S&P500: Stuiter-Bewegingen

Zoals de titel gisteren al suggereerde: Stapje voor Stapje. Dat de aanval op hogere niveaus niet in een rechte streep zou lopen was bekend. Toch viel het gisteren tegen dat de S&P500 niet boven 2416 wist te blijven. Vandaag weer wat herstel.

SP-IntraDagGrafiek

Gisteren werd afgesloten met de opmerking dat het langere beeld een stijgende tendens laat zien. Een terugslag zou aan dit beeld geen verandering brengen. De ingezette terugval is echter iets dieper gegaan dan ingeschat. Zoals bekend werd verwacht dat rond 2416, een oude bekende, nu wat kopers klaar zouden staan. Het gegeven dat de S&P500 gisteren onder dit niveau is gesloten geeft aanleiding om nu op te letten dat dezelfde 2416 geen weerstand gaat vormen. De verwachting is van niet. En dat betekent dat de weg weer vrij ligt voor herstel tot aan 2422. Vorige week wist de graadmeter rond dit niveau te sluiten. Als blijkt dat vandaag wederom 2422 voorbij komt is de schade voor de week dus erg beperkt tot aan nihil. Het blijft iedere dag gegoochel met dezelfde niveaus. Een ondersteuning van de openingswoorden waarin gesteld is dat ondanks de recente stuiter-bewegingen het langere beeld nog niet is gedraaid. Wordt Vervolgd!

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

Eén reactie op “S&P500: Stuiter-Bewegingen”

 1. Bert says:

  Waarde Geert-Jan,
  Dank voor uw DD.
  Mag ik uit uw visie concluderen indien deze index de komende handelsdagen struktureel onder de 2416 blijft sluiten, het langere (termijn)beeld een dalende tendens aangeeft ?
  Alvast Bedankt !
  Prettig Weekend.
  P.S.: zijn ze bij F al met de ‘solde’ bezig : Elia, Karsdorp, Kongolo+ géén Kuyt in het 1ste
  MVG.,
  Bert

Laat een reactie achter