S&P500: Stationair Draaien

De lijnen staan getrokken. In de achterliggende dagen is de S&P500 zijwaarts uit de opgaande lijnen gelopen en fluctueert nu binnen twee licht dalende lijnen. Net als gisteren luidt de verwachting dat de bewegingsruimte van de index beperkt is tot de niveaus van de respectievelijke lijnen.

SP-IntraDagGrafiek

SP-IntraDagGrafiek

Dat de strijd rondom 2266 nog niet gestreden is, is in de achterliggende dagen op deze plek al een paar keer aangehaald. Ook gisteren lag de hoogste koers weer nagenoeg op dit niveau. De bovenste lijn van het licht dalende trendkanaal ligt echter iets hoger. Vandaag start zij rond 2270. De onderste lijn begint rond 2242. Deze niveaus verschillen niet veel van de niveaus welke gisteren zijn genoemd. Er is dan ook sprake van slechts een lichte daling van de lijnen. De gemiddelde lijn loopt ook al enkele dagen nagenoeg horizontaal, hetgeen ook een indicatie is dat vooralsnog sprake is van een zijwaarts koersverloop van de index. Zoals bij de vaste lezer bekend luidt het vraagstuk momenteel of de S&P500 vorige week niet een afslag heeft genomen. Een herhaling van de slotzin van gisteren is gerechtvaardigd: Belangrijk is echter de opmerking dat zolang de bovenste van de twee nieuwe lijnen niet doorbroken wordt het scenario van de lagere top volledig intact is. Wordt Vervolgd!

SP-DagGrafiek

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

SP-WeekGrafiek

3 reacties op “S&P500: Stationair Draaien”

 1. bert says:

  Waarde Geert-Jan,
  Dank voor uw update.
  Echter ik twitterde nog wat uw visie -‘wordt vervolgd”- is indien de 2270 slot-blijvend
  doorbroken raakt en vervolgens ‘steun’ vormt met oprekking-top-vorming 2292 ?
  Dank u.
  MvG.,
  Bert

 2. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Bert,
  Indien mocht blijken dat 2270 overwonnen wordt en ook nog eens als steun gaat fungeren dan kan de huidige zijwaartse consolidatie gezien worden als adempauze binnen de langere stijging en zal hoogstwaarschijnlijk ook 2292 wel sneuvelen. Het niveau is destijds genoemd als ijkpunt, niet zozeer als een top. Als ik zou kunnen aangeven waar de toppen komen in onbeschreven terrein, dan weet ik zeker dat de volgende Gouden Stier voor mij is. Helaas beschik ik niet over die kwaliteiten.
  GRS Geert-Jan

 3. bert says:

  Waarde Geert-Jan,
  Dank voor uw snelle reaktie waarop ik wèl degelijk mee kan ‘anticiperend reageren’.
  Voor wat betreft uw “GS”-prijs, die “behaald” u zeker en vast op de
  “F” – Coolsingel in mei’17…..
  Thks.,
  Bert

Laat een reactie achter