S&P500: Patroontje

Met het laagste punt van gisteren heeft de S&P500 vrij netjes het ijkpunt van de vrijdag gevormde NR afgetikt. Dit gevaar is dus geweken. Het gegeven dat de RSI maandag in het herstel niet tot boven OB reikte is echter wederom een gevaar.

In de kleinste grafiek staan twee diagonaal dalende trendlijnen ingetekend. Deze lijnen duiden het gegeven dat sinds begin mei in de kleinste grafiek sprake is van een dalend verloop. De uitslagen zijn groot en ruim maar dit feit doet niets af aan het gegeven dat sinds de genoemde datum een patroon van lagere toppen en lagere bodems zichtbaar is. Door het uitblijven van een OB notering mag voor vandaag wederom rekening worden gehouden met wat zwakte.

Of de vervolgstap al gelijk vandaag resulteert in een volgende lagere bodem valt echter enigszins te betwijfelen. Deze twijfel vindt zijn oorsprong in het gegeven dat gisteren natuurlijk ook geen OS notering is gezet. Een inside-bar sessie behoort daarom tot de mogelijkheden. Voor vandaag wordt rekening gehouden met het wederom uitblijven van een nieuwe OB of OS notering.

SP-IntraDagGrafiek

In de dag-grafiek staat onveranderd de horizontale lijn getrokken op 2862. Deze lijn vormt voor de komende sessies de eerste target. Zie dat het aanhalen van dit niveau impliceert dat de S&P500 in de dag-grafiek door haar MA20 gaat zakken. De MA50 vormt dan veelal een vervolg-ijkpunt.

Zoals afgedrukt noteert deze rond 2855, maar is uiteraard dynamisch van aard. Reden om een eerste doelzone voor de week te definiëren tussen 2862 – MA50.

SP-DagGrafiek

In de week-grafiek is vorige week een dragonfly doji gevormd. Een duidelijk waarschuwingssignaal. Helemaal na een periode van stijging. In de komende dagen moet worden bekeken of deze set-up wordt geactiveerd.

Voor het activeren dient de S&P500 onder 2900 te duiken. Wordt Vervolgd!

SP-WeekGrafiek

 

 

 

2 reacties op “S&P500: Patroontje”

  1. wh.giesen says:

    Toch OS momenteel al is het op dit moment slechts een flirt.

    mvg

  2. miked says:

    inside-bar sessie toch nie he’…

Laat een reactie achter