S&P500: Vervolg

Dat het niveau 2503 slechts voor de marketing diende, was bekend. Immers, trend is trend en in onontgonnen terrein is het lastig weerstand bepalen. Dat neemt niet weg dat de slotstand van maandag in het licht van het benoemen van 2503 natuurlijk wel erg leuk is. Toch valt er nog wel wat meer te vertellen over maandag. Wordt de dag-bar van gisteren bekeken dan kan worden opgemerkt dat deze de vorm heeft aangenomen van een doji. Dit soort patronen duiden veelal op aarzeling en twijfel. Daarom wordt het eerste vangnet ook vandaag weer verder aangetrokken en wel tot 2498. De insteek luidt dan wel dat we de trend volgen, maar de start van een natuurlijke correctie binnen de huidige opmars willen we uiteraard wel zo snel mogelijk signaleren.

SP-IntraDagGrafiek

In bovenstaande intra-daggrafiek staat de aangehaalde lijn op 2498 ingetekend. Daarnaast staan onveranderd de andere horizontale lijnen afgedrukt. Dit betekent dat de verwachting luidt dat als 2498 mocht klappen dat dan de S&P500 niet gelijk in een vrije val terecht komt. Het opvullen van de twee openstaande gaps kan echter wel starten onder 2498.

Het scenario voor nu was en is dat de focus op hogere niveaus is gericht zolang de S&P500 zich staande weet te houden boven de opdrijvende eerste steunpunten. Voor vandaag ligt deze dus rond 2498. Op basis van de projectie kan een ijkpunt afgegeven worden op 2537. Wordt Vervolgd!

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

Laat een reactie achter