Voor de cijfers: Unibail Rodamco

Deze week staan een aantal belangrijke bedrijven op de rol om met cijfers te komen. Morgen trapt het Damrak af met Unibail Rodamco. Vandaag alvast een vooruitblik op de huidige stand van zaken.

Unibail Rodamco-WeekGrafiek

Unibail Rodamco-WeekGrafiek

De onderliggende langere termijn trend van het vastgoedfonds is onveranderd stijgend. De ingetekende diagonaal oplopende trendlijn ondersteunt deze visie. Beleggers met een langere termijn visie moeten echter al wel lange tijd wachten op verdere koerswinst. Sinds de krachtige rally gedurende de eerste maanden van 2015 zit het koersverloop namelijk gevangen in een breed zijwaarts patroon. Deze ontwikkeling kan worden omschreven als een consolidatiefase binnen de langere termijn trend. De grenzen van de huidige trading-range staan ook ingetekend. De grenzen van de huidige bewegingsruimte kunnen bepaald worden op respectievelijk grofweg €215 en €260. Weliswaar een interessante handelsbreedte voor de trading-georiënteerde belegger onder ons, maar zoals opgemerkt wordt van de langere termijn belegger al lange tijd een beroep gedaan op zijn of haar geduld. In de achterliggende twaalf maanden is Unibail Rodamco reeds vijf keer op en neer gestuiterd binnen de range, maar van echte koerswinst in dezelfde periode is vooralsnog geen sprake. Het afvlakken van zowel de kortere als de langere termijn gemiddelde lijn onderstreept nog maar eens de huidige balans tussen kopers en verkopers.

Momenteel liggen beide lijnen boven de huidige koers. De niveaus zijn afgebeeld in de grafiek. Gemiddelde lijnen hebben de neiging om als keerpunten van een beweging te fungeren. Op basis van deze stelling mag worden aangenomen dat de zone €236 tot €239 als weerstandsgebied kan worden aangehaald. Anders verwoord, met koersen onder de genoemde zone moet serieus rekening worden gehouden met een hertest van de onderkant van de bredere range rond €215. Pas en slechts boven de eerste horde mag de blik weer gericht worden op €260. Of de cijfers morgen voor genoeg impuls zorgen om de eerste weerstand te breken moet worden bezien. Wacht op koersen boven €239 om mee te springen, en dan nog slechts als u van de korte rit bent. Langere termijn beleggers houden het kruit immers nog even droog.