Voor de cijfers: Heineken

Morgen is het de beurt aan Heineken. Momenteel noteert de koers recordniveaus. De aanscherping van de hoogste koers voor 2015 ondersteunt de visie dat de langere termijn stijgende trendmatige beweging intact is. Binnen deze beweging zijn een tweetal elementen aan te wijzen waarop gebaseerd mag worden dat het opwaarts momentum de koers van deze biergigant in de komende weken verder opstuwt.

Heineken-WeekGrafiek

Heineken-WeekGrafiek

Zoals bekend verloopt een stijgende trendmatige beweging in golven. De aanknopingspunten waarnaar hierboven wordt verwezen kennen hun oorsprong in de meest recente reactiebeweging binnen de stijgende trend. Het dieptepunt is op het eerste fibo-correctieniveau van de voorafgaande stijging binnen de trend gezet en heeft in de begeleidende RSI geresulteerd in een set-up welke bekend staat als een Positieve Reversal. Beide uitgangspunten lenen zich voor het berekenen van volgende richt- en ijkpunten voor de koers.

De berekening van de Positieve Reversal kent een uitkomst van €84,55. De fibo-extensie benadering levert twee hogere koerspunten op gebaseerd op respectievelijk de 61,8 procent en de 100 procent extensie gemeten vanaf het correctieve dieptepunt. De eerste extensie komt uit op €85,30 en bevestigt daarmee grofweg de koerspotentie van de Positieve Reversal. Het tweede extensieniveau kent een ijkpunt op €98,15.

Beide zones, €85,00 en €98,00, geven gemeten vanaf de huidige koers genoeg procentuele potentie om nog mee te springen.