S&P500: Woelige Wateren

De S&P500 heeft de vorige week met een volatiele sessie afgesloten. Gedurende de dag zakte de index door de zone 2427. De volgende steunpilaar was gedefinieerd op 2416. Inderdaad vrij nauwkeurig het laagste punt van vrijdag.

SP-IntraDagGrafiek

Na eerst nog een verdere stap richting het ijkpunt 2478 te zetten sloeg het sentiment voor de S&P500 gedurende de laatste sessie van de vorige week om.  Op slotbasis viel de uiteindelijke schade mee maar gedurende de dag is wel de eerste steunpiket gebroken. Ook voor vandaag wordt rekening gehouden met koersen die weer onder 2427 kunnen schieten. De eerste pilaar wordt daarom verlaagd naar 2416. Vrijdag wist de RSI boven de OS-lijn te blijven. Vooralsnog wordt ervan uitgegaan dat de indicator daartoe vandaag wederom in staat blijkt te zijn. Lukt dat dan mag worden aangenomen dat de schade op slotbasis wederom beperkt blijft. Wel de waarschuwing dat onder 2416 de graadmeter in de komende dagen ook weer helemaal terug kan naar 2400. De dag- en weekgrafiek blijven immers moeite houden met het duidelijk OB worden van de indicator. Concreet: na vrijdag is nog geen afscheid genomen van het ijkpunt op 2478 alleen is de index wel in wat woelig water terecht gekomen. Wordt Vervolgd!

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

3 reacties op “S&P500: Woelige Wateren”

 1. Bert says:

  Waarde Geert-Jan,
  Bedankt voor uw DD.
  Vraagje, is er nog zoiets als een weerstand/hobbel in deze index ‘range’ vanaf 2427 richting 2478 ?
  Afgelopen vrijdag was de hoogste stand 2448 waarna een daling naar steun 2418 door “sell-off-Nasdaq-tech-stocks ontstand.
  Dank u.
  MVG.,
  Bert

 2. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Bert,
  Mijn eerste punt van aarzeling verwacht ik nu rond 2433. Vandaar de horizontale lijn in de intra-daggrafiek rond dit punt.
  GRS Geert-Jan

 3. Bert says:

  Waarde Geert-Jan,
  Dank voor het lezen door u van deze aarzelende hobbel.
  MVG.,
  Bert

Laat een reactie achter