S&P500: Op het randje

In de eerste column van deze week is opgemerkt dat het niveau 2042 deze week nog wel een keer voorbij zou komen. De slotstand van maandag was dan ook een waar feest. Mag de stijging van gisteren gezien worden als het definitieve afscheid van de steun en volgt nu de doorbraak van de weerstand?

SP-IntraDagGrafiek

SP-IntraDagGrafiek

Al enkele dagen fluctueert de RSI tussen de OB-lijn en de OS-lijn zonder een van deze lijnen duidelijk te doorbreken. Een ondersteuning voor het gegeven dat de S&P500 al lange tijd zijwaarts beweegt. Niet voor niets is in de achterliggende dagen de focus gelegd op 2042. De onderkant van de huidige trading-range. Nu de index gisteren, in tegenstelling tot maandag, wel boven de maandag genoemde dalende lijn is gebroken, mag de blik weer terug naar de horizontale lijnen. De vaste lezer weet dat de bovenste lijn van de bandbreedte getrokken staat rond 2072. Vandaag mag een stevige aanval op deze weerstand worden verwacht. Of vandaag al de alles bepalende doorbraak van de weerstand wordt bereikt moet nog worden bezien. Het antwoord ligt in de ontwikkeling van de RSI. Deze zal dan duidelijk boven de OB-lijn uit moeten klimmen. Waarschijnlijk komt zij echter vandaag niet veel verder dan een flirt met de lijn. Het antwoord op de vraag uit de inleiding luidt dan ook: Nee!

P.S. Vergeet u zich niet in te schrijven voor het leerzame en interessante TradeIdee Webinar van morgenavond? TradeIdee laat u zien hoe u met opties in kunt spelen op de huidige marktbewegingen:

TradeIdee: OptieAcademy!

 

SP-DagGrafiek

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

SP-WeekGrafiek

 

 Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3

Laat een reactie achter