S&P500: Nieuwe Lijnen

Het spel van de lijnen. De koersontwikkeling van de afgelopen dagen geeft aanleiding voor Nieuwe Lijnen. In tegenstelling tot de neergelegde visie is de S&P500 doorgeschoten naar hogere niveaus.

SP-IntraDagGrafiek

SP-IntraDagGrafiek

In de kleinste grafiek staan een aantal trendlijnen ingetekend. Nadat de S&P500 in staat was om de horizontale lijn te doorbreken, kwam zij in een klassiek vacuüm terecht waarin zij naar hogere zones is gezogen. In de euforie is het oorspronkelijke trendkanaal opwaarts doorbroken en fungeert de oude weerstandslijn nu als steun. Deze lijn gaat vandaag rond 2242 van start. Slechts indien deze lijn neerwaarts doorbroken wordt kan enige verzwakking optreden. De focus komt in dit geval te liggen op de steunlijn van het aangebrachte trendkanaal. Deze lijn gaat vandaag rond 2227 van start. Daar de S&P500 momenteel in onbekend terrein noteert zijn is het lastig koersdoelen te bepalen op basis van oude toppen of bodems. Op basis van een oude projectie uit de weekgrafiek kan een punt bepaald worden op 2295. Voor nu is het de trend volgen.  Wordt Vervolgd!

SP-DagGrafiek

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

SP-WeekGrafiek

2 reacties op “S&P500: Nieuwe Lijnen”

 1. bert says:

  Waarde hr.Geert-Jan,
  Hartelijk dank voor uw heldere en herziene visie. Zat het gisteren effe tegen’
  voor de F. maar afgelopen zondag hebben de ‘kakkerlakken de junkies vah
  Spange toch voor hun kanus geketst’
  In ieder geval “trend is your friend” , niet ‘lullen maar poetsen’ ook in de ‘koopgoot’,
  Thks, Bert

 2. Joshua says:

  Jammer dat ze weer geen kampioen worden dit jaar. Waneer was het voor het laatst kan het me niet meer herinneren was het toen met Johan Ajax Cruijff

Laat een reactie achter