Voor de cijfers: TomTom

Morgen opent onze nationale navigator haar boeken. Vraag is of zij de weg omhoog weer kan vinden. Na een sterk eerste half jaar is het koersverloop van TomTom in de achterliggende weken in een impasse terecht gekomen. Weten de cijfers daar morgen verandering in te brengen?

TomTom-WeekGrafiek

TomTom-WeekGrafiek

Ook voor TomTom geldt dat de langere termijn opwaartse trendmatige beweging intact is. Na een sterke actie-beweging in de eerste maanden van dit jaar hapert de opmars echter al enkele weken/maanden. De reactie-beweging valt vooralsnog netjes binnen de stijgende ontwikkeling. In augustus is opnieuw een hogere bodem gevormd. Dat niet alleen, de laagste koers valt samen op het 50 procent correctieniveau van de meest recente actie-beweging in de langere termijn trend.

Het herstel dat na het aantikken van dit niveau is ingezet aarzelt echter op een niveau waarop in juli de kopers nog actief waren. Daarnaast heeft de koers moeite om tot boven het ingetekende korte termijn gemiddelde te komen. Deze lijn vormt als het ware een dynamisch juk boven de huidige koersontwikkeling. Dit impliceert dat de correctieve beweging nog niet is afgerond. Het risico van een hertest van €8,75 of misschien zelfs €8,00 mag dan ook niet worden uitgesloten. Let wel, ondanks het potentieel groot risico, moet zo’n hertest in het langere termijn beeld wel worden gezien als instapmoment.

Zorgen de cijfers echter voor opwaarts momentum en weet de koers boven €10,00 uit te breken dan kan worden geconcludeerd dat de correctieve beweging in TomTom succesvol is afgerond. Het lijkt dan slechts een kwestie van tijd voordat de koers doorstoot naar de hoogste koersen van het jaar. Sterker, op basis van het langere termijn beeld en het gegeven dat slechts sprake is van een correctieve beweging mag worden aangenomen dat bij hervatting van de trend de focus zelfs boven de hoogste koers van dit jaar kan worden gezet.

Concreet: De langere termijn trend in TomTom is intact. Binnen deze beweging zit de koersontwikkeling gevangen in een correctieve beweging. Wacht op een breuk van €10,00 om mee te springen of uit te breiden. Het gevaar van een hertest tot potentieel €8,00 is namelijk aanwezig. Langere termijn koersdoel ligt op niveaus boven de hoogste koers van dit jaar. Dus of boven €10,00 instappen of op een dip richting €8,00.