S&P500: Schot voor de Boeg?

De S&P500 reikte gisteren bijna tot 2454. Tegen het slaan van de slotgong was de graadmeter weer terug bij af. Vandaag moet blijken of sprake was van een Losse Flodder of juist van een eerste Schot voor de Boeg. De verwachting luidt onveranderd dat de index op weg is naar een nieuw record.

SP-IntraDagGrafiek

De eerste poging op de huidige hoogste stand van de S&P500 is mislukt. Onder de recente bodems is een trendlijn getrokken. Deze trendlijn noteert momenteel net iets boven 2433. Voor de vaste lezer een herkenbaar niveau. Bij het aantikken van de hoogste koers gisteren tikte de RSI net even de OB-lijn aan. Bij iedere terugval blijft dezelfde indicator echter steeds ruim boven de OS-lijn. De onderliggende beweging duidt dus op hogere niveaus in de nabije toekomst. Zoals in de inleiding reeds aangegeven blijft de verwachting dat uiteindelijk de hoogste koers voor het jaar sneuvelt. Dit scenario blijft intact zolang de graadmeter zich staande weet te houden boven de diagonale steunlijn oftewel de oude bekende 2433. Wordt Vervolgd!

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

5 reacties op “S&P500: Schot voor de Boeg?”

 1. Bert says:

  Waarde Geert-Jan,
  Dank voor uw DD.
  Is de vroegere steunlijn : 2427 die u eerder aangaf, niet meer van betekenis ?
  MVG.,
  Bert

 2. Geert-Jan says:

  Waarde Bert,
  Zeer zeker… edoch echter… voor het scenario is het beter… als de verkoopdruk reeds rond 2433… wordt geabsorbeerd…
  GRS Geert-Jan

 3. Bert says:

  Waarde Geert-Jan,
  THKS !
  MVG.,
  Bert

 4. jan says:

  De SP500 had eerst altijd de neiging om het tweede deel vd dag flink te stijgen, tegenwoordig is het andersom, we zullen eens zien of dat vandaag ook zo is

 5. Bert says:

  Jan, u krijgt gelijk…”schot voor de boeg” vertaalt door mij : als de as breekt, valt de kar, S&P500 sluit onder (de as) 2427, valt naar 2416 ?

Laat een reactie achter