S&P500: Slingeren

De laatste DD S&P500 dateert al weer van een week geleden. In de tussentijd is er niet veel gebeurd. Het beste kan de tussenliggende beweging omschreven worden als “slingeren rondom 2995”. En nu?

In onderstaande grafiek staan twee horizontale lijnen getrokken. De lijnen vormen de grenzen van de horizontale slinger-beweging waarin de S&P500 de achterliggende dagen gevangen heeft gezeten. De eerste lijn noteert op 2975. De tweede lijn op 3008.

Afgelopen vrijdag heeft de index netjes de onderste lijn aangetikt, waarbij de RSI boven OS bleef hangen. Zie cirkel. Deze ontwikkeling geeft aanleiding om voor vandaag weer een stap richting bovenkant in te calculeren. De impasse van de achterliggende dagen komt in onderstaande grafiek ook mooi tot uiting in het verloop van de gemiddelde lijnen. Niet alleen noteren MA20 en MA50 nagenoeg aan elkaar gelijk, beide lijnen noteren momenteel tevens grofweg halverwege de hierboven aangehaalde bandbreedte 2975/3008. Zoals opgemerkt: Slingeren.

Interessant wordt natuurlijk het vraagstuk of de RSI bij het oplopen richting 3008 in staat is om boven OB te reiken. De DD zet twijfels bij dit gegeven, maar mocht het toch lukken dan is dat een signaal dat er meer in het vat zit. Tot hoever dan? Een blik op de daggrafiek kan helpen.

S&P500 30 MinutenGrafiek

Technische Analyse S&P500 21 oktober 2019 30 MinutenGrafiek

Zoals bekend, is het verhaal in de daggrafiek momenteel het verhaal van een diagonaal oplopende lijn onder de meest recente bodems en een horizontale lijn over de toppen van dit jaar. De combinatie van deze lijnen staat bekend als een ascending triangle.

Een koerspatroon welke in de categorie continuatiepatronen valt. Zo ver is het echter nog niet. Daarvoor zal toch eerst  de horizontale lijn op 3025 overwonnen dienen te worden. Met het noemen van dit laatste niveau is gelijk antwoord gegeven op de hierboven gestelde vraag welk niveau in zicht komt als de S&P500 nu wel in staat is om boven 3008 te klimmen.

S&P500 DagGrafiek

Technische Analyse S&P500 21 oktober 2019 DagGrafiek

In de weekgrafiek staan twee diagonale lijnen ingetekend. De combinatie van deze lijnen vormt een rising wegde koerspatroon. Dit patroon staat te boek al zijnde bearish zodra het patroon uitgebroken is. De steunlijn van dit patroon valt uiteraard samen met de steunlijn uit de daggrafiek.

Zie hier dus het belang van deze lijn voor de komende sessies.

Wordt Vervolgd!

S&P500 WeekGrafiek

Technische Analyse S&P500 21 oktober 2019 WeekGrafiek

Geef een reactie