Unilever: Iemand een Ijsje?

In mijn column van precies een week geleden besprak ik, als aanloop naar het webinar “Veel Geschreeuw, Weinig Wol, de AEX. In die column werd de verwachting uitgesproken dat het koersbeeld voor onze hoofdgraadmeter in het verloop van die week positief zou draaien. Ondanks de negatieve koers welke op het moment van schrijven voor de graadmeter op de borden stond. Verkopers worden kopers luidde de stelling. Inmiddels is het daadwerkelijke koersverloop bekend. Om te kijken of de huidige beweging van de AEX ondersteund wordt, is het van belang om te kijken hoe het technische beeld van de zwaargewichten uit de graadmeter ervoor staat. Zoals u waarschijnlijk wel weet bepalen slechts een handvol aandelen grofweg de helft van het koersverloop van de index. In het LeoMont-webinar van afgelopen donderdag heb ik onze verwachting voor Heineken uitgesproken. Voor hem of haar die dit webinar gemist heeft hier nog even ons koersdoel voor de nationale bierbrouwer: €84,00. Vandaag richt ik mijn blik op een ander zwaargewicht om het beeld van de AEX kracht bij te zetten: Unilever.

 

De verwachting van een opverende AEX was onder andere gebaseerd op het feit dat het eerste correctieniveau van de voorafgaande stijging nabij was. Wordt een blik geworpen op de bijgeleverde grafiek van Unilever dan kan worden gemeld dat de koers, in lijn met de ontwikkeling in de graadmeter, vorige week steun heeft gevonden op een fibo-corrrectieniveau. Het feit dat de koers van Unilever inmiddels al weer een stuk is opgeveerd voedt de stelling dat de test succesvol is verlopen. Interessant is het gegeven dat op basis van een fibo-correctie ook een fibo-extensie kan worden berekend. Wordt deze exercitie uitgevoerd dan verschijnt een eerst volgend ijkpunt op €46,30. Bij deze berekening is uitgegaan van een 61.8% extensie.

In de grafiek van de RSI verloopt de indicator in haar Bull Market Range. In de huidige ontwikkeling is een Posiitieve Reversal gezet. Ook deze set-up leent zich voor de berekening van een hoger ijkpunt. Uit deze exercitie verschijnt €43,95.

Beide hogere koersdoelen ondersteunen een verdere stijging van de AEX. In de column van vorige week is aangegeven dat LeoMont een koersdoel op de hoofdgraadmeter heeft staan van 540. Waarvan Akte!