S&P500: PlanVast

Waar waren we gebleven? De vaste lezer van deze column is bekend met het belang van de zone 2144. Op deze plek is dit niveau in de achterliggende weken meerdere malen aangehaald. Het is precies deze zone welke dinsdag, woensdag en donderdag een belangrijke rol speelde.

SP-IntraDagGrafiek

SP-IntraDagGrafiek

Onveranderd ligt de focus voor de S&P500 op een verdere verzwakking richting 2105. De sessies sinds het verschijnen van de vorige column ondersteunen deze visie. Langzaam maar zeker wordt de zone rond 2144 zwaarder en zwaarder om te overwinnen. In de dag-grafiek zorgt de voormalige steunlijn onder de beweging van 2016 al de gehele week voor weerstand. Het wachten lijkt op een nieuwe actie-beweging nu de reactie-bewegingen in de achterliggende dagen geen zoden aan de dijk hebben kunnen zetten. In de intra-daggrafiek hapert de RSI rondom de helft van haar handelsruimte. Het feit dat de indicator bij het aantikken van de zone 2144 steeds minder hoog reikt is een voorbode voor naderende zwakte. Zoals gezegd, de visie is en blijft dat de S&P500 onderweg is richting 2105. Wordt Vervolgd!

SP-DagGrafiek

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

SP-WeekGrafiek

4 reacties op “S&P500: PlanVast”

 1. Joshua says:

  Toch trekt die zone van 2144 ook weer als een magneet dus we moeten maar even afwachten of die zone wel of niet wordt doorbroken, de visie loopt parallel met de 458 voor de AEX.

 2. Bert says:

  Geachte heer Nikken,
  Herinner mij nog een aantal S&P500 steunen : 2135, 2120; Nog steeds van kracht ?
  Dank U.

 3. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Bert,
  In het niveau 2135 kan ik mij vinden. Het betreft de steunlijn in de intra-daggrafiek onder de bodems vanaf 13 oktober. Het niveau 2120 vind ik wat minder significant.
  GRS Geert-Jan

  1. Bert says:

   Waarde Geert-Jan,

   “Thks a million”

   GRS, Bert
   (Miami)

Laat een reactie achter