen voor mij. Kijk naar koersen 500+ voordat er sprake is van serieuze top en een mogelijke correctie.

  1. T says:

   Roberto wanneer begin jij met een betaalde dienst? je zal wel inmiddels multi M zijn!

   1. Roberto says:

    Blijkbaar gevoelig onderwerp dat missen van die stijging. Prima, joh. Mazzel

    1. T says:

     ik ben nergens gevoelig voor, en ik heb juist wat binnen geharkt, maar ik ben echt niet zeker van welke kant het nu op zal gaan..u blijkbaar wel. vandaar mijn opmerking:-)

     1. Roberto says:

      Ok. Je mag hier toch posten hoe je over de markt denkt ? Heb diverse keren aangegeven dat de doorbraak boven 458 als zeer bullish beschouwd moest worden itt de heersende opinie hier. Tja, daar schijn je hier geen vrienden mee te maken. Is voor mij ook een les hiero op dit forum. Voor zover ik overtuigd over kom doe ik niets anders dan stevige discipline toepassen binnen een heersende trend.

 4. Fred says:

  Ohhhh.

 5. jm says:

  in de daggrafiek is een duidelijk vlagpatroon zichtbaar waar de aex maandag uitgebroken is. Dit patroon suggereert een koersdoel zone 515-520. Natuurlijk dagelijks huiswerk maken. Om me bij Roberto aan te sluiten, buy the dips. Eerste serieuze weerstand de highs van zomer 2015. Daling van vanmorgen kan instapmoment zijn om long te gaan. stop loss rond 480.

  grs

 6. Rudy says:

  Beste Roberto,

  De intonatie van uw berichten en manier van schrijven komt denk ik bij veel mensen (ook bij mij) over als betweter maar ook behoorlijk ‘schreeuwend’. Ik denk dat u meer vreugde haalt uit uzelf en bij anderen als de moeite genomen kan worden hier wat aanpassing in te brengen. Mocht dit lastig zijn is het wenselijk voor andere lezers uw reactie wat behoudender te houden.

  Vriendelijke groet,
  Rudy

  1. Roberto says:

   Prima Rudy, helder. Succes met de middelmaat hier verder. Tot ziens en groeten Roberto.

 7. Kees says:

  Ik kan die blik van de Nik ook niet vinden

 8. Nickname says:

  Roberto euforisch?! Ik breng zijn visie in herinnering van medio 2016 over de hel en verdoemenis die aanstaande was op de wereldwijde beurzen. We zouden hoe dan ook richting de 3…. gaan. Nu hij met een stijgende beurs weet te scoren, vraag ik mij af wie hij voor de gek probeert te houden. Ik gun ieder zijn rendement en plezier overigens.

 9. Fred says:

  Beste Roberto,

  waarom nu weer zo laatdunkend en uit de hoogte over de middelmaat hier? Je weet niet eens ieders posities.

  1. Jos says:

   Maar jij weet blijkbaar wel alles?!

  2. Jos says:

   Dat van die middelmaat sloeg volgens mij enkel op jou…

 10. Tom S says:

  Mijn short van deze voormiddag terug gesloten met beperkte winst.
  Blijft inderdaad moeilijk om richting te bepalen.

 11. Fred says:

  @ Nickname. Niet te euforisch, maar c`est le ton qui fait la musique. 😉

 12. Fred says:

  Beste Jos, je hebt mij nog nooit een positie zien melden hier of zien melden waar het naar toe gaat volgens mij.
  Ik zit nog niet lang op deze site en kijk het eerst eens rustig aan.
  Dus waarom dit soort toon aanslaan?
  Alleen omdat ik vind dat iemand (evt. vriend van jou) wat laatdunkend en uit de hoogte doet tegen anderen hier?

 13. Rudy says:

  Beste Jos,

  Om zo te reageren tegen o.a. Fred is ook jammer. Het past in het maatschappelijk beeld helaas wat we vaker zien. Zowel op televisie en overige social media. Elkaar afvallen, en het laatste woord hebben. En als er mensen zijn die op een normale manier hier wat over willen aangeven, dan is het oppassen dat er geen grote mond of in real life een paar dreigementen tegenover staan.

  Ik wil het graag hier bij laten. Ik wens iedereen veel succes dit jaar met de financiële transcties in de effectenmarkten.

  Groet,
  Rudy

Laat een reactie achter