Voor de cijfers: Wolters Kluwer

In het rijtje van AEX-fondsen dat cijfers publiceert is Wolters Kluwer de volgende die aan de beurt is. Is het spannend? Voor de lange termijn belegger niet zo blijkt uit het beeld dat hen aangaat.

Woltkluww

De opwaartse trend die heerst in deze sector en dus ook in dit aandeel is onveranderd krachtig. De bull marker range zoals de RSI aangeeft in het groene blok is volledig intact en heeft recent een bodem in deze weekgrafiek gevormd. De correctie staat op het punt te eindigen. Ondanks, of misschien wel dankzij de cijfers is het koersdoel in dit time frame 37 Euro. Daar is geen verandering in gekomen in de afgelopen maanden, kopers te over verkopers weinig.

Woltkluwd

Het kortere termijn beeld is ook goed te noemen, al wacht men zoals in de rest van de markt op een trigger om de meest recente top te overstijgen. In dat geval is er een bodem patroon dat in dit geval vorm heeft gekregen in een dubbele bodem dat direct effect krijgt.Het koersdoel boven de 32 Euro is dan ook 3,50 Euro hoger waarmee een behoorlijk deel van de koerspotentie in Wolters Kluwer voor de langere termijn ingevuld wordt. Deze twee patronen op basis van beleggersgedrag bevestigen elkaar volledig hetgeen zoveel zegt als dat beleggers aan de koopzijde opereren en van tijd tot tijd bij geboden kans bijkopen om hun positie in Wolters Kluwer te verstevigen. Op zich is er geen haast bij zolang de weerstand op 32 Euro boven de koersen hangt. Een versnelling wordt verwacht bij koersen boven 32 Euro. Dit scenario blijft van kracht zolang de koersen boven 28 Euro noteren.