S&P500: Vuist op Vuist

Om maar weer eens terug te grijpen naar een oude titel van de DailyDosis: Stapje voor Stapje. Of, voor de wat ouderen onder ons: Deze vuist op deze vuist. Wederom wist de S&P500 gisteren wat dichter naar de ATH te klimmen. Toch opnieuw de opmerking dat twijfel bestaat of zij vandaag al doorbreekt.

SP-IntraDagGrafiek

In de slotalinea van de DailyDosis van gisteren is verwezen naar het koershiaat welke is ontstaan toen de S&P500 eerder deze week in een fase van euforie terecht kwam. Ondanks het feit dat de onderliggende toon onveranderd positief is en dat rekening wordt gehouden met nieuwe records op korte termijn wel de expliciete waarschuwing dat het gevaar serieus aanwezig is dat de graadmeter nog even terugvalt om de gap op te vullen. De onderkant van het hiaat staat op 2429. Uiteraard de opmerking dat het vullen van dit gat geen enkele reden is om of te stappen van de positieve ondertoon. Niet voor niets luidde de eerste titel van deze week: Langere Beeld. Ijkpunt 2478 staat nog steeds genoteerd. Wordt Vervolgd!

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

4 reacties op “S&P500: Vuist op Vuist”

 1. Roger says:

  Zijn we bezig met de vorming van een stijgende wig (bearish)? De bovenkant ligt rond 2480. We naderen ook de apex. Lang kan er niet meer gewacht worden of het patroon wordt ongeldig.
  In principe wordt een stijgende wig langs onder verlaten MAAR de MACD heeft zopas een positieve cross gemaakt. Het zou dus wel eens kunnen dat we verder opwaarts gaan ipv dalen.
  https://pbs.twimg.com/media/DEskpjbXUAAQlZ7.jpg

 2. Bert says:

  Waarde Geert-Jan,
  Goedemiddag en dank voor uw DD.
  Wordt het vullen van de gap op 2429 nog door de ‘vuist’/weerstand op 2433 tegengehouden ?
  Alvast Bedankt.
  MVG.,
  Bert

 3. jan says:

  Komt goed Bert

 4. Bert says:

  Thks., beste Jan, ben nu de winsten aan het afromen…

Laat een reactie achter