Wolters Kluwer: PYMWYMI!!!

Op deze plek laten wij u zo nu en dan over onze schouder meekijken. Onder het motto “Put Your Money Where Your Mouth Is” vertellen wij u waarom LeoMontFonds in een specifiek aandeel, valutapaar, index, renteproduct of grondstof is gestapt. Vandaag Wolters Kluwer. Afgelopen vrijdag heeft ons fonds een GoldmanSachs Turbo Long op dit aandeel in portefeuille genomen. Hieronder leest u waarom.

LeoMontFonds is trendvolgend. Dit betekent dat het fonds alleen een Long of Short positie inneemt wanneer duidelijk sprake is van een stijgende of dalende trendmatige beweging van de onderliggende waarde. Een blik op de grafiek van Wolters Kluwer leert dat dit aandeel al enkele jaren een overtuigende trendmatige opwaartse beweging laat zien. Wolters Kluwer voldoet dus aan het gestelde criterium.

Wolters Kluwer WeekGrafiek

Wolters Kluwer WeekGrafiek

Dat een trendmatige beweging zelden tot nooit in een rechte lijn verloopt zal u niet verbazen. Het spel van actie-reactie vormt een trend. In dit licht moet de recente zwakte van de aandelenontwikkeling worden bekeken. Het dieptepunt waarop de koers twee weken geleden tot stilstand is gekomen is vanuit een aantal technische invalshoeken interessant.

Allereerst het oorspronkelijke trendkanaal. In de euforie van begin 2015 is de koers opwaarts uit het trendkanaal vanaf midden 2012 geduwd. De theorie stelt dat oude weerstand de neiging heeft om daarna als steunpunt te fungeren. Precies zo geschiedde twee weken geleden. Ten tweede kan worden opgemerkt dat de bodem exact op het tweede, oftewel 50 procent, correctieniveau van de voorafgaande stijging is gezet. Het was deze stijging welke de koers van Wolters Kluwer begin dit jaar door de weerstandlijn duwde. Fibo-correctieniveaus fungeren vaak als draaipunt. Zo ook nu. Tot slot fungeerde het lange voortschrijdend gemiddelde (=de rode lijn) als de spreekwoordelijke “sleepkabel” om maar eens een term van een gerespecteerde oude bekende te gebruiken. Drie elementen om aan te nemen dat de koers van Wolters Kluwer de opwaartse trendmatige beweging hervat. De RSI ondersteunt deze visie want deze leidende indicator fluctueert al sinds de start van de beweging midden 2012 in een duidelijke Bull Market Range.

Na een hogere bodem volgt binnen een trendmatige beweging veelal een hogere top. Dit impliceert dat aangenomen mag worden dat Wolters Kluwer in de komende weken het record van 2015 scherper gaat zetten. Een beweging waarop LeoMontFonds inspeelt met een Turbo Long. In het kader van de transparantie en inzicht ben ik vanuit AFM gezien verplicht om u te melden voor welke Turbo LeoMont heeft gekozen.

TradeIdee:

GoldmanSachs Turbo Long Wolters Kluwer €25,12, ISIN NL0011053046.