S&P500: We Kunnen Weer

De S&P500 heeft eerder deze week (ruimschoots) het afgegeven ijkpunt op 2154 gehaald. Zoals zo vaak volgt na actie een reactie. Precies datgene wat de index gisteren heeft laten zien. Hogere koersen zijn echter een voorbode voor een nieuwe dalingsgolf.

SP-IntraDagGrafiek

SP-IntraDagGrafiek

In de achterliggende columns is al voorzichtig het niveau 2135 genoemd als volgend ijkpunt. Opnieuw wordt dit niveau in de column van vandaag aangehaald. Niet dat de verwachting luidt dat de S&P500 vandaag in een rechte streep naar dit niveau daalt, maar wel om nogmaals te benadrukken dat de verkoopdruk in de graadmeter momenteel de overhand heeft. In de kleinste grafiek is een fibo-grid ingetekend.Het herstel van gisteren is tot aan de helft van de voorafgaande daling gekomen. Enige ruimte tot aan het derde niveau rond 2163, voor de vaste lezer een overigens herkenbaar niveau,  is nog een mogelijkheid, maar de verwachting luidt dat de index dit niveau niet zal overtreffen. Daarnaast luidt de verwachting dat de RSI in de huidige beweging niet tot boven de OB-lijn klimt. De komende dagen luidt de visie dus dat zwakte mag worden verwacht. Deze druk moet de S&P500 uiteindelijk bij 2135 brengen. Wordt Vervolgd!

SP-DagGrafiek

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

SP-WeekGrafiek

 

3 reacties op “S&P500: We Kunnen Weer”

 1. jan says:

  Ga aub door met de SP500 analyses, ook al reageert er bijna niemand itgstt AEX analyse

  1. Pieter says:

   Zeer mee eens! Erg nuttig en ook handig als je ‘s avonds met een schuin oog naar de beurzen zit te kijken. Heb er al meermaals mijn voordeel mee gedaan. Ik snap ook wel dat GJ er niet elke dag zin in heeft, zeker niet als er toch niks veranderd is aan de visie of verwachting en er in de voorgaande handelssessie geen belangrijke lijnen doorbroken zijn. Maar ik kijk elke dag weer uit naar zowel de analyse van de AEX als die van de S&P. (sorry Gokhan maar ik heb niet zoveel met valuta)
   GRS Pieter

 2. Peter says:

  Net niet! De RSI in de 30min. grafiek raakte net niet boven de OB lijn.

Laat een reactie achter