Voor de cijfers: Ahold

Het cijferseizoen loopt op haar laatste benen. Morgen is het de beurt aan Ahold. In aanloop naar de cijfers heeft de koersontwikkeling alvast een positieve ontwikkeling laten zien. In de komende dagen moet blijken of de cijfers voor het benodigde momentum kunnen zorgen om de koers door de horizontale barrière te duwen welke al enkele maanden als een zwaar blok boven het koersverloop hangt.

Ahold-WeekGrafiek

Ahold-WeekGrafiek

De richtingbepalende trendlijnen staan in de bijgeleverde grafiek ingetekend. De trendlijn welke momenteel het meest bepalend is, is de horizontale lijn over de toppen sinds november vorig jaar. Deze lijn staat getrokken rond grofweg €21,00. In aanloop naar de cijfers heeft Ahold deze week wederom een flirt met deze lijn laten zien, maar is er nog niet in geslaagd om succesvol in opwaartse zin afstand te nemen. De vraag is of dit na de cijfers wel gaat lukken. Enige terughoudendheid lijkt gerechtvaardigd. Deze stelling is gebaseerd op de ontwikkeling van de RSI.

Ook in het verloop van de leidende indicator staat een trendlijn ingetekend. Deze is dalend. Daarnaast symboliseert de rode cirkel dat bij de voorlaatste top van Ahold de indicator geen bevestiging heeft gegeven met een nieuwe OB-notering. Ook deze week, waarin de koers zoals gezegd wederom met de hoogste koersen flirt, laat de RSI het duidelijk afweten. Het gevaar dat het benoemde niveau nog even als weerstand blijft fungeren mag dan ook zeker niet worden uitgesloten.

Een terugval van de koers moet in het langere beeld echter wel gezien worden als niets meer en niets minder dan een verdere consolidatie binnen de langere termijn opwaartse trendmatige beweging. Dat neemt niet weg dat een terugval tot onder €18,75 boven de markt hangt. Koop op zwakte luidt dan ook het advies.