S&P500: OmKrullen

Het koersgat is gevuld. In de DailyDosis van gisteren is echter aangegeven dat de eerste steunpilaar rond 2433 misschien iets te positief is ingestoken. Ondanks het feit dat de S&P500 gisteren met haar laagste koersen dicht in de buurt bleef van dit niveau lijkt een herhaling van de waarschuwing terecht.

SP-IntraDagGrafiek

Na de euforie waarin nieuwe records werden gezet is ingestoken op een stapje terug. Concreet, het opvullen van het ontstane koersgat. In de achterliggende twee sessies heeft de s&P500 deze taak afgerond. De vraag is of zij ook al vaste grond heeft gevonden. Dat laatste lijkt nog niet per definitie het geval. In de DailyDosis van gisteren is verwezen naar de eerste gemiddelde lijn uit de dag-grafiek. Deze heeft eind vorige week de verkoopdruk opgevangen en fungeerde vervolgens als slingshot voor de hierboven aangehaalde record-niveaus. Vooralsnog wordt aan de visie vastgehouden dat deze lijn ook nu weer de verkoopdruk weet af te remmen en de richting weet te keren. Inmiddels is deze lijn gekruld richting 2429. Wordt Vervolgd!

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

3 reacties op “S&P500: OmKrullen”

 1. Bert says:

  Waarde Geert-Jan,
  Bedankt voor uw DD.
  Fungeert de dubbele bodem (?): 2433 als een “kattepult” tot het eerste ijkpunt 2441?
  Thks.,
  MVG.,
  Bert

 2. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Bert,
  Het eerste ijkpunt 2441 is inmiddels daar met een laagste punt op 2433…ik denk dat we 2445 ook nog wel gaan zien…belangrijker is echter het feit dat de katapult…haar werk doet…dus 2478…blijft 2478…
  GRS Geert-Jan

 3. Bert says:

  Waarde Geert-Jan,
  THKS !
  MVG.,
  Bert

Laat een reactie achter