S&P500: Nieuwe Lijntjes

Missie Geslaagd. Nieuwe Missie! De S&P500 heeft gedaan wat zij moest doen. Wat mag nu verder verwacht worden?

SP-IntraDagGrafiek

SP-IntraDagGrafiek

Het koersdoel van 2135 is gehaald. Tijd voor een nieuw verhaal. Na de duikeling van dinsdag was het gisteren tijd voor wat herstel. De vaste lezer weet dat het verstandig is om lijnen, nadat zij doorbroken zijn,  nog even te laten staan in de grafiek. Aan het begin van deze week is op deze plek de horizontale lijn rond 2144 aangehaald.  Dat deze doorbroken zou worden, lag in de lijn der verwachting want het koersdoel lag immers op 2135. Gisteren bleek echter dat de oude 2144 zone als weerstand fungeerde. Geval oude steun, nieuwe weerstand. Daarnaast viel op dat het herstel ook stuk liep op het eerste reactie-niveau. De clustering van weerstand rond 2144 geeft reden om aan te nemen dat de neerwaartse koek voor de S&P500 nog niet op is.

De respectievelijk projectiepunten liggen op 2120 en 2105. De verwachting luidt dat de S&P500 haar zinnen in ieder geval op het eerste niveau van 2120 heeft gezet. Of zij deze week ook al 2105 aantikt mag echter worden betwijfeld. Een scenario van een zwakke start waarin het eerste ijkpunt wordt afgevinkt met daarna wat herstel valt voor vandaag immers niet uit te sluiten. Wordt Vervolgd!

SP-DagGrafiek

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

SP-WeekGrafiek

 

3 reacties op “S&P500: Nieuwe Lijntjes”

 1. Pieter says:

  Beste GJ,
  Wederom dank voor je prachtige analyse! Verwachtte zelf ook wel een herstel en gesteund door jou analyse van herstel gedurende de dag ben ik rond 18.38 ingestapt op de DAX op 10414 en zojuist na een schitterende rit verkocht op 10443, misschien iets te vroeg maar ja winst is winst. Nu eerst maar even afwachten of hij met hetzelfde gemak door de opgaande steunlijn uit de daggrafiek gaat. Zo niet dan wordt dat weer een mooie shortkans.
  GRS Pieter

 2. Hoekstra says:

  Geert-Jan, zo te zien bent u de draad nog niet kwijt, alhoewel uw analyse ‘uitgebreid’ is.
  😉

 3. Jurrian says:

  dieptepunt 2115 en weer opgekrabbeld naar 2132. Precies volgens instructie van GJ!

Laat een reactie achter