S&P500: Remember where you heard it

Een gevleugelde uitspraak op de dealingroom na het behalen van een richtpunt of ijkpunt was altijd: Weet waar je het als eerste gehoord hebt. Dat de S&P500 een nieuw ATH zou gaan zetten was niet de vraag. Meer wanneer. Dat antwoord is nu ook gegeven.

SP-IntraDagGrafiek

Precies een week geleden werd onder de titel “Langere Beeld” de uitspraak gedaan dat het slechts wachten was op een nieuw ATH. Al lange tijd staat op deze plek een richtpunt centraal rond 2478. Inmiddels heeft de S&P500 al een flinke stap richting deze zone weten te zetten. Bewegingen gaan echter zelden in een rechte streep. Vorige week is in de tweede helft van de week namelijk ook gewezen op een koershiaat. Deze staat nog steeds open. Zoals bekend staat deze op 2429. (zie cirkel) In het achterhoofd leeft de verwachting dat deze gap in de komende periode opgezocht kan worden. Nogmaals, dit doet niets af aan de onderliggende toon van deze DailyDosis welke positief was en positief blijft. Enige verzwakking valt in de categorie terugtest. Niet als draai van de markt. Wordt Vervolgd!

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

4 reacties op “S&P500: Remember where you heard it”

 1. Bert says:

  Waarde Geert-Jan,
  Dank voor uw DD.
  Vindt deze index nog steun/stop -zoals bij 2454,2442,2433 – bij het vullen van voornoemde
  koersgat: 2429 ?
  Thks.,
  MVG.,
  Bert

 2. jan says:

  Komt wel Bert

  1. Bert says:

   Beste Jan,
   U bedoelt dat het keorshiaat tzt wèl zal worden gevuld èn dat de genoemde vroegere weerstanden géén stop zullen vormen ?
   Thks.,
   Bert

 3. jan says:

  Koershiaat

Laat een reactie achter