S&P500: Op De Plaats Rust

Na twee dagen van euforie lijkt de S&P500 zich op te maken voor een dag van relatieve rust. Let wel, het neerwaarts risico is in eerste instantie beperkt. Voordat de index het doorbroken trendkanaal uit de dag-grafiek kan gaan testen zal de eerste piketpaal moeten breken.

SP-IntraDagGrafiek

In de kleinste grafiek van de S&P500 staat een oplopend trendkanaal ingetekend. Door het enthousiasme van de afgelopen dagen is de graadmeter door de weerstandlijn van dit kanaal gebroken. Nu wil de theorie dat doorbroken lijnen de neiging hebben om daarna omgekeerd te functioneren. In andere woorden, de eerste steunpilaar mag nu verwacht worden rond de  bovenste lijn. Deze lijn noteert momenteel net even onder 2380. Een zone welke voor de vaste lezer bekend is daar deze eerder al is aangehaald als ijkpunt van het omgekeerde Hoofd Schouder koerspatroon. In de dag-grafiek valt op dat de index door het dalende trendkanaal is gebroken. Ook dit kanaal blijft voorlopig nog even ingetekend staan op basis van dezelfde theorie dat lijnen een omgekeerde functie kennen!

Voordat gesproken kan worden van een terugtest op de voormalige weerstandlijn van het trendkanaal uit de dag-grafiek zal eerst de eerste steunpilaar rond genoemde zone rond 2380 moeten breken. Reageren, niet Anticiperen! Met koersen boven 2380 kan de S&P500 namelijk ook een flirt aangaan met de hoogste koersen van dit jaar. Make or Break op 2380 dus. Wordt Vervolgd!

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

5 reacties op “S&P500: Op De Plaats Rust”

 1. Bert says:

  Waarde Geert-Jan,
  Dank voor uw -opnieuw- kwalitatieve DD.
  Als de “flirt” met 2394 “serieus” doorbreekt, is dan de volgende ijkpunt al” bekend” in
  dit ‘unchartered territory’ ?
  Alvast Bedankt.
  MVG.,
  Bert

 2. JvG says:

  Beste GJ, buiten dat staat de S&P erom bekend toch altijd zijn gaps geheel te sluiten en wel heel snel (binnen 1 tot 2 dagen ?) . Dat zou een daling inhouden tot in het kanaal naar ergens 2375 mogelijk dat dit alles geheel intraday komt maar blijft even spannend. Of zie ik dat verkeerd ? Mvg

 3. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Bert,
  Volgens mij ligt de hoogste koers van het jaar iets hoger dan 2394. Extensie-berekening komt uit rond 2428…edoch…slechts bij doorbraak….
  GRS Geert-Jan

 4. Bert says:

  Waarde Geert-Jan,
  Dank voor uw bericht.
  “Massive Tax Reform general outlined”…kijken wat slot brengt, anders weer
  ‘sell the rally’.
  MVG.,
  Bert

Laat een reactie achter