Voor de Cijfers: DSM

Saai. Dat is een term die opkomt wanneer de koersontwikkeling van DSM tegen het licht wordt gehouden. Brengen de cijfers van morgen daar verandering in? DSM kan immers wel wat pit gebruiken.

DSM-WeekGrafiek

DSM-WeekGrafiek

Zijwaarts, met een dijk van een weerstand rond €55,00. Het gezegde luidt: een plaatje vertelt meer dan duizend woorden. Deze stelling is zeker van toepassing op de koersgrafiek van DSM. De trendlijn rondom het genoemde niveau staat ingetekend. In de achterliggende jaren is al meerdere malen gebleken dat deze zone een bijna onneembare vesting is. In de laatste weken blijkt dit opnieuw. Het valt dus nog maar te bezien of de cijfers van morgen voor voldoende momentum zorgen om deze barrière ditmaal wel te doorbreken. Serieuze twijfels zijn gerechtvaardigd.

De grenzen van het brede zijwaartse patroon liggen op de genoemde weerstand en een steunlijn rond €43,00. De stelling dat de koers bij het uitblijven van een doorbraak boven €55,00 rijp is voor een daling terug naar deze steunzone is wat te kort door de bocht.

Wordt de range wat nader bekeken dan kan worden opgemerkt dat rond €50,00 wat tussen-steun is gevormd. Sterker, de koers lijkt juist onderweg van deze steun richting de obstructiezone van €55,00. Leuk voor de kortere termijn speler. De langere termijn speler laat DSM echter nog rechts liggen. Pas boven €55,00 springt deze belegger mee. Het eerste woord van deze column luidt niet voor niets: Saai.