S&P500: Rotterdamse Groet

Waar waren we gebleven?  In de achterliggende dagen liet de S&P500 update even op zich wachten door andere werkzaamheden. Naar ik begrijp heeft mij dat de Gouden Stier gekost. Tijd dus voor een update. Immers: Geen Woorden, Maar Daden.

SP-IntraDagGrafiek

SP-IntraDagGrafiek

De titel van de laatste column over de S&P500 sloeg de spijker op haar spreekwoordelijke kop. In tegenstelling tot de neergelegde visie is de index sinds het verschijnen van die column naar hogere niveaus opgelopen. Niveaus welke zelfs nog nooit eerder vertoond zijn. Vooralsnog laat het neergelegde scenario dus op zich wachten en was ik te vroeg met het uitspreken van mijn verwachting dat de S&P500 aan de vooravond stond van dalende koersen. Waarvan Akte! Rotterdamse Sportiviteit.

Een bekend gezegde luidt echter: Uitstel, Geen Afstel!

In de intra-daggrafiek staan een aantal diagonale lijnen getrokken. De eerste lijn onder de huidige stand noteert rond 2193. Zakt de S&P500 onder dit niveau, en de verwachting luidt dat zij dat gaat doen, dan mag de blik weer op 2180. De reden waarom verwacht wordt dat de graadmeter terugglijdt onder 2193 ligt in het feit dat in de dag-grafiek een doji-formatie is gevormd. Daarnaast noteert de RSI nog steeds niet OB. Let wel, u kent de stelling: Reageren, Niet Anticiperen. Wacht op de breuk van de eerste steun. Boven 2193 kan de S&P500 namelijk nog steeds iets doorklimmen. Denk daarbij aan 2220. Het ligt niet in de verwachting dat de index helemaal tot aan dit niveau doorstoomt, maar voor de volledigheid van deze column moet dit niveau wel vermeld worden. De goede lezer leest dat ik nog niet ben afgestapt van mijn visie dat 2150 op korte termijn verschijnt. Om teleurstelling te voorkomen wel de opmerking dat dit de enige column over de S&P500 van deze week is. Morgen is de index gesloten en vrijdag ben ik druk bezig op de BeleggersFair in de RAI Amsterdam. Uiteraard bent u van harte welkom op de stand van TradeIdee. Dan praten we vrijdag live verder. Gezellig. Wordt Vervolgd!

SP-DagGrafiek

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

SP-WeekGrafiek

6 reacties op “S&P500: Rotterdamse Groet”

 1. Joshua says:

  Dat klimmen moet zijn 2220 denk ik staat 2020.

  1. Geert-Jan Nikken says:

   Dank….het is aangepast…
   GRS Geert-Jan

 2. bert says:

  Waarde hr. Nikken,
  Uw kolom van vandaag doet mijn Rotterdamse afkomst zeer goed : duidelijk verhaal en
  zeker géén ” jemeljouwe sjoege ”
  Thks.,
  bert

 3. Joshua says:

  En als we de 2220 gaan zien eet u dan uw pantoffels op? Ik zie een SHS patroontje is dit het begin van de draai, moet toch een keer afgelopen zijn met dat stijgen.

 4. bert says:

  Beste Joshua,
  Pantoffels ? (rotterdams: sloffen)? Stijgen :'”sky is the limit’. Denk het niet zoals altijd :
  reageren, niet anticiperen.
  Komt u van 020 ?
  In ieder geval hartelijke groet uit USA van een “kakkerlak” (: Feyenoorders genoemd
  door Spartanen ( op z’n 010’s: “de junkies vah Spange”)
  bert

 5. Joshua says:

  Nou GJ nog 10 punten te gaan dan heeft u een lekkere maaltijd, dat de Rotterdamse sloffen u mogen smaken. Het was niets best gisteren 0-4. Gaan dus ook niet kampioen worden rond deze tijd ging het vorige jaar ook mis. Prettig weekend.

Laat een reactie achter