S&P500: Wankel Begin

Een ieder weet dat de eerste stapjes de moeilijkste zijn. Gisteren bleek dit gegeven ook bij de S&P500. De lijn in de dag-grafiek, welke in de achterliggende columns centraal stond, begon gisteren te kraken. Desondanks blijft de visie dat de verkoopdruk opdroogt.

SP-IntraDagGrafiek

SP-IntraDagGrafiek

De focus in de komende dagen komt te liggen op 2115 en 2132 respectievelijk. Met deze woorden sloot de column van donderdag af. De poging omhoog werd gisteren echter al vrij snel gesmoord. Gevolg was een verdere daling en een slotstand onder de lijn in de dag-grafiek welke eerder deze week is geïntroduceerd. Betekent dit nu dat de spreekwoordelijke luiken open gaan en de S&P500 snel verder kan verzwakken?  De verwachting luidt dat dit niet het geval zal zijn. Dat neemt niet weg dat er na gisteren nog wel wat verder neerwaarts risico is ontstaan. Gedacht moet worden aan de zone 2075/70. Ondanks deze tegenvaller blijft de visie dat het einde van de daling nabij is. De gedachte blijft dat koersen ruim boven 2100 in de nabije toekomst liggen. Wordt Vervolgd!

SP-DagGrafiek

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

SP-WeekGrafiek

3 reacties op “S&P500: Wankel Begin”

 1. Bert says:

  Waarde hr. Nikken,
  Bedankt voor uw aangepaste visie.
  Conform uw bekende credo ” niet anticiperen maar reageren” sta nu aan de zijlijn
  tot 8/11.
  MvG.,
  bert

 2. Joshua says:

  Een boude uitspraak om te beweren dat S&P boven de 2100 blijft, ik denk dat de correctie pas is begonnen naar minimaal 1800. De tijd zachte leren.

 3. Bert says:

  Beste Joshua,
  Id bij de marktgeruchten hier: als Trump wint valt de S&P5%.
  Daarom ben ik ‘risk averse’ : zijlijn : ook een positie.
  Salut,
  bert

Laat een reactie achter