SP500: OpStarten

De S&P500 start vandaag pas echt aan de week. De halve sessie van maandag is te verwaarlozen. De vooruitzichten zijn dan ook hetzelfde als die van eind vorige week. Wel lijkt het belang van de zone 2433 af te nemen. De dalende weerstandlijn over de recente toppen is dan ook het eerste echte richtpunt.

SP-IntraDagGrafiek

De S&P500 wist maandag tegen het slaan van de slotgong een bescheiden winstje bij te schrijven. De verwachting luidt dat de index ook in de komende dagen nog wat winst kan bijschrijven. Het eerste obstakel kan worden bepaald op de dalende weerstandlijn over de meest recente toppen. Zoals in de eerste DailyDosis van deze week al aangegeven noteert deze lijn momenteel rond 2445. De meest recente top is gevormd rond 2443. Dat betekent dus een doelzone 2443 – 2445. Om nu op voorhand al teleurstelling te voorkomen ligt het niet in de lijn der verwachting dat de graadmeter in een rechte streep naar deze zone stijgt. Belangrijker is echter de constatering dat het koersverloop van afgelopen week weliswaar hectisch was, maar geen schade heeft aangebracht aan het langere termijn beeld. De visie dat de S&P500 onderweg is naar recordniveaus blijft vooralsnog dan ook gehandhaafd. Wordt Vervolgd!

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

3 reacties op “SP500: OpStarten”

 1. Bert says:

  Waarde Geert-Jan,
  Dank voor uw DD.
  Is- nu de S&P500 afgelopen vrijdag en maandag bij slot ‘dipte’ naar rond 2420- de oude steunlijn van 2416 “vervangen” door deze 2420 ?
  Dank u.
  MVG.,
  Bert

 2. jan says:

  2400 zie ik ook wel zitten

 3. Geert-Jan Nikken says:

  Wederom 2433….we komen maar niet van dat niveau af….
  GRS Geert-Jan

Geef een antwoord