Voor de Cijfers: Ahold

Morgen opent Ahold haar boeken. Vraag is of de cijfers de recente daling van het aandeel kunnen keren. Gezonde twijfels lijken terecht. Een blik op de grafiek vertelt het verhaal.

Ahold-WeekGrafiek

Ahold-WeekGrafiek

Het langere termijn beeld is nog steeds stijgend. De twee ingetekende trendkanalen symboliseren dit gegeven. Binnen het tweede trendkanaal zit Ahold echter al enkele weken in de correctieve modus. Het einde van deze modus lijkt nog niet in zicht. De steunlijn van het steilere trendkanaal loopt rond €18,00. Vanaf de huidige stand slechts een goede twee procent. Steun lijkt dus nabij. Of deze lijn in de komende dagen de koersdruk weet op te vangen kan echter niet zonder enige vorm van twijfel worden aangenomen. Waarom?

In de RSI ziet u een rode cirkel ingetekend staan. Deze cirkel symboliseert het pijnpunt in de huidige ontwikkeling. Bij de meest recente top van Ahold bleef de indicator achter. Een zeer belangrijk gegeven. De huidige zwakte kan daarom best nog even verder reiken. Onder €18,00 mag de blik gericht worden op €16,75. Dit niveau is gebaseerd op de bovenkant van het oorspronkelijke trendkanaal. Het ziet er dus naar uit dat beleggers in de komende weken betere instapmomenten krijgen.