S&P500: VolTooien

Het is alweer enkele weken/maanden geleden dat op basis van de doorbraak in de S&P500 een richtpunt kon worden bepaald op 2478. In de DailyDosis van gisteren is al gewezen op het gegeven dat het slechts een kwestie van tijd lijkt voordat dit niveau ook inderdaad het scherm siert. De kans is zelfs aanwezig dat dat vandaag al gaat gebeuren. Belangrijker dan het afvinken van het ijkpunt is echter de conclusie dat het opwaartse momentum nog steeds de overhand heeft. Dat neemt niet weg dat na gisteren een tweede koersgat is ontstaan. De gedachte dat deze binnen niet al te lange tijd gevuld wordt speelt zeker in het achterhoofd.

SP-IntraDagGrafiek

In de kleinste grafiek staan inmiddels twee rode cirkels ingetekend. De kans dat daar vandaag een derde bij komt lijkt gering. Het gisteren ontstane hiaat staat op 2461. Het zetten van hiaten maakt het bouwwerk uiteraard minder stevig. Voor de volledigheid de opmerking dat het tweede hiaat rond 2429 is gezet. Expliciet ook vandaag weer de opmerking, net zoals deze in de achterliggende dagen steeds op deze plek is geplaatst, dat het vullen van de hiaten geenszins betekent dat daaraan het startpunt ontleend kan worden van een nieuwe langere termijn daling. Daarvoor zal meer nodig zijn dat het noteren van steeds nieuwe ATH.

 

2 reacties op “S&P500: VolTooien”

 1. jan says:

  Eerlijk is eerlijk, als we de 2478 halen, en dan zal waarschijnlijk gaan gebeuren, dan is het een mooie voorspelling geweest. Met fibo extensions misschien?

 2. Bert says:

  Beste Jan,
  Niet alleen een voorspelling maar deugdelijke TA-visies van onze “Rotjeknor” Goeroe.
  Denk niet dat de ATH’s zijn gedaan, dus ik long “go-with-the-flow” met ‘buy-the-dip’
  aandacht voor de eventueel nog in te vullen hiaten op 2461 en/of 2429 in deze
  voortdurende ‘Yanky’uptrend.

Laat een reactie achter