S&P500: UnCharted

Het Poppetje is gezien. De S&P500 is doorgelopen naar het ijkpunt van de PR op 2945 en heeft met deze stap een nieuwe ATH gezet.  Oftewel, de index zit in Uncharted gebied.

Het voordeel, of zo je wilt nadeel, van het bewegen in onontgonnen gebied is het gegeven dat er geen oude toppen of bodems zijn die kunnen dienen als richt- of ijkpunt. In de DD van gisteren is daarom al aangegeven dat de focus nu op de steunen dient te liggen. Anders verwoord, zolang de steunen intact zij blijft het gerechtvaardigd om de S&P500 voort te laten razen. Het opmerken van de insteek dat de aandacht op steun moet liggen roept natuurlijk de vraag op waar deze steun ligt.

Deze vraag brengt het verhaal weer terug naar de hierboven geplaatste opmerking over oude toppen of bodems. In onderstaande grafiek staat onveranderd de horizontale lijn getrokken op 2936. Oude toppen dienen nu als eerste vangnet te gaan fungeren. Oftewel, het eerste stierenbastion mag worden verwacht rond dit niveau. Zie overigens dat S&P500 gisteren netjes op de MA20 is gesloten. Het lijkt echter iets te voorbarig om deze lijn voor vandaag ook al als steun aan te merken. De MA50 lijkt voor vandaag, en de komende sessies, een betere houvast te geven. Zie dat deze lijn langzaam maar zeker opklimt richting de hiervoor aangehaalde horizontale 2936-steun.

Er is overigens nog een reden waarom 2936 van belang is. Wordt de meest recente stijging van 2913 (=afgelopen donderdag) naar 2949.50 (=gisteren) genomen en wordt de eerste, oftewel 38.2 procent, correctie genomen dan verschijnt ook 2936.

Dus zolang 2936 onder de huidige koersstand ligt mag aangenomen worden dat de positieve wind onder de S&P500 waait. Waar ligt de volgende steun als 2936 wordt doorbroken? Die ligt op 2920.

SP-IntraDagGrafiek

 

Eén reactie op “S&P500: UnCharted”

  1. wh.giesen says:

    RSI duikt pijlsnel naar beneden tov de koers, we zijn al bijna OS, de theorie stelt dat indien de indicator sneller beweegt als de koers dat dit de verkeerde richting is, dus we kunnen nog hogere koersen verwachten, echter een PR kan er dan niet meer ontstaan dus daarna op zoek naar divergentie.

    mvg

Laat een reactie achter