Voor de cijfers: ING

Morgen is het D-day aan het Damrak. Twee zwaargewichten voor de AEX openen hun boeken, te weten ING en Royal Dutch. Zoals u van TradeIdee gewend bent, blikken we vandaag alvast vooruit. Voor ING komen de cijfers op een uiterst cruciaal in de koersontwikkeling.

ING-WeekGrafiek

ING-WeekGrafiek

Sinds de top van midden vorig jaar is ING een duidelijk probleemgeval binnen de AEX. In de grafiek ziet u twee diagonaal dalende trendlijnen ingetekend staan welke de correctieve richting van ING duidelijk aangegeven. De opmerking dat de cijfers op een cruciaal moment komen heeft betrekking op het gegeven dat met de verdere verzwakking gedurende de eerste helft van deze week ING is aanbeland op een clustering van trendlijnen.

Allereerst de steunlijn van het hierboven reeds aangehaalde correctieve trendkanaal. Daarnaast een horizontale lijn onder nagenoeg alle bodems van 2014 en tot slot een diagonaal oplopende trendlijn onder de bodems van midden 2012 en eerste kwartaal 2013. Het snijpunt van deze lijnen kan een bodem onder de huidige koersontwikkeling leggen. Zoals uit de grafiek valt af te lezen snijden de lijnen elkaar in de koerszone €9,70 tot €9,50. De zone waarin ING momenteel handelt. Zoals gezegd, de cijfers komen op een cruciaal moment.

Zorgen de cijfers voor een herstel binnen de correctieve trendmatige beweging? Dit betekent dat de koers in de komende dagen/weken kan herstellen tot aan de weerstandlijn van het ingetekende trendkanaal dat momenteel boven €12,00 fluctueert.

Let wel, een trend is een trend. Dit betekent dat als de koers door de aangebrachte trendlijnen zakt verder neerwaartse ruimte ontstaat tot aan €8,80. Een duidelijk gevalletje “make or break”.