S&P500: Scooby Doo be Doo

Schone Lei. Het vinkje achter 2770 is gisteren immers gezet. De koersbar van woensdag laat zich in de daggrafiek  omschrijven als een Hammer-Low. Deze koersbar, na een serie van daling, duidt veelal op enig herstel.  Een reactieve stap lijkt dus aanstaande. Lukt het om tot aan 2815 te klimmen?

De dragonfly doji in de weekgrafiek was een aantal weken geleden het teken voor een aanstaande daling. Het afgegeven ijkpunt van de verwachte daling is gisteren aangetikt. Zoals in de inleiding reeds opgemerkt is nu in de daggrafiek een interessante doji-formatie gezet. Een stelregel uit de Dikke Nikken luidt dat grotere bewegingen in de kleinere grafieken beginnen.

Na de weekgrafiek nu dus een signaal in de daggrafiek. Daar de S&P500 zowel in de dag-grafiek (MA200) als in de weekgrafiek (MA50) op gemiddelde lijnen noteert lijkt een herstelbeweging aanstaande. Vooralsnog zit de DD echter wel op het spoor dat enig herstel gezien moet worden als reactieve zet op de achterliggende daling. In de komende sessies moet gekeken worden tot hoe hoog het herstel kan doorzetten.

Met de recente daling heeft de S&P500 immers redelijk afstand genomen van de dalende trendlijn over de toppen vanaf 16 mei in onderstaande grafiek. Deze ruimte geeft dus aardig wat potentie voor een herstelbeweging.

S&P500 30 MinutenGrafiek

Technische Analyse S&P500 30 mei 2019 30 MinutenGrafiek

Zoals opgemerkt staat in de daggrafiek een Hammer-Low. In de daggrafiek staat tevens onveranderd de horizontale lijn getrokken op 2815. De verwachting luidt dat de S&P500 zich in de komende sessies op dit niveau gaat richten.

Deze gedachte is mede ingegeven door het feit dat rond 2815 de eerste reactielijn ligt van de meest recente daling 2892 naar 2766. De RSI is met de daling van gisteren niet onder OS gedoken. Ook een aanwijzing dat een herstel aanemelijk is.

S&P500 DagGrafiek

Technische Analyse S&P500 30 mei 2019 DagGrafiek

Lees ook DailyDosis AEX en DailyDosis EUR/USD.

2 reacties op “S&P500: Scooby Doo be Doo”

  1. wh.giesen says:

    Het ziet er niet naar uit dat we die 2815 nog gaan halen, ik zie eerder dat de dagcandle van gisteren niet bevestigd wordt. Stond de 2700 ook niet op het lijstje?

    mvg

  2. miked says:

    hmm moest even naar het kleinste kamertje denk laat me even kijken en die 2700 komt er misschien sneller aan den men denkt…..

Laat een reactie achter