S&P500: VastLoper

In de DD van afgelopen dinsdag is gewaarschuwd voor de zone 2730 tot 2740. Vooralsnog is deS&P500 in de sessies van dinsdag en woensdag inderdaad vastgelopen in dit gebied.

Een belangrijke stelregel luidt: Laat oude doorbroken lijnen nog even in de grafiek staan. Later kunnen ze immers weer een rol gaan spelen in het koersverloop. In de kleinste grafiek staat daarom onveranderd de lijn op 2714 nog ingetekend. Nu de S&P500 in de achterliggende dagen wat weerstand heeft ondervonden van de MA lijnen uit respectievelijk dag- en week-grafiek lijkt de eerste focus van de S&P500 op deze zone te liggen.

SP-IntraDagGrafiek

Glijdt de index verder weg, dan kan zij zich weer richten op 2694. Ook deze oude lijn staat daarom nog in de grafiek afgebeeld. Over 2694 kan overigens opgemerkt worden dat zij de eerste reactielijn vormt van de voorafgaande stijging van 28 januari tot aan eerder deze week.

SP-DagGrafiek

Naast het koersverloop wordt ook de verdere ontwikkeling van de RSI interessant. Dinsdag wist de indicator nog tot boven de OB-lijn te komen, maar bij nagenoeg de gelijke hoogste koersen op woensdag moest de RSI achterblijven. Daalt de indicator in de komende sessies tot onder OS, dan mag worden aangenomen dat het aantikken van de MA-lijnen even voor een top hebben gezorgd.

Let wel, net zoals eerder in de week de opmerking is gemaakt dat het overwinnen van de 61.8 reactielijn op de voorafgaande daling niet gelijk aanleiding gaf om in te zetten op een volledig herstel, moet nu ook opgemerkt worden dat een hertest van 2714 of mogelijk 2694 ook niet gelijk gezien moet worden als het einde van de januari-rally. Zoals zo vaak geldt: Stap voor Stap. Wordt Vervolgd!

SP-WeekGrafiek

3 reacties op “S&P500: VastLoper”

 1. bvk67 says:

  Speciaal voor GJ,
  ES steun rond 2707, daaronder 2694 🙂
  Grs, Bart

 2. Geert-Jan Nikken says:

  Dank…. 🙂
  GRS Geert-Jan

  ik zit inderdaad op het spoor van 2694.

 3. Jos says:

  2694 vink.

Laat een reactie achter