Voor de cijfers: RELX

De uitgevers zijn aan de beurt deze week. Wolters Kluwer heeft er een feestje van gemaakt. Is er ook een fuif bij RELX? Waarom ook niet, publishers zijn al tijden hot.relx lang

 

Net als bij de analyse van de sectorgenoot op dinsdag is de lange termijn trend in RELX onweerlegbaar aanwezig. Zonder twijfel kan ook hier beweerd worden dat dit fonds al ajren één van de belangrijke dragers is van de AEX. Niet per se in gewicht maar gezamenlijk zorgen zij voor een positieve noot op het gebied van beleggerssentiment. Ook in de huidige turbulente tijden is er een set up gemaakt voor een vervolg van deze opwaartse trend. Koersdoelen komen uit in de buurt van de 18 Euro voor de lange termijn beleggers. Deze rustige beleggers hebben geen haar op hun hoofd die aan verkopen denkt, en dat is verstandig. De verwachting voor dit aandeel is dat zodra koersen de 15 Euro overschrijden er een versnelling in het proces van accumulatie zal optreden. De positive reversal en de ijzersterke bull market range geven hier blijk van.

relx kort

 

Voor de middellange termijn beleggers geldt dat er op een trigger gewacht wordt, net als een dag geleden bij Wolters Kluwer. De koersen bewegen min of meer in de range tussen 15,50 en 13,25 waarbij geldt dat de herstelbeweging op de beurzen in de afgelopen weken dit aandeel dichterbij de trigger voor een vervolg van de opwaartse trend voor de lange termijn heeft gebracht. Er is geen signaal of indicatie van middellange termijn beleggers dat in een stijging voor morgen wordt voorziet. De RSI noteert om en nabij 50 zonder recent Ob of OS te zijn geweest. Hebben zij Wolters Kluwer niet in beeld of misschien het langere termijn beeld van RELX zelf nooit gezien? De focus dient op de langere termijn liggen voor dit aandeel waarbij geldt dat accumulatie de juiste strategie is. Morgen weten we meer.