S&P500: OpgeBlazen

Wordt de oude 2378 nu de springplank naar hogere niveaus? Nadat de S&P500 woensdag boven dit niveau was getild fungeerde dezelfde lijn rond 2378 gisteren als steunpunt. Vooralsnog lijkt de stijgingspotentie voor de S&P500 uitermate beperkt.

SP-IntraDagGrafiek

SP-IntraDagGrafiek

Heeft de S&P500 in de achterliggende dagen opnieuw wat valse lucht laten ontsnappen? De titel van de laatste column duidde de ingetekende horizontale lijn in de kleinste grafiek. Een blik op deze grafiek leert dat deze lijn in de tussenliggende twee sessies inderdaad van zich deed spreken. Tot aan het besluit van woensdag als weerstand, daarna als steun. Vraag is of het terugtesten van de voormalige weerstand nu als katapult fungeert voor hogere koersen. De visie luidt dat dit niet het geval zal zijn. Naar alle waarschijnlijkheid zal de opwaartse potentie van de graadmeter zich beperken. Anders verwoord, gisteren is naar alle waarschijnlijkheid niet de laatste keer dat 2378 het bord heeft gesierd. Sterker, koersen onder de lijn liggen in de nabije toekomst. Wordt Vervolgd!

SP-DagGrafiek

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

SP-WeekGrafiek

3 reacties op “S&P500: OpgeBlazen”

 1. Bert says:

  Waarde Geert-Jan,
  Dank voor Uw DD.
  Begrijp ik het goed dat dit “opgeblazen” “gevoel” nà slot- 2384 een “opluchting” wordt ?
  Thks.
  MVG.,
  Bert

 2. Geert-Jan says:

  Waarde Bert,
  Ik denk onveranderd dat 2384 als baksteen boven de markt ligt. Onder 2378 weer de blik op 2351. Boven 2384 slechts 2390. Hoe is het met de conditie? Deze jongen is begonnen om tweemaal per week een uurtje vrij te zwemmen. U en ik door de Hofplein vijver. Ben er klaar voor
  GRS Geert-jan

 3. Bert says:

  Waarde Geert-Jan,
  Dank voor uw reactie.
  Deze 76-jaar-oude man is in de zéér gelukkige omstandigheid in dit ‘aards paradijs’
  te mogen oefenen in 21°C zee of 26° C verwarmde zwembaden en dagelijks uren zwemt
  als een ‘jongen’. Sorry het klinkt natuurlijk zéér opschepperig maar het is de realiteit
  waardoor de Hofpleinvijver voor mij een gootsteen is.
  Gaan we dan de ‘Boerezaai’ “rood-wit” maken ?
  MVG.,
  Bert

Geef een antwoord