S&P500: Scenario (deel 3)

Het verhaal van de S&P500 is en blijft het verhaal van het rising-wedge koerspatroon. In de achterliggende sessies wist de index na een lagere start gedurende de sessie weer terug te klimmen. In de dag-grafiek schuurt de graadmeter echter onveranderd tegen de oude steunlijn aan.

SP-IntraDagGrafiek

SP-IntraDagGrafiek

De vaste lezer zal de inleiding herkennen. Zo ook de titel. Het klopt dat al enkele dagen dezelfde titel wordt gebruikt en het klopt ook dat de inleiding een exacte kopie is van de inleiding van gisteren. Donderdag heeft geen nieuwe inzichten gebracht. Wel kan worden opgemerkt dat langzaam maar zeker het koersverloop enigszins begint te wankelen. De slotconclusie van gisteren en eergisteren wordt daarom herhaald. Het eerste koersdoel is en blijft 2115. Wordt Vervolgd!

SP-DagGrafiek

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

SP-WeekGrafiek

5 reacties op “S&P500: Scenario (deel 3)”

 1. Pieter says:

  Tjonge jonge en weer krijgt hij gelijk! Na lang wachten en toch blijven vasthouden aan je visie…..om moedeloos van te worden maar uiteindelijk pats daar gaattie!
  Diep en diep respect Nikken!!!
  GRS Pieter

 2. Geert-Jan Nikken says:

  Dank.
  GRS Geert-Jan

 3. Jbn says:

  Ik begrijp deze overdreven reactie niet helemaal. Ook een stilstaande klok geeft twee keer per dag de juiste tijd aan namelijk. Als je lang genoeg wacht, krijgt iedereen een keer gelijk. Maar daar is niet op te handelen, kan ik vaststellen.

 4. Hoekstra says:

  Jbn, never underestimate the power of The Nikken.
  🙂

 5. Pieter says:

  Jbn, ik ben het helemaal met je eens dat er bijna niet op de analyse van Nikken is te handelen als je echt daytrader bent. Ik kan je uit eigen ervaring vertellen dat dat een hoop geld kost. Maar het punt is wel dat je zelf handelt, met je eigen geld en dat je zelf een beslissing neemt. Ik heb van die verliezen geleerd dat je eigen visie de belangrijkste is en dat Nikken zijn analyses zeer waardevol zijn voor de richting van de markt en dat steunen en weerstanden soms wel akelig precies getekend zijn. En als je op basis daarvan verkeerd instapt of je stop verkeerd legt dan blijft dat je eigen fout en is het zwak om daar een ander de schuld van te geven. Zolang je je eigen foute trades niet ziet als je eigen fouten kun je er ook niet van leren en zal het nog veel meer geld gaan kosten. Nikken schrijft al weken let op de ruimte aan de bovenkant is beperkt en het risico ligt aan de onderkant. Hij schrijft nergens vandaag om 10.15 gaat het zakken. Dus waarschijnlijk interpreteer je zijn analyses verkeerd waardoor je telkens verkeerd instapt en dus verlies maakt. Iedereen wil steeds dat Nikken zijn analyses gelijk uitkomen en daardoor worden de reacties op het forum gelijk negatief als het anders lijkt te lopen.
  Dus sorry als ik in het uiten van mijn bewondering voor GJ iemand voor het hoofd stoot. Maar aangezien ik zelf al weken op mijn handen zit en eigenlijk niet meer geloofde in het scenario van GJ voor zowel AEX als SP500 vond ik het niet meer dan sportief om even te melden dat ik weer zeer onder de indruk was van de kundigheid van Nikken en het feit dat ik het dus mis had en hij weer terecht zijn rug rechtgehouden had en niet zenuwachtig werd van dat wekenlange gedraal en tergend langzame stijgen van de beurzen.
  GRS Pieter

Laat een reactie achter